Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
viedoklis par slimības naudas izmaksāšanu Uz tēmu sarakstu
viedoklis par slimības naudas izmaksāšanu
Gadījums sekojošs: Darbinieks no darba brīvajā laikā, nodarbojoties ar savu hobiju - motosportu, salauž kāju. Darba devējs jautā: A kapēc man būtu jāapmaksā A slimības lapa? Viņš pats uzņēmās risku un lai pats arī tagad maksā par to vai apdrošina savu hobiju! Man vēl viņam jāmeklē aizvietotājs! Vai tad principā darba devējam nav taisnība?
P.s. Un vēl man šķiet, ka likuma "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu" 37.panta1.daļa, kur ir atsauce uz 18.pantu ir pretrunā ar 18.pantapirmo daļu... Kā citiem šķiet?
Atbildes (37)
Tad tas ir nelaimes gadījums darbavietā, jāsastāda spec.akts
Es saprotu, ka "obidno" maksāt slimības naudas, bet Yansis, kā jau te meitenes teica - visas ir bumeranga efekts. Domājat, ka nekad mūžā neslimosiet? Un jums tās slimības naudas nevajadzēs?
es jau arī esmu darbinieka pusē, bet vadītājs algu ta man maxā firmas vadītājs nevis traumētais darbiniex
Каждый работодатель в душе считает, что никому ничего не должен. Должны только ему. Причем все, начиная от простых работников до правительства и Сейма.
-----------------------------------------------------------
Кстати о музыке, а вообще-то работодатель платит соц.платежи, т.е. страхует работника. Тогда получается классный расклад: вчерашняя пьянка с фингалом на фейсе работника выливается работодателю в:
- оплата больничного
- соц. с больничного
- оплата подменного работника
- соц. с оплаты подменного работника
То, что государство повесили на работодателя оплату больничного, да еще соц. с этого берет - большое свинство. Работодатель уже заплатил соц.платежи. Стало быть, крайний форева.
Slimības naudu arī jums maksās vai tieši otrādi nemaksās vadītājs.
Un vispār, kas jums tur daļas, lai vadītājs raksta rīkojumu, neapmaksāt slimības naudas!! - jūs i nemaksājat!
->Andaz
Interesanti gan... a kāc būs pamatojums tādam rīkojumam?...

negribu un viss?
Лиля. Да этот вопрос уже больше 10 лет (со времен введения нормы) дискутируется на разных уровнях с регулярностью смены времен года.
Но пока имеем то, что имеем, надо это соблюдать.
Bet lai viņš izdomā! Nu ja firmu nodibināt mācēja, tad taču nieka rīkojumu arī izdomās kā uzrakstīt!
Martinas
ziņojumu: 31345
Ne jau vienmēr par pjankām iet runa! Ptfu-ptfu-ptfu! Lai nu jūs neviens nekad ziemas laikā nenokrītat un kādu locekli nesalaužat!
Tad arī par jums būs та же музыка:
оплата больничного
- соц. с больничного
- оплата подменного работника
- соц. с оплаты подменного работника
Андочка и Майечка, я же не говорю, что платить не надо. Я говорю о том, как наше государство "заботится" о предпринимателе (особенно это болезненно сказывается на малом бизнесе). По уму было бы, если бы государство было довольно и счастливо, что человек не только сам себя кормит, но еще и нескольким работу даёт, и они, в свою очередь, у государства на шее не сидят. Но это уже, видать, не при нашей жизни.
A kam tagad viegli...
Да, дисститтльно, нам то ещё ладно, а правителям то какого?

И себя-любимых не обидеть и эту толпу недовольных заткнуть:-<
Es gan nedomāju, ka darba devēji ir tik apbižoti!
Es gadus 8 vispār nebiju slimības lapu atļāvusies paņemt, jo tāpat man viss būs jāizdara un šefs brēc, kur grāmatvedis, jo viss apstājies uzņēmumā. Tāpat ar atvaļinājumu - nedēļu neesmu - visi papīri stāv kā stāvējuši un pēc tam pati sēdi pa vakariem un brīvdienām. Vai kāds samaksā papildus?
Raudiet par sevi un saviem turviniekiem un nevis par šefiem, kuriem tāpat iet labāk nekā jums!
Я согласна с мнением Анды.
Знаете, народ, я тут побывала в шкуре работодателя. Больше я с этим государством в эти игры не играю. apbižoti очень даже.
Ну, это всегда палка о двух концах, потому как есть у нас и работники не приведи Господи, но и работодатели упаси Боже.
Piekrītu Andas domām. Neliels uzņēmums nevar atļauties turēt vairākus grāmatvežus, tāpēc sanāk tā, kad grāmatvedis saslimis vai aizgājis atvaļinājumā, tad " Лелик, все пропало". Bet zinu, ka lielajos uzņēmumos pa vienam grāmatvedim uz katru darbību, bet galv.grāmatvedis nezin elementārās lietas
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture