Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
IIN atvieglojumi - pa jaunam
Ministru kabineta noteikumi Nr.1011
Rīgā 2008.gada9.decembrī (prot. Nr.89 6.§)
Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada8.aprīļa noteikumos Nr.138 "Noteikumi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa papildu atvieglojumiem invalīdiem, politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" 13.pantapirmās daļas 4.punktu
1. Izdarīt Ministru kabineta 1997.gada8.aprīļa noteikumos Nr.138 "Noteikumi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa papildu atvieglojumiem invalīdiem, politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem" (Latvijas Vēstnesis, 1997, 94., 260./262.nr.; 2005, 189.nr.; 2006, 165.nr.; 2007, 188.nr.) šādus grozījumus:
1.1. aizstāt 2.1.apakšpunktā skaitli un vārdu "1152 lati" ar skaitli un vārdu "1296 lati";
1.2. aizstāt 2.2.apakšpunktā skaitli un vārdu "900 latu" ar skaitli un vārdu "1008 lati";
1.3. izteikt 3.punktušādā redakcijā:
"3. Personai, kurai saskaņā ar likumu "Par politiski represētās personas statusa noteikšanu komunistiskajā un nacistiskajā režīmā cietušajiem" noteikts politiski represētās personas statuss, un personai, kurai saskaņā ar likumu "Par nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusu" noteikts nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statuss, ir tiesības uz nodokļa papildu atvieglojumu 1296 lati gadā."
2. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2008.gada20.novembra noteikumus Nr.944 "Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada8.aprīļa noteikumos Nr.138 "Noteikumi par iedzīvotāju ienākuma nodokļa papildu atvieglojumiem invalīdiem, politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem"" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 183.nr.).
3. Noteikumi stājas spēkā 2009.gada1.janvārī.
Ministru prezidents I.Godmanis
Finanšu ministrs A.Slakteris
Atbildes (28)
Paldies

3.punktssastāv no divām daļām - "parastie" un pensionāri. Vai abējiem vienādi atvieglojumi?
Nu man arī nav skaidrs, jo sanāk ka mazāk mēnesī atvieglojumi represētajiem kā šogad, vai kaut ko nesaprotu? Agrāk smuki katram punktam norādīja atvieglojumu summu, tagad pēc grozījumiem netieku skaidrībā par 3 punktu.
ir labs sakāmvārds - поспешишь - людей насмешишь. Tikai mūsu varasvīriem par to "viens pīpis"!
...un nedod Dievs izdarīt kaut ko nepareizi

ai ai ai...:(
Tiem represētajiem, kas nesaņem pensiju, vēl pienākas parastais neapliekamais minimums
Jūa to apgalvojiet vai jautājiet, Mimra?
Es to apgalvoju.
Tā tik tiešām ir (droši).
Kur tas tā būtu rakstīts? Un no kura laika? No 01.01.2009? Līdz šim, nebija.
Es arī esmu palaidus garām. Lūdzu, likuma pantu nocitējiet.
Jā, tas tik tiešām tā ir, protams no 2009.gada01.01.
Pārlasiet
138.MKnoteikumu grozījumus: tur minēti I, II, III gr. invalīdu un represēto personu atvieglojumi.
Savukārt, repr. bez pensijas nav minēti.
Tomēr mēs zinam, ka personas ienākumiem, ja tā nesaņem pensiju, piemēro neapliekamo minimumu.
Līdz ar to repr.bez.pens pienēkas gan repr. atvieglojums Ls 108, gan neapl.minimusLs 90.
Paldies, tiešām jāpalasa.
Jā patiesi. Nu likumu grozījumi nāk viens pēc otra. Nupat novembrī izgrozīja nepaspējām vēl piemērot izgrozījumus nu atkal groza.Jā jāskatās decembra grozījumi.Novembra jau atcelti:-D
Esmu nesaprašanā-tātad, ja man darbinieks ir represētais (nesaņem pensiju) no 01.01.2009 piemērojamie neapliekamie ir gan neapliek.min.90 LVL gan neapliek.repres.108LVL? Kopā 198 LVL....traks var palikt ar tām likuma izmaiņām
4. Nodokļa maksātājam, kuram ir tiesības uz nodokļa papildu atvieglojumiem vienlaikus kā invalīdam un politiski represētajai personai vai nacionālās pretošanās kustības dalībniekam, piemēro lielāko nodokļa papildu atvieglojuma apmēru, uz kuru viņam ir tiesības.
Nu tad sanāk, ka represētai personai kura nesaņem pensiju no 2009.g atvieglojumi ir 108 Ls mēnesī, nevis vēl plus 90 Ls neapl.min.?????????:-S
Kam tad vēl ticat, ja ne Mu-maijai(Maijai Grebenko):-O
"...vienlaikus kā invalīdam un politiski represētajai personai vai nacionālās pretošanās kustības dalībniekam..." manuprāt te iet runa par to, ka tā persona ir vienlaikus invalīds un politiski represētā vai invalīds un nacionālās pretošanās kustības dalībnieks vai...., tad piemēro vienu no papildus atvieglojumiem (lielāko) nevis gan atvieglojumu kā politiski represētaja, gan kā invalīdam un gan kā nacionālās pretošanās kustības dalībniekam.
P.s. rspektīvi nesummējas kopā papildu atvieglojumu summas, bet tiek piemērota lielākā.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture