Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.
valdes locekļa atbrīvošana Uz tēmu sarakstu

Sibylla 25.02.2009 13:34
1499 ziņojumi
1499 ziņojumi
Atbildes (13)
Tā kā juristu vairs zem saules nebūtu....

Leciigaa 25.02.2009 14:29
2691 ziņojums
2691 ziņojums
mani šajā gadījumā interesē kā tas traktējas no grāmatvedības puses - juridiski, lai tiesājas,lai dara ko grib.
ja man viens valdes loceklis atnes darba laika uzskaites tabeli, kurā tam keksam norādīts, ka tas nevienu dienu nebija darbā, vai es varu viņam algu aprēķināt 0. vai tomēr līdz brīdim kamēr darba līgums nav pārtraukts viņam jāmaksā līgumā noteiktā alga. valdes loceklis tomēr nav sekretāre, kurai jāšēž noteiktā vietā 8-17. darba līgumā viņam noteikts 40 stundu darba nedēļa, tikpat labi viņš dienu un nakti meklē klientus pa balto pasauli.
otra lieta, kas mani interesē kā grāmatvedi - noņemtā naudas summa - bez aizņēmuma līguma es viņu nevaru klasificēt kā aizņēmumu, atstāt kā avansu norēķinu personai - piecciparu skaitli:-x rakstīt grāmatvedības izziņu, ka noņemtā naudas summa klasificējas, kā aizņēmums un aprēķināt % un tālāko atstāt juristu ziņā.
3) -ja viņš nav sevi atbrīvojis no valdes locekļa amata un anulējis savas paraxta tiesības, patiesībā nemaz nevar nodot gada pārskatu??
ja man viens valdes loceklis atnes darba laika uzskaites tabeli, kurā tam keksam norādīts, ka tas nevienu dienu nebija darbā, vai es varu viņam algu aprēķināt 0. vai tomēr līdz brīdim kamēr darba līgums nav pārtraukts viņam jāmaksā līgumā noteiktā alga. valdes loceklis tomēr nav sekretāre, kurai jāšēž noteiktā vietā 8-17. darba līgumā viņam noteikts 40 stundu darba nedēļa, tikpat labi viņš dienu un nakti meklē klientus pa balto pasauli.
otra lieta, kas mani interesē kā grāmatvedi - noņemtā naudas summa - bez aizņēmuma līguma es viņu nevaru klasificēt kā aizņēmumu, atstāt kā avansu norēķinu personai - piecciparu skaitli:-x rakstīt grāmatvedības izziņu, ka noņemtā naudas summa klasificējas, kā aizņēmums un aprēķināt % un tālāko atstāt juristu ziņā.
3) -ja viņš nav sevi atbrīvojis no valdes locekļa amata un anulējis savas paraxta tiesības, patiesībā nemaz nevar nodot gada pārskatu??

Sibylla 25.02.2009 15:05
1499 ziņojumi
1499 ziņojumi
25.02.2009 15:05
mani šajā gadījumā interesē kā tas traktējas no grāmatvedības puses - juridiski, lai tiesājas,lai dara ko grib.
----
Mūža meža maldi.
Grāmatvedības uzskaite tiek veikta saskaņā ar NA - likumu, MK noteikumu u.c. - prasībām. Tie arī ir juridisks pamatojums Jūsu darbībām uzņ. kā grāmatvedei.
Ja Jums nav kas skaidrs DL u.c. NA piemērošanai konkrētajā situācijā - risinat jautājumu par jurista pakalpojumu nwepieciešamību.
----
Mūža meža maldi.
Grāmatvedības uzskaite tiek veikta saskaņā ar NA - likumu, MK noteikumu u.c. - prasībām. Tie arī ir juridisks pamatojums Jūsu darbībām uzņ. kā grāmatvedei.
Ja Jums nav kas skaidrs DL u.c. NA piemērošanai konkrētajā situācijā - risinat jautājumu par jurista pakalpojumu nwepieciešamību.

Leciigaa 25.02.2009 15:20
2691 ziņojums
2691 ziņojums
Atbrīvot no darba Valdes locekli var Dalībnieku sapulce ar savu lēmumu. Noņemto naudas summu nevar uzskatīt par aizņēmumu, ja nav noslēgts par to līgums, drīzāk tas varētu būt nauda avansa norēķiniem, vai avanss par nākotnē aprēķināto darba algu. Tā kā summa ir 5-ciparu, tad iesaku uzreiz griezties pie parādu piedzinējiem.
DL likums prasa uzskaitīt nostrādātās stundas - bet neprasa, lai arī darbinieks paraxtītos uz tabeles, ka piekrīt uzrādīto stundu skaitam.

Sibylla 25.02.2009 15:26
1499 ziņojumi
1499 ziņojumi
EDS pagājušajā gadā varēju nodot gada pārskatu arī bez Valdes locekļa paraksta, šogad vēl līdz tam neesmu ticis, bet domāju, ka nekas nav mainījies... Būs jau labi, nevajag visu krāsot Krīzes krāsā!
ir tikai 2 dalībnieki un tad sanāk, ka vienpersoniski - nē arī šitas neies cauri.
% aprēķināšanu es domāju priekš UIN deklarācijas - ja būtu iesniegums policijai, vai kādas citas dokumentāli apstiprinātas darbības - a savādāk sanāk, ka viss noticis ar otra dalībnieka piekrišanu, tobiš bijusi mutiska vienošanās. cik zinu, pat ja nauda tiek izņemta uz nākotnē paredzamo dividenžu rēķina, vienalga jārēķina %.
% aprēķināšanu es domāju priekš UIN deklarācijas - ja būtu iesniegums policijai, vai kādas citas dokumentāli apstiprinātas darbības - a savādāk sanāk, ka viss noticis ar otra dalībnieka piekrišanu, tobiš bijusi mutiska vienošanās. cik zinu, pat ja nauda tiek izņemta uz nākotnē paredzamo dividenžu rēķina, vienalga jārēķina %.

Sibylla 25.02.2009 15:39
1499 ziņojumi
1499 ziņojumi
tā ir laba ziņa, par EDS.

Sibylla 25.02.2009 15:41
1499 ziņojumi
1499 ziņojumi
paga, paga, tad tas kas aizlaidās ir Valdes loceklis vai firmas dalībnieks? Ja nauda izņemta avansa norēķiniem, tad nekādi % nav jārēķina.
abi valdes locekļi ir arī dalībnieki katram pieder 50%.

Sibylla 25.02.2009 16:18
1499 ziņojumi
1499 ziņojumi
iesaku otram dalībniekam vienpusēji izstāties no sia pārņemt visu mantu un klientus un nodibināt savu SIA, bet ar veco SIA un parādnieku lai tiek galā VID un likvidatori
es jau arī sāku sliekties uz to pašu - problēma ir līzingā paņemtās darba a/m - Līzinga kompānija atsakās pārformēt maksājumus uz citu firmu, prasa uz sitienu atmaksāt visu summu.

Sibylla 25.02.2009 16:37
1499 ziņojumi
1499 ziņojumi
nu i lai viņi to summu piedzen no tās likvidējamās firmas... ejiet uz citu līzinga Co un ņemiet citu auto... it kā zaudējumi jau sanāk, bet apdomājiet vai pretējā gadījumā tie nav vēl lielāki
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt