По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

IIN atmaksa par apgādājamo Uz tēmu sarakstu

IIN atmaksa par apgādājamo
2006.gadā samaksāju par meitas studijām(tajā laikā viņa nestrādāja un bija mana apgādājamā)600.00. IIN deklarācijā uz 2006.gadaattiecināmiem izdevumiem attiecināju 150.00 (saskaņā ar MK noteikto limitu), 450.00 palik uz nākamiem taksācijas periodiem. 2007.gadadeklarācijā D4 uzrādīju kā atlikumu no iepr.periodiem450.00 un attiecināju uz taksācijas gada izdevumiem pieļauto normu 150.00. Bet 2007.gadā mana meita sāka pati strādāt un apmaksāt arī savas studijas. Līdz ar to viņa pati arī gribēja iesniegt savu IIN deklarāciju par 2007.gadu iekļaujot tajā, kā attaisnotos izdevumus savus maksājumus par studijām, kas veikti 2007.gadalaikā.Tomēr VID atteicās atmaksāt viņas deklarācijā par 2007.gaduuzrādīto mācību maksu tāpēc, ka es(māte) jau esot savā 2007.gadadeklarācijā uzrādījusi studiju maksu apgādājamam (pārnesumu par 2006.gadu) . VID pamatoja ar to, ka likums nepieļaujot, ka vienlaicīgi viens cilvēks saņem pats par saviem attaisnotiem izdevumiem un bijušais apgādātājs turpina saņemt deklarācijā no iepriekšējiem periodiem pārnestos attaisnotos izdevumus par savu bijušo apgādājamo. Ja mēs kaut ko gribot saņemt, man esot arī turpmāk visi meitas persnonīgie maksājumi jāiekļauj savā IIN deklarācija(nezi kāpēc izņemot tos izdevumus, ko var iekļaut pilnā apmērā-zobārstniecību un plānveida operācijas).Kad es teicu, ka tas ir kaut kā dīvaini,jo meita ir apprecējusies un pati rūpējas par savām finansēm, visas četras VID konsultantes vienā balsī sāka spiegt, ka likums ir ļoooti pareizs.Pietam vēl piebilda to, ka, ja par 2008.gadumana meita pirms manis iesniegšot savu IIN deklarāciju, es nekādus kompensāciju atlikumus par meitu par iepriekšējiem gadiem nesaņemšu. Kur te loģika? Vai arī jūs esat ar tādu problēmu saskārušies?
Jausma
Jausma 11.11.2008 17:14
160 ziņojumi

Atbildes (10)

VID atteicās atmaksāt viņas deklarācijā par 2007.gadu- правильно. Вам нужно было продолжать влючать расходы дочери в свою декларацию. Не имеет значения, apgādājamā она или нет.
Martinas
Martinas 11.11.2008 17:21
38532 ziņojumi
Bet kāpēc meita pati nevar saņemt savus veiktos maksājumus? Neviens nav vainīgs, ka tā attaisnoto izdevumu kompensēšanas norma ir tik zema, ka tie pārnesumi uz nākamiem periodiem kā tāda aste turpinās neskaitāmus gadus.

Aizmirsu VIDā pajautāt tieši to likuma pantiņu, kas to regulē. Vai Jūs, Martinas, nepalīdzētu ?
Jausma
Jausma 11.11.2008 17:35
160 ziņojumi
Man ar dēla studija apmaksu bija tieši ta emgaler pr-tas VIDa
Zinaidar
Zinaidar 11.11.2008 17:49
348 ziņojumi
Reāli iznāk tā, ka es paņemšu no savas strādājošās meitas viņas dokumentus par veiktajiem maksājumiem par studijām, iekļaušu savā IIN deklarācijā un tad, kaut tad pēc 5 gadiem(jo man jau ir aste no iepriekšējiem periodiem)saņemšu nodokļa atmaksu no VIDa un atdošu meitai. ļoti interesanti izdomāts.
Jausma
Jausma 11.11.2008 17:58
160 ziņojumi
К сожалению, все именно так. Получается, что до той поры, пока Вы не используете все 600 лат, Ваша дочь не сможет в свои оправданные расходы включать дальнейшие платежи за учебу.
Irena22
Irena22 11.11.2008 19:01
42998 ziņojumi
Забыла дописать что так потому, что норма касается конкретного человека, в данном случае, Вашей дочери, и Вы не можете дважды на одного и того же человека использовать эту льготу.

Абсолютно согласна, что размер оправданных расходов в 150 лат ничтожно мал при современных ценах. И даже его повышение до 300 лат со следующего года, если не ошибаюсь, несильно изменит ситуацию при существующих ценах за обучение.
Irena22
Irena22 11.11.2008 19:04
42998 ziņojumi
Jā, tā norma palielināta tiek tikai ar 2009.gadaizdevumiem, tātad tos varēs sākt saņemt ar 2010.gadu Bet mani visvairāk tracina tas neloģisms, ka tie ir divu dažādu personu izdevumi par dažādiem pārskata perodiem: 1.gadījumā-mani, par iepriekšējiem periodiem, bet 2.gadījumā- mana bijušā apgādājamā,par pārskata periodu, kas tiek sapīti kopā. Manas galva tur loģiku neatrod.
Jausma
Jausma 12.11.2008 13:12
160 ziņojumi
Как Вы не можете понять - это не divu dažādu personu izdevumi, а расходы за одного и того же человека - Вашу дочь.
Martinas
Martinas 12.11.2008 13:17
38532 ziņojumi
У меня такая же ситуация с сыном, правда мы смотрим кому выгоднее включать в декларацию расходы ,частично учеба "висит" у меня частично у него;-)
Iks
Iks 12.11.2008 13:20
nav ziņojumu
Man bija tā, ka 2004.gadā biju sava vīra apgādībā, deklarāciju par to gadu nodeva viņš, atmaksāto mācibas makas daļu arīdzan saņēma viņš, 2005.gadā sāku pati strādāt un deklarācijas nodevu uz sava vārda, turpmākās skolas maksas atmaksas es saņēmu pati. Pirms 2005.gadadeklarācijas nodošanas es par interesējošo šo pašu jautājumu konsultējos ar VID-u. Nu jau līdz šim deklarācijas nododu un nekādu problēmu nav.
Mikel
Mikel 12.11.2008 20:39
811 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.