Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
nepilns darba laiks
Vai darba līgumā var noteikt šādu darba laika režīmu: nepilns darba laiks- 20h nedēļā. Samaksa: Ls 0.97/h.
Galvu jauc gadījumi kā tagad novembrī, kad iekrīt svētku diena- vai šajā nedēļā darbiniekam arī būs jānostrādā 20h?
Varbūt ir kāds cits variants, jo situācija sekojoša: cilvēkam vajadzētu samaksāt pusi no minimālās algas, darba laiks nebūtu noteicošais, taču tabele ir jāsastāda un darba līgumā darba laiks jānorāda. Kā rīkoties?
Atbildes (17)
Darba līguma var noteikt tādu darba laiku un domāju, ka kaut ir svētku dienas arī vajadzētu nedēļā nostrādāt 20 stundas;-)
mana uzņēmuma darba līgumos ir noteikts - stundu likme un samaksa tiek rēķināta par nosrtādāto laiku, līdz ar to veido darba laika tabeli, kurā norāda cik darbiniekam ir jāstrādā
Man gan tā nešķiet. Jo tie, kas strādā 40 stundas nedēļā taču nesēdēs vakaros ilgāk, lai 18.nov atstrādātu! Pie tam - arī uz nepilnu darba laiku pieņemtiem ir saīsinātā darbadiena par vienu stundu.
Vnk līgumā jānorāda 20 st nedēļā un 4 st dienā. Tāpat kā "normāliem" - 40 st. nedēļā 8 st darbadiena.
Paldies, 20 st nedēļā un 4 st dienā, ir variants. Bet vai var kaut kā nofrmēt darba līgumā, piemēram, ka darbinieks strādā no pirmdienas līdz trešdienai tās 20h??
Manuprāt DL pat bija noteikts, ka ja ir nepilns darba laiks tad obligāti jānorāda- kuras dienas strādā un pulksteņi no cikiem līdz cikiem.PaskatietiesDL.
Darbinieks kas nodarbināts nepilnu darba laiku ,attiecināmi tādi paši noteikumi kā uz darbinieku,kas nodarbināts normālu darba laiku .Dienas jāparāda darba laika uzskaitē.
DL vispār nepastāv tāds jēdziens kā nepilns darba laiks!!!!!!!!!!!!!!!!!
norāmls darba laiks - 5 dienas 8 stundas
vai - stundu uzskaites darba laiks
Larao
nu es protams ne tā izteicos
vienkārši jautājumā ir norādīta stundu likme un stundas likmes gadījumā par algas aprēķinu tiek uzskaitītas sutndas
Larao pajokoja, es tā saprotu?
protams, galvenais ir visiem sajaukt galvu! un aizsūtīt lasīt likumus
ak! Diezvai tādi laiki pienāks, ka likumdošanu izlasīs :'(
bet doma laba! sastāsta forumā muļķības un tad gan būs jālasa likumi
Iedomājos - atnāk VIDs vai zvērināts revidents uz auditu - dokumentos vēsais ārprāc un paskaidrojumā - man vgk tā lika darīt!
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture