По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

Gabaldarbs, atvaļinājumi un kompens. par neizm.atvaļinājumu Uz tēmu sarakstu

Gabaldarbs, atvaļinājumi un kompens. par neizm.atvaļinājumu
Gabaldarbs un kompensācija par neizm.atvaļinājumu

Kolēģi!

Sakiet, lūdzu, kā preizi izkļūt no šādas situācijas: uzņēmuma ir vairāki cilvēki, kas veic komplēktēšanas darbus (tad, kad ir, ko komplektēt). Kamēr biju dekrētā un bērna kopšanas atvaļinājuma meitene, kas mani aizivetoja, nevienu nav palaidusi atvaļinājuma. Līdz ar to šobrid cilvēkiem ir pāri par 30 dienam kā neizmantotais atvaļinājums. Gribetos, lai izmanto. Bet kā aprēķināt atvaļinājuma naudu jeb kompensāciju (ja iet pavisām prom), ja ir tādi kadri, kas vairāk kā gadu nav strādājusi. Zinu, ka pēc darba likuma ja gadu nav bijuši ienākumi, jāmaksā min.alga Bet ja cilvēks, kad strādāja, sanēma 50 - 80Ls, tad kāpēc tagad uzņēmumam būtu jāmaksā vairāk? Tad jau vini nigribēs iet prom, tik ik pa brīdim saņems atvaļinājuma naudu uz priecāsies.

Vai es ko jaucu? Lūdzu palīdziet!
Lenca
Lenca 03.11.2008 11:55
56 ziņojumi

Atbildes (1)

Pirmkārt, ne jau "meitene, kas mani aizivetoja" kādu ir tiesīga palaist vai nepalaist atvaļinājumā. Tā ir uzņēmuma vadības kompetence.

Otrs, nevar tā būt, ka vairāk kā gadu nestrādā! Tātad tā vnk ir bijusi dīkstāve, kas jāapmaksā pēc vidējās izpeļņas.

Treškārt, ja nav strādāta pilna darbadiena, tad arī alga var nebūt vismaz minimālā. Pretējā gadījumā - nekā! Piemaksā līdz minimālajai.
Andaz
Andaz 04.11.2008 17:42
27897 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.