Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.
IIN atmaksa par apgādājamo Uz tēmu sarakstu
Atbildes (10)
VID atteicās atmaksāt viņas deklarācijā par 2007.gadu- правильно. Вам нужно было продолжать влючать расходы дочери в свою декларацию. Не имеет значения, apgādājamā она или нет.
Bet kāpēc meita pati nevar saņemt savus veiktos maksājumus? Neviens nav vainīgs, ka tā attaisnoto izdevumu kompensēšanas norma ir tik zema, ka tie pārnesumi uz nākamiem periodiem kā tāda aste turpinās neskaitāmus gadus.
Aizmirsu VIDā pajautāt tieši to likuma pantiņu, kas to regulē. Vai Jūs, Martinas, nepalīdzētu ?
Aizmirsu VIDā pajautāt tieši to likuma pantiņu, kas to regulē. Vai Jūs, Martinas, nepalīdzētu ?
Reāli iznāk tā, ka es paņemšu no savas strādājošās meitas viņas dokumentus par veiktajiem maksājumiem par studijām, iekļaušu savā IIN deklarācijā un tad, kaut tad pēc 5 gadiem(jo man jau ir aste no iepriekšējiem periodiem)saņemšu nodokļa atmaksu no VIDa un atdošu meitai. ļoti interesanti izdomāts.
К сожалению, все именно так. Получается, что до той поры, пока Вы не используете все 600 лат, Ваша дочь не сможет в свои оправданные расходы включать дальнейшие платежи за учебу.
Забыла дописать что так потому, что норма касается конкретного человека, в данном случае, Вашей дочери, и Вы не можете дважды на одного и того же человека использовать эту льготу.
Абсолютно согласна, что размер оправданных расходов в 150 лат ничтожно мал при современных ценах. И даже его повышение до 300 лат со следующего года, если не ошибаюсь, несильно изменит ситуацию при существующих ценах за обучение.
Абсолютно согласна, что размер оправданных расходов в 150 лат ничтожно мал при современных ценах. И даже его повышение до 300 лат со следующего года, если не ошибаюсь, несильно изменит ситуацию при существующих ценах за обучение.
Jā, tā norma palielināta tiek tikai ar 2009.gadaizdevumiem, tātad tos varēs sākt saņemt ar 2010.gadu Bet mani visvairāk tracina tas neloģisms, ka tie ir divu dažādu personu izdevumi par dažādiem pārskata perodiem: 1.gadījumā-mani, par iepriekšējiem periodiem, bet 2.gadījumā- mana bijušā apgādājamā,par pārskata periodu, kas tiek sapīti kopā. Manas galva tur loģiku neatrod.
Как Вы не можете понять - это не divu dažādu personu izdevumi, а расходы за одного и того же человека - Вашу дочь.
У меня такая же ситуация с сыном, правда мы смотрим кому выгоднее включать в декларацию расходы ,частично учеба "висит" у меня частично у него;-)

Iks 12.11.2008 13:20
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Man bija tā, ka 2004.gadā biju sava vīra apgādībā, deklarāciju par to gadu nodeva viņš, atmaksāto mācibas makas daļu arīdzan saņēma viņš, 2005.gadā sāku pati strādāt un deklarācijas nodevu uz sava vārda, turpmākās skolas maksas atmaksas es saņēmu pati. Pirms 2005.gadadeklarācijas nodošanas es par interesējošo šo pašu jautājumu konsultējos ar VID-u. Nu jau līdz šim deklarācijas nododu un nekādu problēmu nav.

Mikel 12.11.2008 20:39
811 ziņojumi
811 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt