По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Dažādi neklasificēti jautājumi

stulbi.. bet fakts!!! Uz tēmu sarakstu

stulbi.. bet fakts!!!
Visu 2008 gadu algas rēķinātas ar 2007 gada neapliekamo minimumu (50 Ls) un atvieglojumiem par apgādājamajiem(35 Ls):-< rezultātā IIN pārmaksa VID un mazāka alga cilvēkam. Neko negribu labot, jo cilvēks neiebilst, bet VID lai patur tos dažus desmitus latu!!!Krīze taču!!!Alga bija minimālā t.i 160 Ls. Vai var izlī`dzēties ar kādu iekšējo grāmatvedības dokumetu????
Lailag
Lailag 14.02.2009 10:35
7 ziņojumi

Atbildes (17)

Что именно вы в том документе собираетесь писать.

Сколько налогов удержали, столько в отчетах указали. Сколько указали в отчетах, столько государству и перечислили.

Если ошиблись, то получатель имеет право составить декларацию и потребовать возврата. Но не обязан этого делать, если не хочет.
Maija
Maija 14.02.2009 10:43
28223 ziņojumi
Bet vai VID, atklājot šādu kļūdu, nepiesiesies??
Lailag
Lailag 14.02.2009 10:53
7 ziņojumi
kādas gan tur varbūt pretenzijas, valstij jau par labu nodokļi lielāki samaksāti.
Cleo
Cleo 14.02.2009 10:59
19235 ziņojumi
Tad es saprotu, ka var palikt tā, kā ir.Vnkļoti negribas labot tās visas VID atskaites, un taisnoties, kapeec tā sanācis. Pēc loģikas, vienīgais, kas varētu iebilst ir zvērināts revidents, bet mums viņa slēdziens nav nepieciešams.
Lailag
Lailag 14.02.2009 11:05
7 ziņojumi
Sastādiet visiem cilvēkiem Gada deklarācijas un viņi dabūs pārmaksāto IIN atpakaļ. Un tā arī būs godīgi.Tad visi būs apmierināti un nekas nebūs nepareizi.
Ilma
Ilma 14.02.2009 11:12
30495 ziņojumi
Atvainojiet par stulbumu, bet Gada deklarācijas? Tas ir tas pats paziņojums par algas nodokli?
Lailag
Lailag 14.02.2009 11:18
7 ziņojumi
Martinas
Martinas 14.02.2009 11:20
38532 ziņojumi
bet gada deklarācijas taču iesniedz tikai noteiktas kategorijas, ne jau visi, un tos aizpilda katrs pats par sevi, un tas jāiesniedz VID un kautkas jāprasa no viņiem atpakļ. Negribas lauvu aiz ūsām raustīt. lai paliek viņiem tā pārmaksa. Vnk tās summas ir niecīgas, lai tur ņemtos ap viņām. Man šķiet, ka veidlapās un degvielā braukājot , un telefona rēķinos mēs samaksāsim vairāk, kā iegūsim no viņiem atpakaļ.
Lailag
Lailag 14.02.2009 11:32
7 ziņojumi
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=697&hl=1&mod=33
Ambera
Ambera 14.02.2009 11:34
21759 ziņojumi
Un vēl:

2.3.a punkts: http://www.vgk.lv/ru/popup/250
Ambera
Ambera 14.02.2009 11:40
21759 ziņojumi
Ambera;-) paldies!!! Un tomēr... Ir tāds teiciens, ka dažas lietas labāk nekustināt, lai saglabātu labu gaisu.

Gribētos atstāt visu kā ir. Man vienkārši ir negatīva pieredze ar VID. Un par cik tas cilvēks, ko esmu apdalījusi ar savu nepareizo algas aprēķinu esmu es pati, man no viņiem neko nevejag.
Lailag
Lailag 14.02.2009 11:43
7 ziņojumi
"bet gada deklarācijas taču iesniedz tikai noteiktas kategorijas,"- nav nekādas kategorijas, Jūs varbūt domājat par amatpersonu deklarācijām, tas nav šoreiz tas. Runa ir parastajām iedzīvotāju - darba ņēmēju deklarācijām, kad ir gada garumā maksāts IIN, bet ar likumu ir dotas iespējas saņemt daļu no samaksātā IIN atpakaļ par attaisnotajiem izdevumiem- mācību maksām, veselības apdrošināšanām,slimības izdevumiem uc.unarī kļūdiņām. Tad fiziska personas iesniedz šādu deklarāciju, kur var atgūt IIN par sevi un saviem tuviniekiem. Es brīnos, ka Jūs par to neesat pat dzirdējusi, jo katrs otrais deklarē savus izdevumus, lai atgūtu kaut daļinu no samaksātā IIN.

Jūs gadījumā vajadzētu noteikti ieteikt darbiniekiem to darīt, lai Jūs kaut morāli labotu savu kļūdu darbinieku priekšā. Grāmatvedis nevar, un es domāju nedrīkst, izmantot darbinieka nezināšanu grāmatvedības likumos savas neizdarības piesegšanai. Saņēma Jūs darbinieks mazāku algu, man ieteikums - labojiet savu kļūdu, palīdzot viņam.Kaut vai vienkārši izstāstot, ka jāiet uz VID, un tur jau palīdzēs.
Vijoliite
Vijoliite 14.02.2009 11:46
1711 ziņojumi
А с какой это радости Вы чужими деньгами так лихо распоряжаетесь? Люди зарплату не в полном размере получили из-за того, что Вы не знаете про необлагаемый минимум, так хотя бы помогите им с помощью декларации получить. Хотя при таких знаниях Вы вряд ли чем-то поможете. Пусть идут в ВИД - там им помогут качественнее.
Martinas
Martinas 14.02.2009 11:46
38532 ziņojumi
Nu, jā, nebija pēdējā Jūsu komentāra.:-O
Vijoliite
Vijoliite 14.02.2009 11:48
1711 ziņojumi
"dažas lietas labāk nekustināt" - ну что ж, у богатых свои привычки.
Martinas
Martinas 14.02.2009 11:50
38532 ziņojumi
Paldies visiem par viedokļiem!!!

Pati esmu dusmīga uz sevi, ka tik muļķīgu kļūdu esmu pieļāvusi. Laikam jāpāriet atpakaļ uz algu sarakstiem, ko raksta ar roku, jo datorizētās lietas reizēm mums liek kļūt neuzmanīgiem...:'(
Lailag
Lailag 14.02.2009 11:55
7 ziņojumi
Ну так подайте декларацию за себя - деньги получите. Если подоходный налог был, то 90 латов получите.
Martinas
Martinas 14.02.2009 11:59
38532 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.