По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības un tirdzniecības dokumentu noformēšana. Ierīces maksājumu reģistrēšanai. Darījumus apliecinoši dokumenti

Rēķins pa e-pastu Uz tēmu sarakstu

Rēķins pa e-pastu
Varbūt atkārtošos, bet tomēr...

Saņēmu uz e-pastu rēķinu, viss tā kā būtu, bet apakšā paraksta nav, ir tikai: Rēķins sagatavots elektroniski un ir derīgs bez paraksta un zīmoga. Nav arī elektroniskā paraksta. Runāju ar šī uzņēmuma grāmatvedi, viņa man piedāvāja slēgt:" Vienošanos par sniegtiem pakalpojumiem ar elektroniskā dokumenta paziņojumu, saskaņā ar likuma „Par grāmatvedību” 7. panta un LR MK 21.10.2003. Nr. 585 „Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu” 4. punkta nosacījumiem."

Es saprotu tā: ja ir elektroniskais dokuments, tad jābūt uz dokumenta kādām elektroniskām atzīmēm (kā LMT un Latvenergo un Venden un Hansa Līzingam utt.) un ja tādu nav, tad dokuments nav derīgs. Vienošanās nozīmē tikai to, ka es varu saņemt dokumentus elektroniskā formā, bet, ja tam nav paraksta, tad tas nav derīgs???

Lūdzu palīdziet!

Anrea
Anrea 02.12.2008 12:14
13 ziņojumi

Atbildes (5)

Обсуждали эту тему уже неоднократно.

Счет в екселе по мылу с припиской "Rēķins sagatavots elektroniski un ir derīgs bez paraksta un zīmoga" - это полный бред.

Аргументы найдете в поиске.
Maija
Maija 02.12.2008 12:16
28223 ziņojumi
Es jau meklēju, bet visur tik atsauces uz 7 pantu un LMT, ka tie var visu... Tātad ver saprast tā, ka ja gribi sūtīt elektroniski, tad iegādājies parakstu, nekādas citas vienošanaās neder...

Anrea
Anrea 02.12.2008 12:24
13 ziņojumi
обращалась в ВИД с таким же вопросом -- сказали, если в договоре оговорено счета в электронном виде получать,то такие сче подходят:-/
Jekabu
Jekabu 02.12.2008 12:39
745 ziņojumi
А если продаем товар частному лицу, живущему в Рижском районе, как договор с ним заключить, что счет в электронном виде будет???
Dubova
Dubova 06.01.2009 13:48
17 ziņojumi
Да как угодно. Физику этот счет без надобности. А вам все равно налоги платить.

К тому же кроме электронного счета на товар все равно будет сопроводительный документ в бумажном виде с подписями: сдал-принял. Или чек об оплате.
Maija
Maija 06.01.2009 13:57
28223 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.