Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.
Paziņojums par algas nodokli un bezalgas atvaļinājums Uz tēmu sarakstu

Iluka 25.11.2008 23:23
97 ziņojumi
97 ziņojumi
Atbildes (16)
Viss pareizi. VID viņam atmaksās pārmaksāto nodokli.

Ivan_s 25.11.2008 23:25
1208 ziņojumi
1208 ziņojumi
Ivan_s, VID viņam atmaksās pārmaksāto nodokli, если будет с чего возвращать.
Iluka, ailē 02 я бы поставила ту величину необлагаемого минимума, которую можно применить к зарплате работника, чтобы ailē 11 получился 0, а не negatīvs cipars.
Потому что надо считать neapliekamo minimumu par periodu, kad darbinieks bija bezalgas atvaļinājumā.
Iluka, ailē 02 я бы поставила ту величину необлагаемого минимума, которую можно применить к зарплате работника, чтобы ailē 11 получился 0, а не negatīvs cipars.
Потому что надо считать neapliekamo minimumu par periodu, kad darbinieks bija bezalgas atvaļinājumā.
neapliekamo minimumu var piemērot tikai tik, cik var un nekādiem negatīviem skaitļiem paziņojumā nav jāparādās, var būt vienīgi jūsu gadījumā nulle. Ja darbinieks atradās bezalgas atvaļinājumā, tad jau nebija ienākuma, kuram šo neapliekamo minimumu piemērot.
p.s. paziņojumu jāsastāda izejot no šī darbinieka personīgā konta (kartītes par ienākumiem, atvieglojumiem un nodokļiem) datiem nevis tīri matemātiski.
Labi, es neapliekamo minimumu neskaitu par bezalgas atvaļinājumu. Bet man vienā mēnesī apliekamais ienākums sanāk ar "-" zīmi. Tāpēc man algas paziņojumā matemātiski nesanāk vienādojums => aile 01 - aile 03 - aile 08 = aile 11. Vai es tā varu atstāt nesakritībās to vienādojumu?

Iluka 26.11.2008 23:39
97 ziņojumi
97 ziņojumi
Nevar neko tā atstāt.
Jāpiemēro tikai tāds neapliekamais minimums, cik liela ir ar IIN apliekamā summa (protams, ne vairāk kā 80 Ls mēnesī).
Jāpiemēro tikai tāds neapliekamais minimums, cik liela ir ar IIN apliekamā summa (protams, ne vairāk kā 80 Ls mēnesī).
Iluka, Вам же написали, что и за период нахождения в отпуске за свой счет полагается необлагаемый минимум. НО, если у Вас не хватает зарплаты на применение всего положенного работнику минимума, то paziņojumā не должен быть apliekamais ienākums ar "-" zīmi. Вы должны применить столько необлагаемого минимума, чтобы у Вас в 11.ailē получился "0". Вам это надо вручную исправить paziņojumā.
Beidzot sapratu! Paldies. Ja tā drīkst darīt (piemērot tādu neapliekamo minimumu, cik liela ir ar IIN apliekamā summa), tad man viss tagad sanāk. Vienkārši skatījos kā iepriekšējā grāmatvede bija darījusi - viņai daži paziņojumi nebija aritmētiski pareizi aizpildīti, jo rakstīja visu neapliekamo minimumu.

Iluka 27.11.2008 00:43
97 ziņojumi
97 ziņojumi
Iluka
Nu re, pašai prieks. Un arī mums prieks, ka Jums prieks. Grāmatvedim nereti nākas loģiski padomāt, jo likuma burtu izpildīt vienmēr nevar, ir arī dažkārt jāpiedomā.
Ja Jūsu gadījumā minētais darbinieks gada beigās pats iesniegs VID savu deklarāciju, viņš attiecīgajā ailē ierakstīt visa gada neapliekamo minimumu 80 x 12 = 960 Ls - piemēram, prasīs atpakaļ nodokli par medicīniskajiem pakalpojumiem, izglītību utt. Protams, ja vien par viņu būs tik daudz IIN samaksāts, kad ir no kā atskaitīt pārmaksu.
Nu re, pašai prieks. Un arī mums prieks, ka Jums prieks. Grāmatvedim nereti nākas loģiski padomāt, jo likuma burtu izpildīt vienmēr nevar, ir arī dažkārt jāpiedomā.

Ja Jūsu gadījumā minētais darbinieks gada beigās pats iesniegs VID savu deklarāciju, viņš attiecīgajā ailē ierakstīt visa gada neapliekamo minimumu 80 x 12 = 960 Ls - piemēram, prasīs atpakaļ nodokli par medicīniskajiem pakalpojumiem, izglītību utt. Protams, ja vien par viņu būs tik daudz IIN samaksāts, kad ir no kā atskaitīt pārmaksu.
Iluka
Labi, es neapliekamo minimumu neskaitu par bezalgas atvaļinājumu.
104. Piemērojot likuma 12. un 13.pantu ikgadējā vai papildu atvaļinā¬juma laikā vai atvaļinājuma bez darba algas saglabāšanas laikā darbinieks nepārtrauc darba attiecības ar darba devēju un šajā laikā nezaudē tiesības uz neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojumu piemērošanu uz darba attiecību pamata saņemamajam ienākumam.
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/iin/iein_26092006_nr.793.doc
Labi, es neapliekamo minimumu neskaitu par bezalgas atvaļinājumu.
104. Piemērojot likuma 12. un 13.pantu ikgadējā vai papildu atvaļinā¬juma laikā vai atvaļinājuma bez darba algas saglabāšanas laikā darbinieks nepārtrauc darba attiecības ar darba devēju un šajā laikā nezaudē tiesības uz neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojumu piemērošanu uz darba attiecību pamata saņemamajam ienākumam.
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/iin/iein_26092006_nr.793.doc
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt