По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Dažādi neklasificēti jautājumi

Algas Nodokļa grāmatiņa Uz tēmu sarakstu

Algas Nodokļa grāmatiņa
Sveiki!

Gribu painteresētie par sekojošo, šodien man bija pēdējā darba diena. Grāmatvede kā pienākās man izsniedza Algas Nodokļa grāmatiņu, bet mani māc šaubas par ierakstu kādā veidā tas ir izdarīts. Viņa ir ierakstījusi tikai to, ka darba attiecības ir izbeigtas un ierakstīts šodienas datums un firmas nosaukums. Kad es pajautāju, kur ir aprēķināts samaksātais nodoklis un aprēķinātie ienākumi pēc nodokļu atskaitījumiem, viņa man pateica, ka tagad, pēc jauniem likuma grozījumiem to vairāk nevajag rakstīt nodokļu grāmatiņā. Gribu noskaidrot vai tas tiešām tā ir?

Un vēl vien jautājums, paziņojumu par algas nodokli man arī iedeva tikai par 2009. gada janvāri, bet par 2008. gadu nē. Vai es bez paziņojuma par 2008. gadu varu iet stāties bezdarbniekos?
Irinciks
Irinciks 29.01.2009 18:13
80 ziņojumi

Atbildes (3)

17. Beidzoties darba attiecībām vai ienākuma gūšanai, darba devējs vai cits ienākuma izmaksātājs par to izdara ierakstu grāmatiņā un atdod to nodokļa maksātājam. Nodokļa maksātājs grāmatiņu iesniedz jaunajā pamatdarba vietā (ienākuma gūšanas vietā).

http://www.likumi.lv/doc.php?id=25140&from=off
Vai es bez paziņojuma par 2008. gadu varu iet stāties bezdarbniekos? - tur paziņojums nav vajadzīgs
Elita33
Elita33 29.01.2009 18:42
511 ziņojumi
No darba devēja jāprasa izziņa par darbu

Darba likuma 129.pants

(1) Darba devējam ir pienākums pēc darbinieka pieprasījuma vai valsts vai pašvaldības institūcijas pieprasījuma tās likumīgo funkciju veikšanai izsniegt rakstveida izziņu par darba devēja un darbinieka darba tiesisko attiecību ilgumu, darbinieka veikto darbu, ieturētajiem nodokļiem un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veikšanu.

(2) Izziņā norāda pieprasītās ziņas, kuras darba devējs var pamatot ar lietvedībā vai arhīvā esošiem dokumentiem.
Elita33
Elita33 29.01.2009 18:44
511 ziņojumi
Par dokumentiem, kas nepieciešami, lai saņemtu bezdarbnieka pabalstu, info varat saņemt ielogojoties

http://www.vsaa.lv/vsaa/content/?lng=lv&cat=678
Tas ir visai incanti, ka paziņojuma Nr.1 forma Jums 29-01-2009 par 2008. gadu netika izsniegta. Tomēr Jūs to varat kompensēt ar oficiālu izziņu, kuru varat saņemt vienlaikus kārtojot lietas VSAA - līdztekus izpildot arī veidlapu

Iesniegums paziņojuma saņemšanai par valsts sociālās apdrošināšanas informācijas sistēmā uzkrātiem datiem

http://www.vsaa.lv/vsaa/content/?lng=lv&cat=710
Liepupe
Liepupe 29.01.2009 20:54
nav ziņojumu

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.