Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Par norvēgi rezidentu/nerezidentu
Firma nodibināta 2003. gadā, vienīgais īpašnieks ir norvēģis, kurš ir arī valdes loceklis, uz Latviju ierodas reizi 3 mēnešos t.i. apmēram četras reizes gadā. Atskaites sākot no dibināšanas brīža nodotas par viņu kā par minimālo algu, katru mēnesi aprēķinot visus nodokļus. Darba tabelē rakstot, ka strādā katru dienu 8 stundas dienā. Nav sniegtas atsevišķas atskaites par naudas izmaksām nerezidentiem. VIDs piešķīris nodokļu maksātāju kodu un viss... Nav arī darba atļaujas ( vai vispār ir vajadzīga???? ) Tagad VIDs atmodās, ka kaut kas nav tā kā vajag... jālabo atskaites. Es nezinu kā vislabāk rīkoties! Ja nelaboju visu periodu tad man sanāk ka pazūd viena mēneša aprēķinātais IIN (bet viss periods skaitās no 2006. gada) ??? Tātad, galvenais, ko vēlos uzzināt - ko man darīt ar tām atskaitēm, VIDā rausta plecus... Un vēl varbūt varat ielikt konsultatīvo telefonu, kur varu noskaidrot par darba atļaujām (Pilsonības un migrācijas pārvalde teica, ka tā neesot viņu kompitence)