Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
norēķini ar uzņēmuma karti
Sveiki! Forumā ir atrodami 2 varianti, kā grāmatot pirkumus ar uzņēmuma karti (piem, ja to veicis direktors vai valdes loceklis).
Kurš pēc Jūsu domām būtu pareizāks?
1.
http://www.vgk.lv/lv/forum/7/75881/
чек:
Д 7
Д 5721
К 5313 (поставщики через кредитные карточки)
платёж:
Д 5313
К 2620
2.http://www.vgk.lv/lv/forum/7/36549/
Д 2380 К 2620,
если есть чек:
Д7... К 2620
Д57211 К 260
Atbildes (20)
Nekad negrāmatoju pirkumus ar karti caur 53xx kontu, jo tas ir tūlītējs maksājums pielīdzināms skaidras naudas maksājumam. Vai nu uzreiz no bankas D 7XXX D5721 K 261XX vai caur avansa norēķiniem D 23XX K 26XX tad no avasa noraksta D7XXXD 5721 K 23XX.
Norēķinoties ar karti, nauda no konta norakstās reāli tikai pēc pāris dienām, vai norādot uzreiz 2620 - tas būtu korekti un tas nenozīmētu tūlītēju naudas noņemšanu no konta?
....tas ir tūlītējs maksājums pielīdzināms skaidras naudas maksājumam.
А вот я считаю наоборот- это оплата перечислением.Если, например, сумма расчетов достигла декларируемой суммы в наличных деньгах, то оплату через карту считать не стала бы...
Илма, жизнь заставляет через 5-ку. Часть инвойса оплачена с карты, часть через банк, еще часть вообще налом. Кроме как на 5, собрать его невозможно. Да и расчеты картой считаю безналичным. Может быть опрометчиво?
Man pašai arī liekas korektāks Solik variants.
Ja puse tā puse tā, tad tiešām dzīve peispiež caur 5xxx, bet tas ir retums.
Nu ar karti skaidrs, tas ir bezaksidras naudas norēķins, bet kāpēc laist caur 5xxx, ja vien nav minētais puses pamaksas variants. Tad jau visi čeki avansa norēķinos jālaiž vispirms caur 5xx kontu un tad jānorakst no 5xxx. Priekš kam tas vajadzīgs.
А если программа не регистрирует накладную в журнале строгих накладных без 5ки,т.е.когда сразу Д7..К2..?
Jā tas atkal tiesa. Nu kā redzams varianti ir daudz. Katrs izvēlas kas viņam vajadzīgs.Man parasti ar karti apmaksā tikai čekus bez pavadzīmēm:-)
ну с чеками я тоже не дурею
да и попытки запихнуть в программу что-то не оч стандартное, тоже приводит к загибам в мышлении
Es arī iztieku bes 5...konta, jo nav jāsarežģī, tas, ko var veikt vienkāršāk.:-D
Piekrītu Ilmai un Kirsbaumai- kā jau vienreiz rakstīju- kādēļ bikses vilkt caur galvu, ja tās vieglāk vilkt uzreiz kājās??!!;-)
Нююю-юю, если тут про биксес речь пошла.... Есть чек, есть товар, есть оплата(ну, зарезервирована), а со счета не снята.... Тут как биксес не одевай, а по всякому получается, что через 5ХХХ.....
Katrs, lai dara kā uzskata par pareizu.
Tāpat bezskaidras un skaidras naudas darījums skaitās par notikušu, kad tiek no bankas noņemta nauda... Ja es visus čekus vadītu caur 53 kontu, tad tagad, ko es izdaru viena, man vajadzētu vēl 6 plīgus. A priekš kam??? Bet nu ko tur-gudrāks piekāpjas- lai tiešām katrs velk tās bikses, kā pašam patīk...;-)
Микел, ну никто и не гоняет все чеки, не о том речь. В общем. что понятней было, у вас все штаны одного фасона, а у кого-то полный шкаф разных
Neiet runa jau par bikšu fasoniem, bet gan par to ģērbšanas veidu, bet arī to daži labi nespēj saprast...:-D
Kamēr jūs te bārstaties ar sava veida - VGK rozīnītēm -
* Nekad negrāmatoju pirkumus ar karti caur 53xx kontu, jo tas ir tūlītējs maksājums pielīdzināms skaidras naudas maksājumam. ;
* Nu ar karti skaidrs, tas ir bezaksidras naudas norēķins, bet kāpēc laist caur 5xxx, ja vien nav minētais puses pamaksas variants. Tad jau visi čeki avansa norēķinos jālaiž vispirms caur 5xx kontu un tad jānorakst no 5xxx.;
* Tāpat bezskaidras un skaidras naudas darījums skaitās par notikušu, kad tiek no bankas noņemta nauda...
iesaku jautājuma autorei izmantojot iespēju *Meklēt* - atrast senākus disputus par šo tēmu un izvēlēties sev atbilstošo. Bez tik daudz ūdeņiem, kas te sagāzts bez jebkādas vajadzības.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture