Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Dažādi neklasificēti jautājumi
pārdodot automašīnu... Uz tēmu sarakstu

Sheila 24.02.2009 10:27
202 ziņojumi
202 ziņojumi
Atbildes (39)
Maija... Nē, varbūt arī likumā nav tā konkrēti rakstīts-tik un tik mašīnas drīkst pārdot noteiktā laika periodā. Bet gan jau ir kāds likums, kas regulē tur...i nezinu kā lai izsakos,, nu ieņēmumus no pārdotā īpašuma..., līdz ar to jāmaksā valstij nauda. Ta'nevarētu būt. jo daudzas lietas nav tā īsti uz rakstītas, bet tomēr tiek piemērots kāds likums un maksā nu tik valstij... Nu neticu es ka tik brīvi var ievest mašīnu no lietuvas un tirgoties un valsts neprasīs maksāt nodokļus.. tas jau tāds nelegāls bizness skaitīsies
Un zinot ka arvien tiek pieņemti tādi muļķīgi likumi, kā tagad -nedrīkstēs vairs braukt latvietis ar ārzemē reģistrētu auto...

Sheila 24.02.2009 11:09
202 ziņojumi
202 ziņojumi
Нету у нас таких законов, чтобы каждый чих был прописан. У нас демократия и свобода.
Есть законы о том, как платить налоги. И там есть разделение:
- продажа личного имущества налогом не облагается;
- продажа имущества в рамках хоздеятельности налогом облагается.
И все. Больше ничего в законе не сказано.
Остальное решать будет судья в зависимости от убедительности аргументов сторон.
Есть законы о том, как платить налоги. И там есть разделение:
- продажа личного имущества налогом не облагается;
- продажа имущества в рамках хоздеятельности налогом облагается.
И все. Больше ничего в законе не сказано.
Остальное решать будет судья в зависимости от убедительности аргументов сторон.
Vai tiešām nav neviens kas reāli ir pārdevis 2 mašīnas un kā tas īsti dzīvē notiek... pastāstīt, nevis tagad spriedelēt kā būtu ja būtu...
mana situācija tāda, ka mums ģimenē ir viena mašīna taisāmies pirkt vēl vienu un pārdot abas, lai nopirktu atkal jaunas, bet tagad domāju vai valsts man nepieprasīs maksāt nodokļus...vai arī nesanāk tāda situācija, kā iepriekš stāstīja-aiziešu ieniegt dok. par atgriežamo IIN un beigās vēl pate dabūšu maksāt...
mana situācija tāda, ka mums ģimenē ir viena mašīna taisāmies pirkt vēl vienu un pārdot abas, lai nopirktu atkal jaunas, bet tagad domāju vai valsts man nepieprasīs maksāt nodokļus...vai arī nesanāk tāda situācija, kā iepriekš stāstīja-aiziešu ieniegt dok. par atgriežamo IIN un beigās vēl pate dabūšu maksāt...

Sheila 24.02.2009 11:42
202 ziņojumi
202 ziņojumi
Varbūt noderēs šis:
MK noteikumi 793 no 26.09.2006
132. Šo noteikumu 131.punktā minēto paziņojumu (Ministru kabineta 2000.gada2.maija noteikumu Nr.166 "Noteikumi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārskatiem un paziņojumiem" 5.pielikumampar fiziskajai personai izmaksātajām ar nodokli neapliekamajām summām) ienākuma izmaksātājs neiesniedz, ja fiziskajai personai taksācijas gada laikā izmaksātā neapliekamo ienākumu summa ir bijusi mazāka par četrkāršotu mēneša neapliekamo minimumu.
MK noteikumi 793 no 26.09.2006
132. Šo noteikumu 131.punktā minēto paziņojumu (Ministru kabineta 2000.gada2.maija noteikumu Nr.166 "Noteikumi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārskatiem un paziņojumiem" 5.pielikumampar fiziskajai personai izmaksātajām ar nodokli neapliekamajām summām) ienākuma izmaksātājs neiesniedz, ja fiziskajai personai taksācijas gada laikā izmaksātā neapliekamo ienākumu summa ir bijusi mazāka par četrkāršotu mēneša neapliekamo minimumu.

Liiiga28 24.02.2009 11:48
179 ziņojumi
179 ziņojumi
Martinas
Nu vot tas ir jautājiens uz kuru es pati gribētu zināt atbildi.... Man jau ar tā likās, ka tā drīkst, bet neesmu pārliecināta, ka tas pārdotais mašinas daudzums netiek skaitīts kopā kā ģimenē..., tad jau vēl var uz bērniem ar reģistrēt kādu auto...:), žēl tik ka suņi un kaķi nemāk braukt
Nu vot tas ir jautājiens uz kuru es pati gribētu zināt atbildi.... Man jau ar tā likās, ka tā drīkst, bet neesmu pārliecināta, ka tas pārdotais mašinas daudzums netiek skaitīts kopā kā ģimenē..., tad jau vēl var uz bērniem ar reģistrēt kādu auto...:), žēl tik ka suņi un kaķi nemāk braukt

Sheila 24.02.2009 11:49
202 ziņojumi
202 ziņojumi
Sheila, Вам Майя объяснила, что в законе четко не оговорено сколько личного имущества (сколько машин) и в течение какого времени можно продать. Поэтому и чужой опыт годится только для конкретной ситуации конкретного человека и к другому может быть не применим.
Я думаю, что при продаже больше чем одной машины каждым членом семьи в течение года, появляется риск попасть под хозяйственную деятельность.
Я думаю, что при продаже больше чем одной машины каждым членом семьи в течение года, появляется риск попасть под хозяйственную деятельность.
Ну вот, выясняются подробности.
taisāmies pirkt vēl vienu un pārdot abas, lai nopirktu atkal jaunas
----------------
Вот в этом есть риск, что вторая машина будет признана хоздеятельностью, ибо купить, чтобы продать и опять купить другое и есть хоздеятельность.
А дальше уже как карта ляжет. Могут вами вообще не заинтересоваться. Далеко не до всех у налоговой руки доходят.
Могут поверить в непостоянство ваших предпочтений. А могут и налог потребовать.
Все равно обсуждение на форуме - не аргумент для судебного спора.
taisāmies pirkt vēl vienu un pārdot abas, lai nopirktu atkal jaunas
----------------
Вот в этом есть риск, что вторая машина будет признана хоздеятельностью, ибо купить, чтобы продать и опять купить другое и есть хоздеятельность.
А дальше уже как карта ляжет. Могут вами вообще не заинтересоваться. Далеко не до всех у налоговой руки доходят.
Могут поверить в непостоянство ваших предпочтений. А могут и налог потребовать.
Все равно обсуждение на форуме - не аргумент для судебного спора.
Liiiga28
Un...kā tas attiecināms uz auto pārdošanu?
Un...kā tas attiecināms uz auto pārdošanu?

Sheila 24.02.2009 11:52
202 ziņojumi
202 ziņojumi
Es esmu pārdevusi kā privātpersona SIA automašīnu un esmu nodevusi (kā arī SIA) 2 pielikumus:
5.pielikums
Ministru kabineta
2000.gada2.maija
noteikumiem Nr. 166
un Izziņa-personīgas mantas pārdošanas apliecinājums. Kas vēl ir svarīgi, saglabāt pirkuma un pārdošanas dokumentus, jo kā izrādās VID arī pēc kāda laika var paprasīt-kam esi pārdevis, tas bija rakstīts kādu laiku atpakaļ Komersanta Vēstnesī.
5.pielikums
Ministru kabineta
2000.gada2.maija
noteikumiem Nr. 166
un Izziņa-personīgas mantas pārdošanas apliecinājums. Kas vēl ir svarīgi, saglabāt pirkuma un pārdošanas dokumentus, jo kā izrādās VID arī pēc kāda laika var paprasīt-kam esi pārdevis, tas bija rakstīts kādu laiku atpakaļ Komersanta Vēstnesī.

Liiiga28 24.02.2009 11:53
179 ziņojumi
179 ziņojumi
Es tikai padalījos savā pieredzē-jo jautājumā Jūs neuzrakstījāt pārdosiet SIA vai privātpersonai.

Liiiga28 24.02.2009 11:54
179 ziņojumi
179 ziņojumi
Maija
Bet, ja tā viena mašīna ir ģimenē jau ilgāk kā gadu? Tad sanāk tā, ka itkā tiek pārdotas 2 mašīnas un nopirktas 2 mašīnas, bet tā viena ir ilgāk kā gadu braukta, otra mazāk kā gadu. Un ja katra mašīna reģistrētas-viena sievai, viena-vīram...
Bet, ja tā viena mašīna ir ģimenē jau ilgāk kā gadu? Tad sanāk tā, ka itkā tiek pārdotas 2 mašīnas un nopirktas 2 mašīnas, bet tā viena ir ilgāk kā gadu braukta, otra mazāk kā gadu. Un ja katra mašīna reģistrētas-viena sievai, viena-vīram...

Sheila 24.02.2009 12:00
202 ziņojumi
202 ziņojumi
Liiiga28
Vēl jau nav pārdotas :), nezinu, pieņemsim ka visticamāk privātpersonai pārdosim kā privātpersona....
Vēl jau nav pārdotas :), nezinu, pieņemsim ka visticamāk privātpersonai pārdosim kā privātpersona....

Sheila 24.02.2009 12:02
202 ziņojumi
202 ziņojumi
осспидя... Да я уже вам все рассказала, что знала.
Если одна машина была в собственности больше года, то с ней проблем быть не должно.
А вот со второй проблемы быть могут. Почему, читайте выше.
Если одна машина была в собственности больше года, то с ней проблем быть не должно.
А вот со второй проблемы быть могут. Почему, читайте выше.
Maija
Nu bet kapēc, tikai tapēc, ka neesmu ar to mašīnu gadu nobraukusi?, kautkāds murgs...,es taču gada laikā būšu pārdevusi tikai 1 auto (nu ja reģistrēti katrs auto uz cita), tikai nopirkusi sanāk 2... tad jau tiešām, ja nu notiek avārija vai kas cits (tpfu, tpfu, tpfu) es neesmu tiesīga pārdot un pirkt jaunu...?
Nu bet kapēc, tikai tapēc, ka neesmu ar to mašīnu gadu nobraukusi?, kautkāds murgs...,es taču gada laikā būšu pārdevusi tikai 1 auto (nu ja reģistrēti katrs auto uz cita), tikai nopirkusi sanāk 2... tad jau tiešām, ja nu notiek avārija vai kas cits (tpfu, tpfu, tpfu) es neesmu tiesīga pārdot un pirkt jaunu...?

Sheila 24.02.2009 12:18
202 ziņojumi
202 ziņojumi
Да имеете вы право на все. Только доказать это право придется.
Такие у нас налоговые законы, что право на льготы должен доказывать налогоплательщик. Освобождение от налога - это льгота.
Я только говорю, что есть риск, если купить, продать и опять купить. Нормальные люди без веской причины машины по несколько раз к год не меняют.
Если есть у вас такая веская причина, кроме желания заработать на перепродаже, то проблем не будет. Нет такой причины, проблемы возможны.
Такие у нас налоговые законы, что право на льготы должен доказывать налогоплательщик. Освобождение от налога - это льгота.
Я только говорю, что есть риск, если купить, продать и опять купить. Нормальные люди без веской причины машины по несколько раз к год не меняют.
Если есть у вас такая веская причина, кроме желания заработать на перепродаже, то проблем не будет. Нет такой причины, проблемы возможны.
Ieliku failos(deklar un auto) nelielu rakstiņu no žurnāla Komersanta Vēstnesis, bet ir vēl viens labs raksts-tikai uz doto brīdi nevaru atrast to žurnālu.

Liiiga28 24.02.2009 12:39
179 ziņojumi
179 ziņojumi
Liiiga28
Failos? tas ir-lietotāju failos, kur var ieiet tikai, ja esi abonoments...:(
Failos? tas ir-lietotāju failos, kur var ieiet tikai, ja esi abonoments...:(

Sheila 24.02.2009 13:07
202 ziņojumi
202 ziņojumi

Liiiga28 24.02.2009 15:10
179 ziņojumi
179 ziņojumi