Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
konflikts
Man tāds jautājums.
Mums viena meitene visu laiku strādāja bez nodokļa grāmatiņas un tagad janvāra beigās atnesa savu grāmatiņu, tātad tas nozīme ka neapliekamo piemēroju ar februāri (par februāri) . Viņa man tagad taisa histēriju lai laboju visu janvāri pārrēķinu, piemaksāju viņai algu utt.
Par janvāri jau es nevaru piemērot, nezinot kur viņai tā nodokļa grāmatiņa bijusi pirms tam.Unar atpakaļ ejošu datumu tač arī nevar rīkoties
Atbildes (18)
Вы совершенно правы. Неизвестно, где эта книжка болталась весь январь. Захочет получить переплату по налогу - составит годовую декларацию и получит.
Tikai ar grāmatiņas saņemšanas brīdi variet piemērot min.uc., tas nozīmē jau janvāra beigā. Gr.saņemšanas datums gan stingri jāreģistrē, lai nebūtu domstarpības.Un variet paskaidrot, ka viņas min.unatvieglojumi nekur nepazudīs- iesniedzot Gada dekl. par 2009.g.
Ilma - kā man stingri piereģistrēt to grāmatiņas saņemšanas datumu.?
es pat tagad konkrēti neatceros kurš no divdesmitajiem datumiem tas bija
Так журнал учёта налоговых книжек должен быть, в нём и отражаете дату получения этой книжки.
"kā man stingri piereģistrēt to grāmatiņas saņemšanas datumu" - журнал купите в бланочном магазине или сами сделайте - фамилия, дата получения, подпись работника.
А рвботнице купите валерьянку
skaidrs .
paldies.
tikai tagad pa vēlu dabūt darbinieka parakstu jo diez vai viņa parakstīs.
Iriss - paldies, likāt man pasmaidīt

jo tik tiešām - ienāca - sabļāva un izbojāja visu dienu
Nu lūk didaktiska pamacība, ja būtu reģistrs un paraksts, tad nekāda bļaušana nesanāktu:-)
Tur gan ir paredzēta vieta parakstam - "Paraksts par saņemšanu"
jā, piekrītu .
Kaut kas klāt manai pieredzei nāk, zināšu kā novērst pašai sev nelabu garīgo
Ну так в получении книжки расписывается бухгалтер или лицо, принимающее книжку. Откуда там возьмется подпись работника? Она, как я понимаю, возникает только при получении им книжки обратно, так сказать.
Jā, tas tiesa, nepadomāju. Bet vismaz būtu iereģistrēta un būtu kāds pierādījums.
Dažam labam cilvēciņam tie 20 lati ir diezgan svarīga summa. Es pilnīgi saprotu to darbinieci (nu varbūt, ka nevajadzēja bļaut, bet...)
es pat tagad konkrēti neatceros kurš no divdesmitajiem datumiem tas bija - Ja jau tie bija 20-tie datumi, tad kāpēc janvāra algai nepiemērojāt NM??
Pie tam - algas nodokļu grāmatiņā var redzēt vai janvārī tā ir atradusies kādā citā uzņēmumā vai nav. Tur ir darba attiecību datumi. Un, ja nekas nav norādīts, tad pilnīgi droši varējāt piemērot pilnu summu, vai rēķināt proporciju.
Tā, ka uzbrauciens darbabiedrenei ir pilnīgi nevietā.
Šoreiz vaina Jūsos.
Tieciet skaidrībā ar kuru datumu uzskatīsiet grāmatiņu par pieņemtu un no tā datuma arī piemērojiet visu, kas pienākas. Pie tam arī izdarīt pārrēķinu nav nemaz tik sarežģīti.
Вот и я почитала про двадцатые числа и удивилась, почему книжка не учитывалась.
Полностью согласна с Андой.
Paņemt, nolikt, neatcerēties - tas viss liek domāt par paviršību pret darbinieku un ne tikai. Ja jau pat reģistrācijas kārtība jāatgādina.
Pievienojos Andaz viedoklim u.c., kas par augstākminēto iestājās.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture