По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

Kā ikgadējo atvaļinājumu ietekmē bezalgas atvaļinājums? Uz tēmu sarakstu

Kā ikgadējo atvaļinājumu ietekmē bezalgas atvaļinājums?
Mana grāmatvede apgalvo, ka bezalgas atvaļinājums kaut kā ietekmē ikgadējā atvaļinājuma apmēru. Vai tas tā ir un ja ir, tad kā tieši aprēķināt? Ja godīgi, es pat nesaprotu, kā man jautājumu normāli pajautāt, jo nesaprotu, ko no manis grib grāmatvede
Zanyyy
Zanyyy 05.02.2009 10:18
44 ziņojumi

Atbildes (54)

Sasodiic .... vienkārši IR bijusi laba audzināšana ...
Leciigaa
Leciigaa 05.02.2009 14:23
2691 ziņojums
Tiešām Jūsu niks atbilst patiesībai! Un ja jūs būtu labi mācījusies, tad zinātu, ka vārdu "mācijušās" ir jāraksta ar garo "ī". Ja jau sākam noskaidrot, kurai labāka audzināšana!
Zanyyy
Zanyyy 05.02.2009 14:26
44 ziņojumi
Čatos, arī profesionālos - par kādu ir uzskatāms šis forums, vispār pareizrakstībai nekāda lielā vērība Nav piegriežama.

Tas ir viens.

Otrs.

Katrs savu nickname izvēlas pats! Ja Jums ir tāds viedoklis par TO - tas vērtējams tikai kā Plus manā labā.

Un, visbeidzot - trešais.

Aizskart citus, nepazīstamus respondentus - izSacīt publiski par viņiem personu aizskarošus vērtējumus - NAV labais tonis.

Es šeit neesmu nākusi šādā veidā ko izteikt un tas nav mans nolūks.

Leciigaa
Leciigaa 05.02.2009 14:39
2691 ziņojums
Es arī šeit nenācu tādēļ, bet ja Jūs visu laiku pārkopējat savu iepriekš teikto un bāžat acīs, ka vajag labāk lasīt to, kas rakstīts, tad mani tas aizskāra!
Zanyyy
Zanyyy 05.02.2009 14:44
44 ziņojumi
Izsaku Jums visdziļāko līdzjūtību!!!

Leciigaa
Leciigaa 05.02.2009 14:45
2691 ziņojums
Man nevajag līdzjūtību!
Zanyyy
Zanyyy 05.02.2009 14:59
44 ziņojumi
No coment.
Leciigaa
Leciigaa 05.02.2009 15:00
2691 ziņojums
Leciigaa, lieciet Zanyyy mierā un beidziet turpināt šos stulbos apvainojumus

Jums pašai vienreiz jāmācas uzvesties !

Zanyyy, darba likumā ir rakstīts :

(1) Laikā, kas dod tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, ieskaita laiku, kad darbinieks bijis faktiski nodarbināts pie attiecīgā darba devēja, un laiku, kad darbinieks nav veicis darbu attaisnojošu iemeslu dēļ, ieskaitot:

1) pārejošas darbnespējas laiku;

2) pirmsdzemdību un dzemdību atvaļinājuma laiku;

3) īslaicīgas prombūtnes laiku;

4) darba piespiedu kavējuma laiku, ja darbinieks prettiesiski atlaists no darba un atjaunots iepriekšējā darbā.

(2) Šā panta pirmajā daļā minētajā laikā neieskaita bērna kopšanas atvaļinājuma laiku.

Tātad, ja darbinieks tajās dienās neveica darbu bez attaisnojoša iemesla,kādi ir minēti darba likumā, to laiku neieskaita periodā, par kuru pienākas apmaksājamais atvaļinājums.

Analizējiet iemeslus.

Veiksmi darbā
Klvn2
Klvn2 05.02.2009 15:19
nav ziņojumu
Un pievēriet uzmanību:

Klvn2
Klvn2 05.02.2009 15:20
nav ziņojumu
Klvn2

ziņojumu: 395 05.02.2009 15:19

Leciigaa, lieciet Zanyyy mierā un beidziet turpināt šos stulbos apvainojumus

Jums pašai vienreiz jāmācas uzvesties !

Nekad naff par ļaunu paņemt acis pirkstos!

Kā vispār var ienākt cilvēkam galvā kaut ko tādu rakstīt?!!!
Leciigaa
Leciigaa 05.02.2009 15:27
2691 ziņojums
"Tātad, ja darbinieks tajās dienās neveica darbu bez attaisnojoša iemesla,kādi ir minēti darba likumā, to laiku neieskaita periodā, par kuru pienākas apmaksājamais atvaļinājums."

Vai es pareizi saprotu - ja man atvaļinājuma grafikā normāli periods, par kuru pienākas ikgadējais atvaļinājums, būtu no 20.02.2008.-19.02.2009., bet darbinieks 2 nedēļas ir bijis bezalgas atvaļinājumā, tad attiecīgi periods pagarinār par divām nedēļām un ir no 20.02.2008. - 05.03.2009.? Bet ko gan tas maina tam darbiniekam? Neizprotu jēgu tādām nobīdēm. Nē, nu goda vārds, sāku jau justies neērti, bet lai cik lasītu, vienalga nespēju iebraukt šajā visā!
Zanyyy
Zanyyy 05.02.2009 15:49
44 ziņojumi
Nekad naff par ļaunu paņemt acis pirkstos!

Kā vispār var ienākt cilvēkam galvā kaut ko tādu rakstīt?!!!

Nu tad paņemiet tās savas acis pirkstos, gribu redzēt, kā jūs orientējaties tādās lietās ar ko ikdienā nenodarbojaties!!! Un prātā ienāk rakstīt tādas lietas, jo cilvēks to nesaprot, bet vēlas saprast!!! Kas tur tik stulbs un nicināms!!!
Zanyyy
Zanyyy 05.02.2009 15:56
44 ziņojumi
Uz absurdiem coment neatbildu.
Leciigaa
Leciigaa 05.02.2009 16:04
2691 ziņojums
Kas tur absurds, ja es pasaku, ka gribētos zināt, kā jūs pati rīkojaties situācijās, kuras nepārzināt, bet to vajadzētu tomēr uzzināt? Pieredze rodas ar laiku un nevar cilvēks vienmēr visu zināt un saprast. Vajadzētu jums padomāt par cilvēcīgu attieksmi pret apkārtējiem, ja arī viņi jūs nevienmēr saprot ar pirmo, un kaut vai 10.reizi Un ja nav komentāru, tad nemaz nevajag te neko rakstīt!
Zanyyy
Zanyyy 05.02.2009 16:15
44 ziņojumi
Ja Jūs nebūtu izmantojis manu atbildes coment citam respondentam - tā arī notiktu - atbildi Jūs nesaņemtu.
Leciigaa
Leciigaa 05.02.2009 16:18
2691 ziņojums
Leciigaa, ну отстаньте Вы, наконец, дайте человеку вопрос прояснить до конца! Читаю и не могу в цепь рассуждений вникнуть из-за перебранки.
Martinas
Martinas 05.02.2009 17:36
38532 ziņojumi
" Leciigaa

ziņojumu: 1964 05.02.2009 10:39

Galvenais Jums iegaumēšanai:

Šādu atvaļinājumu ieskaita kopējā darba stāžā, bet to neieskaita ikgadējā apmaksātajā atvaļinājumā. "

Tas attiecās tikai uz 153.panta1.daļu, kad bezalgas atvaļinājums tiek piešķirts, ja to pieprasa darbinieks, kura aprūpē un uzraudzībā pirms adopcijas apstiprināšanas tiesā ar bāriņtiesas (pagasttiesas) lēmumu nodots adoptējamais bērns.

Zanyyy gadījumā vairāk jāņem vērā 153.panta
(3) Darba devējs pēc darbinieka pieprasījuma var piešķirt viņam atvaļinājumu bez darba samaksas saglabāšanas arī citos gadījumos.

un 152.pantu

Zanyyy, galvenais ir tas, ka Jūs nedrīkstat ierobežot darbinieka tiesības, kuras viņam ir noteiktas darba likumā. Ja Jūs neesat budžetnieki, tad darba devējs var piešķirt darbiniekam labumus arī vairāk par tām, kas noteikti, ka obligāti.

Klvn piemērs, kad darbinieks aizbrauca strādāt ārzemēs noteikti norāda, ka šīs laiks neietilpst periodā, par kuru pienākas apmaksājamais atvaļinājums.

Bet ja darbinieks paņēma dažās dienas ģimenes apstākļu dēļ, tad var piemērot 152.panta

un šādu bezalgas atvaļinājumu neņemt vērā.

Ja Jums vajag uzrakstīt atvaļinājumu grafiku, es rēķinātu šādi:

izmantots atvaļinājums līdz 31.12.2007.; bezalgas atvaļinājums 01.02.2008.-31.03.2008.

periods, par kuru pienākas ikgadējs atvaļinājums:

01.01.2008.-31.01.2008.; 01.04.2008.-28.02.2009.

Norādītajā periodā kopā 12 mēneši

IMHO

Ja kādam ir citi viedokļi, kolēģi palabos
Meek
Meek 06.02.2009 00:23
5709 ziņojumi
Paldies par palīdzību!!!
Zanyyy
Zanyyy 06.02.2009 10:28
44 ziņojumi
Могу ошибаться, но мне кажется что нигде в законе и не оговорено понятие " īslaicīgas prombūtnes laiks ".

Я склоняюсь к тому мнению, что если работодатель отпустил работника в отпуск за свой счет, а в законе о труде нигде не сказано, что за время нахождения в этом отпуске работнику не положены дни оплачиваемого отпуска, то работнику полагается оплачиваемый отпуск и за время нахождения в отпуске за свой счет.

А если еще учесть и сегодняшнюю практику работодателей отправлять в неоплачиваемый отпуск из-за экономической ситуации, то и тем более.
Irena22
Irena22 06.02.2009 10:41
42998 ziņojumi
Nu es biju minējusi tieši gadījumu, kad darbinieks pēc vienošanas ar darba devēju bija stradājis citā vietā, nezaudējot esošo darba vietu, un pēc tam atgriezies pastavigajā darba vietā.

Tad jau it kā par šo laiku pastavigajā darba vietā viņam pēc 152. un 153.pantiemikgadējs atvaļinājums nepienākas, jo šajā laikā viņš darbu nav veicis un viņa prombūtni nevar nosaukt par īslaicīgu.

Bet tas jau ātrāk ir atkarīgs no savstarpējām attiecībām IMHO
Klvn2
Klvn2 06.02.2009 11:22
nav ziņojumu

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.