Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Dažādi neklasificēti jautājumi
Prece ar 0 vērtību. Uz tēmu sarakstu

Otija 19.01.2009 13:13
1772 ziņojumi
1772 ziņojumi
Atbildes (14)
Mums šāda prece skaitās - prece glabājumā, saņemam gan ar vērtību ( ja nu kas notiek ar šo mantu ( kā nekā stāv reklāmas nolūkos, nevis dziļi paslēpta).
Par "preci no ražotāja kā reklāmas preci bez maksas" - jāskata līguma nosacījumu daļa.

Leciigaa 19.01.2009 13:51
2691 ziņojums
2691 ziņojums
Ну раз производитель отгружает покупателю для рекламы продукции определённое количество бесплатно, то и покупатель, продавая этот товар дальше, точно так же отгружает для рекламных целей определённое количество этого товара.
Liela šauba.

Leciigaa 19.01.2009 13:56
2691 ziņojums
2691 ziņojums
Nu lūk - es arī nezinu, kā pareizi izdarīt.....
Lecīgā - par kādu līgumu Jūs runājat??????Kāds te sakars ar līgumu???
Mans jautājums bija - vai varam atdots šo reklāmas preci saviem pircējiem ar PZ, bet pa 0 vērtību, jo mūsu klienti grib PZ , nevis vienkāršu papīreli, ka ir saņēmuši reklāmas preci.
Mans jautājums bija - vai varam atdots šo reklāmas preci saviem pircējiem ar PZ, bet pa 0 vērtību, jo mūsu klienti grib PZ , nevis vienkāršu papīreli, ka ir saņēmuši reklāmas preci.

Otija 19.01.2009 14:51
1772 ziņojumi
1772 ziņojumi
Sola - labi - prece glabājumā.Kāda jēga tikai glabāt - mēs to gribam arī klientiem atdot. Bet kā jāformē dokumenti, lai visiem būtu pareizi? gan man, gan klientiem, gan nodokļu inspekcijai????

Otija 19.01.2009 14:53
1772 ziņojumi
1772 ziņojumi
Otija, Лиецига имела ввиду условия договора, может такая штука предусмотрена в договоре, что определённое количество товара они предоставляют вам для рекламных целей. В любом случае, если вы получили этот товар для рекламы, то и отгружать вы его должны, как рекламный. Другое дело, каким образом эти производители будут расчитываться с вами за рекламирования своего товара.
------------------------------------------------------------
Visas darbības, kuras piegādātājs/ražotājs deleģē Jums kā pircējam (ieskaitot piegādātāja reklāmas preces izvietojumu, pārdošanas iespēju vai nē un pie kādiem apstākļiem) parasti apraksta piegādes līgumā un/vai uzrāda pavadzīmē.
------------------------------------------------------------
Visas darbības, kuras piegādātājs/ražotājs deleģē Jums kā pircējam (ieskaitot piegādātāja reklāmas preces izvietojumu, pārdošanas iespēju vai nē un pie kādiem apstākļiem) parasti apraksta piegādes līgumā un/vai uzrāda pavadzīmē.

Leciigaa 19.01.2009 15:01
2691 ziņojums
2691 ziņojums
Nu bet tas man viss skaidrs - ir līgumi ar piegādātāju utt, arī apmaksa / neapmaksa skaidra - nav tas PVN darījums , jo ir bez maksas un prece nav paredzēta pārdošanai par naudu.Precenāk no ES.arvisu INV muitas vērtību uzskaites vajadzībām un Packing List-ēm.
Mēs arī gribam to preci atdot bez maksas, tikai jautāju - vai to var darīt ar 0 vērtību ar PZ. Ja nē -tad ar kādu dokumentu tad var nodot šādas bezmaksas preces?
Mēs arī gribam to preci atdot bez maksas, tikai jautāju - vai to var darīt ar 0 vērtību ar PZ. Ja nē -tad ar kādu dokumentu tad var nodot šādas bezmaksas preces?

Otija 19.01.2009 15:09
1772 ziņojumi
1772 ziņojumi
Otija, ну так Правила 1038 предусматривают, в каких случаях выписывается накладная, там не сказано, что только в случае продажи, а в особых отметках укажите, что для рекламы.
It7 -liels paldies! Es arī tā domāju, tikai vēlējos savas domas apstiprināt.

Otija 19.01.2009 15:16
1772 ziņojumi
1772 ziņojumi
Ja citi nosacījumi nepastāv - pievienojos Tt7 viedoklim - noformējot preces statusu pavadzīmē kā reklāmas preci atbilstoši 19.01.2009 15:13 teiktajam.

Leciigaa 19.01.2009 15:22
2691 ziņojums
2691 ziņojums
Paldies!!!!

Otija 19.01.2009 15:35
1772 ziņojumi
1772 ziņojumi
Otijai:
mums gan tas notiek LR ietvaros, un ja kādam ir interese, tad atrakstam atpakaļ piegādātājam preci no glabājuma un savukārt piegādātājs izraksta atkal pavadzīmi, bet nu jua kā preci ar noteiktu pavadzīmes samaksas termiņu.
Tā kā tas nenotiek visai bieži, tad ar šādu kārtību esmu mierā.
mums gan tas notiek LR ietvaros, un ja kādam ir interese, tad atrakstam atpakaļ piegādātājam preci no glabājuma un savukārt piegādātājs izraksta atkal pavadzīmi, bet nu jua kā preci ar noteiktu pavadzīmes samaksas termiņu.
Tā kā tas nenotiek visai bieži, tad ar šādu kārtību esmu mierā.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt