По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

darbinieks ar darba auto dzērumā Uz tēmu sarakstu

darbinieks ar darba auto dzērumā
Kā lai labāk nofomrē dok.šādā situācijā.

Darbinieks ar darba auto dzērumā izraisjis avāriju.Darba devejs velas viņu atstādināt no amata, bez darba algas saglabāšanas.

Lai es varetu vinu atstadinat no amata, man ir vajadzigs dok.(uz ka pamata es atstadinu, akts?), varbut kādam ir bijusi līdžiga situācija.Pēc tam ir jāraksta rīkojums par atstādināšnu, vai es pareizi saprotu?

Tāpat darba devējs vēlas ieturēt zaudējumos par masinu no darbinieka algas.PecDL, tur ir ierobežojumi.

Ja kādam ir kaut kas līdzigs bijis, varbut var padalities ar pieredzi.?

es vel tikai macos..

Jau iepriekš paldies!!!
Pikolo
Pikolo 29.09.2008 15:56
114 ziņojumi

Atbildes (14)

А протокол из полиции есть, что работник вызвал аварию? И что в том протоколе написано?
Maija
Maija 29.09.2008 16:03
28223 ziņojumi
Доком может быть распечатка из принтера сертифицированного алкометра.В Латвии только 2 модели таких.Он может быть или Ваш, или полицейский или в Наркологии.И соответсвенно подпись проверяемого на чеке из принтера.
Luiza
Luiza 29.09.2008 16:09
7714 ziņojumi
Мая, может он в дерево на территории въехал и полицию не стали вызывать.:-)
Luiza
Luiza 29.09.2008 16:10
7714 ziņojumi
У нас было похоже. Отстранить от работы -нет проблем. А вот зарпалту надо платить в соответствии с трудовым договором -за отработаное время. Или судится с работником, если он не согласен платить ущерб добровольно.
Julijatim
Julijatim 29.09.2008 16:12
8799 ziņojumi
darba devējs vēlas ieturēt zaudējumos par masinu no darbinieka algas

Только с его согласия.
Luiza
Luiza 29.09.2008 16:13
7714 ziņojumi
А прав его не лишили?
Julijatim
Julijatim 29.09.2008 16:20
8799 ziņojumi
es saprotu, ka bez darbinieka piekrisanas, ieturejumus nevares izdarit, bet vins saprot situacijas nopietnibu un ir gatavs samaksat.

Vel tada nianse, ka avarija notika brivdiena, tikai ar darba auto!!

Kā, lai labak atstadinam vinu no amata, vai obligati ir vajadzigs sis protokols?Vai nevar vienkarsi pamatojuma uzrakstit:

"sakara ar to, ka darbinieks ir pārkāpis SIA “X” darba līguma noteikumu 1.6.punktuun darba kārtības noteikumu 8.4.2.p. un 8.4.3.p.Darbiniekuatstādināt līdz apstākļu noskaidrošanai, bez darba algas saglabasanas."

Pikolo
Pikolo 29.09.2008 16:21
114 ziņojumi
Julijatim: reshili;-)
Pikolo
Pikolo 29.09.2008 16:21
114 ziņojumi
101.pants. Darba devēja uzteikums

(1) Darba devējam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu, vienīgi pamatojoties uz apstākļiem, kas saistīti ar darbinieka uzvedību, viņa spējām vai ar saimniecisku, organizatorisku, tehnoloģisku vai līdzīga rakstura pasākumu veikšanu uzņēmumā, šādos gadījumos:

2) darbinieks, veicot darbu, rīkojies prettiesiski un tādēļ zaudējis darba devēja uzticību;

3) darbinieks, veicot darbu, rīkojies pretēji labiem tikumiem, un šāda rīcība nav savienojama ar darba tiesisko attiecību turpināšanu;

4) darbinieks, veicot darbu, ir alkohola, narkotiku vai toksiska reibuma stāvoklī;

5) darbinieks rupji pārkāpis darba aizsardzības noteikumus un apdraudējis citu personu drošību un veselību;

Lūdzu, virkne likumdošanā norādīto iemeslu, lai tiktu vaļā nop darbinieka. Un dzērumā izraisītā avārijā "palien" zev visiem šiem punktiem.
Andaz
Andaz 29.09.2008 16:22
27897 ziņojumi
У полиции можно копию протокола просить.
Luiza
Luiza 29.09.2008 16:26
7714 ziņojumi
par atbrivosanu man ir skaidrs Andaz, man vairak sobrid interese, ka pareizi butu vinu atstadinat no darba, lidz apstaklu nosk.unpec tam jau atbrivot.

Vai par atstadinasans iemeslu var but Darba liguma not.parkapums?Vaiir nepiec.velcits dokumentals pamatojums(kā piemēram protokols, akts, uc.)
Pikolo
Pikolo 29.09.2008 16:26
114 ziņojumi
http://www.tilde.lv/Download/Gr_Pecp/2007.05.22/KamJapieversUzmanibaSastadotDarbaLigumu.pdf

šajā materiālā, man šķiet, bija pateikts, ko vajag.
Andaz
Andaz 29.09.2008 16:32
27897 ziņojumi
no ši materiala es saprotu, ka ir jakonstate fakts, vai jadabu no darbinieka paskaidrojums..

Paldies Andaz!
Pikolo
Pikolo 29.09.2008 16:47
114 ziņojumi
Lūdzu, lūdzu
Andaz
Andaz 29.09.2008 17:39
27897 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.