Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Priekšampaksas rēķini un PVN
Labdien! Vrabūt kāds var mani palabot, kā būtu pareizi? Es veicu šādus grāmatojumus:
1) Saņemam apmaksu par izrakstīto celtniecības pakalpojumu priekšampaksas rēķinu: D2621, K5210 - kopējā summa;
2) Izdalu PVN ar apmaksas dienu: D5210; K5721;
3) Kad noslēdz objektu un izrakstam "Pieņēmšanas nodošanas aktu" tad grāmatoju uz ieņēmumiem: D5210 K61.. summa bez PVN.
Jautājums: 1)man uz norēķinu salīdzināšanas datumu kontā 5210 atlikumā ir summa bez PVN, vai tas ir pareizi un vai var savādāk varbūt grāmatot? 2)Vai Jūs grāmatojat gada beigās uz nākamo periodu ieņēmumiem līgumos paredzamās summas, kas noslēgti pārskata gadā, bet par kuriem vel nav izrakstīti rēķini? Paldies!
Atbildes (9)
3) Kad noslēdz objektu un izrakstam "Pieņēmšanas nodošanas aktu" tad grāmatoju uz ieņēmumiem: D5210 K61.. summa bez PVN.
Šādi gan negrāmato. Grāmato D2310 K 6XXX K 5721 un tad savstarpēji ieskaita avansu un debitora parādu.
Par PVN uzskaiti avansa rēķinos
www.vid.gov.lvmetodiskie norādījumi pie PVN.
Atvainojos, bet es uz K5721 grāmatoju tad, kad nauda ienāk kontā.
Tas jau arī ir pareizi un tā arī rakstīts metodiskajos norādījumos, bet tur vēl ir arī aprakstīts tālākie kontējumi pie pavadzīmes izrakstīšanas un savstarpējā ieskaita.
varbūt, ja neapgrūtinu jūs, nevariet uzrakstīt kā jūsuprat ir pareizi iegrāmatot manus minetos darījumus
Es daru tā
1) D2621 K5210- bez PVN
D2621 K5721- PVN
3) D2310 K61..-bez PVN
D2310 K5721- PVN
D5210 K2310
D5721 K2310- PVN
paldies! Un kā Jūs grāmatojat nākamo periodu ieņēmumus, kas līgumā paredzēti, bet nav vēl noslēgts objekts un saņemta galīgais norēķins?
Un vēl, sakiet uz K61.. jūs grāmatojat ar priekšapmaksas rēķina datumu vai kad objekts noslēgts, kad ir pieņemšanas nodošanas akts. Atvainojos, esmu saputrojusies galīgi
Uz 61.. tikai pēc rēķina par objekta nodošanu (pieņemšanas-nodošanas akts) saņemšanas. Priekšapmaksa tikai uz 5210
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture