По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

Summētais darba laiks zivju pārstrādē. Uz tēmu sarakstu

Summētais darba laiks zivju pārstrādē.
Vai kāds var tā smalki izklāstīt, kā ir tad ja zivju cehs pārstrādā Baltijas jūrā zvejotas zivis ,vai tad arī ir jāsastāda darba grafiks ,līgumā tā ir prasīts summētais darba laiks saskaņā ar darba grafiku, es jau nevaru prognozēt vai šodien pūtīs vējš un visiem jāsēž mājās.Kur nu vēl mēnesi uz priekšu,kā tas viss notiek.Arcieņu Laima.
Manga
Manga 30.01.2009 19:18
1 ziņojums

Atbildes (12)

sveiki!!! mani interesetu tieši tas pats ... arī es strādaju zivju pārstrādes uzņēmumā .. ka ir ar to DARBA GRAFIKU????
Evitina_z
Evitina_z 25.02.2009 15:30
137 ziņojumi
http://www.tilde.lv/Download/Materiali/DarbaLaikaOrganizacija.pdf
Andaz
Andaz 25.02.2009 15:31
27897 ziņojumi
Paldies!!!
Evitina_z
Evitina_z 26.02.2009 09:28
137 ziņojumi
vēl viens jautajums? cik ilgi tie grafiki ir jāglabā?
Evitina_z
Evitina_z 26.02.2009 10:09
137 ziņojumi
75 gadi.
Andaz
Andaz 26.02.2009 10:15
27897 ziņojumi
nu nu ... vai tad tik traki ir?
Evitina_z
Evitina_z 26.02.2009 10:17
137 ziņojumi
Es atvainojos, ka būšu netaktiska, bet vai nevajadzētu sākt grāmatveža karjeru vismaz izlasot pašu galveno likumu - likumu "Par grāmatvedību"?

Tur ir 10.pants- par glabāšanas laikiem.
Andaz
Andaz 26.02.2009 10:23
27897 ziņojumi
nav jau jāatvainojas ... neesmu grāmatvede ... bet šādi tādi jautājumi ap un par to lietu ir vajadzīgi gan ... ja tā tad paldies par to pašu ...
Evitina_z
Evitina_z 26.02.2009 10:30
137 ziņojumi
Viss, kas saistīts ar darbiniekiem un viņu algu aprēķinu glabājas 75 gadi! Pie tam 75 gadi pēc uzņēmuma likvidēšanās! Un jānodod Valsts arhīvam.

Darba līgumi, izmaiņas pie tiem, rīkojumi, iesniegumi, DNL, algu aprēķinu tabulas, tabeles (jo no kā tad algas rēķina??)...
Andaz
Andaz 26.02.2009 10:34
27897 ziņojumi
Darba līgumi, izmaiņas pie tiem, rīkojumi, iesniegumi, DNL, algu aprēķinu tabulas, tabeles (jo no kā tad algas rēķina??)... nu to es saprotu ...

bet darba grafikus priekš kam tik ilgi vajag ... jo sastādīt grafikus jau varam, bet reāli jau tie netiek pildīti ... jo kā Manga rakstīja "nevaru taču prognozēt vai šodien pūtīs vējš un visiem jāsēž mājās.Kur nu vēl mēnesi uz priekšu" nevaram taču ietekmēt laika apstākļus ... nu nekādīgi, lai arī kā gribētos ...
Evitina_z
Evitina_z 26.02.2009 10:39
137 ziņojumi
DNL - darba nespējas lapas? un darba laika uzskaites tabeles - tās jau tikai 5 gadus vajag glabāt ... vai tikai man tā liekas?
Evitina_z
Evitina_z 26.02.2009 10:43
137 ziņojumi
10. pants. Katram uzņēmumam visi attaisnojuma dokumenti, grāmatvedības reģistri, inventarizācijas saraksti, gada pārskati un to pielikumi, kā arī grāmatvedības organizācijas dokumenti (kontu plāni, kodifikatori u.c.) sistemātiski jāsakārto un jāuzglabā uzņēmuma arhīvā.

Glabāšanas laiks ir:

- gada pārskatiem un to pielikumiem, kā arī galvenajai grāmatai — 10 gadi. Pēc tam tie nododami Valsts arhīvos;

- inventarizācijas sarakstiem, grāmatvedības reģistriem un grāmatvedības organizācijas dokumentiem — 10 gadi;

- attaisnojuma dokumentiem par darbiniekiem aprēķināto mēnešalgu (darba samaksu) ar sadalījumu pa gadiem un mēnešiem — 75 gadi;

- pārējiem attaisnojuma dokumentiem — 5 gadi.

Darba laika tabele ir primārais dokuments algas aprēķinam. DNL arī iespaido algas aprēķinu.
Andaz
Andaz 26.02.2009 13:51
27897 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.