Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
dārza tēma
Pavasaris klāt! Šajā tēmā piedāvāju konsultācijas par dārza ierīkošanu, kopšanu utt.
Atbildes (32)
Консультации - это хорошо, вот бы еще кто-то эти консультации в жизнь воплощал.:-)

tur, kur tieku klāt, arī šis tas tiek realizēts...
Какие дарзы - балансы у нас!
vai tad jau visi GP nodošanas trakumi jau nav beigušies?!
Kā nu kuram...
поскажите как бороться с кротами,
за зиму испортили все газоны, съели канаду гриин
На выставке в Саласпилсском ботаническом саду в прошлую субботу мужчина продавал кротоловки и рассказывал, как ими пользоваться.
А канада гриин-это что за зверь?Наверно очень красивый?:-)
А у меня какие-то пакостники обстригли барбарисы и тую как ёжиков
Bet ja par konsultācijām- varbūt palīdzēsiet izvēlēties kādi ziedi derētu "alpu kalniņam" ? Es jau plānā atzīmēju ka būs baltas alisītes,starp akmeņiem-samtenes,auzene un heihera .Bet tur mums ir ļoti saulaina vieta un baidos ka ja braukt tikai reizi nedēļā tad nekas man nesanāks.Vai ir kādi izturīgi augi ,kuri zied dažādā laikā ?
kurmjiem nepatīk zemes vibrācija. Angļu īpašumos redzēju instalāciju no lokanas pīckas, kurai galā piestiprināts lielais iepirkuma maiss. vējš kustinot šo "buru", drebina zemi, kurmji mūk.
kurmji būs tur, kur ir ko ēst. Man vienreiz gadījās pavisam nelāgi, jo kārtīgi ielaboju apstādījumu dobes ar dabīgu materiālu un ... kurmis bija klāt.
DZANAI - apcirptos augus mēslojiet ar piemērotu mēslojumu, nodrošiniet nepieciešamās mitruma prasības - augiem nevajadzētu iet bojā. Kaut gan neredzot šos ežus, grūti ko ieteikt.
par aksmensdārzu - kāda augsne Jums ir šai dārzā, vai kādu izmantojiet, ja esat ielabojusi augsni? Risinājums ļoti sausai vietai varētu būt automātiskā laistīšana. Ja vēlaties nopietnāku atbildi - varat uz e-pastu iesūtīt kādas bildes?! Jo šeit no svara akmensdārza novietojums pret debesspusēm, augsnes sastāvs, mitruma apstākļi uttp....
Par augiem - Jums pietiks tikai ar manis izveidotu augu sarakstu?!
У нас сосед по даче втыкал в землю палки, на которые прибивал "вертушки" - пропеллерчики, вырезанные из жестяных консервных банок. Ветер крутил пропеллеры, и получалась вибрация, которой кроты вроде как боятся. Но по-моему, это были какие-то виброустойчивые кроты.
manuprāt vēja dzirnaviņām nav lielas jēgas kurmju biedēšanā, jo to radītā vibrācija zemē ir nepietiekama.
burveidīgā instalācija rada stiprākas vibrācijas.
Ja cīnās ar kurmjiem, tad izmanto vairākas metodes vienlaicīgi.
Ну вот ещё, кроты тоже животинки с понятием, у всех кризис и у них тоже, чихать они хотели на эти вибрации, когда кусать хоцца.
Собака завести надо специального.
Был у моей бабушки когда-то такой собак, дворянской породы, но видимо, такс или еще какой-то охотник мимо проходил. Так кротов таскал тот собак за шкирку из-под земли очень лихо.
Man gar dārza malu bija sastādītas kaut kādas smirdīgas puķes (ne ta kliņģerītes, ne ta krizantēmas) un, ziniet, neviens pa zemi dārzā nelīda! Bet pirms tam - pat ūdensžurkas ciemojās un visas pupas un zirņus izrija vēl nesadīgušus
А конкретнее, Андочка, что было посажено, чтобы отвадить кротов и водяных крыс?
Oi, sen tas bija! Bet man šķiet, ka tās bija dārza krizantēmas, jo tās ir diezgan smirdīgas, kad gar tām apgrābstās
Varu pastāstīt kā lietainā vasarā nesapūdēt dobēs gurķus - uzsieniet uz augšu kā zirņus un pupas, vai vnk uztaisiet trepi, kur gurķiem kāpelēt. Būs smuki un gurķi uz slapjas zemes nepūs.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture