Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
darbinieks ar darba auto dzērumā Uz tēmu sarakstu
darbinieks ar darba auto dzērumā
Kā lai labāk nofomrē dok.šādā situācijā.
Darbinieks ar darba auto dzērumā izraisjis avāriju.Darba devejs velas viņu atstādināt no amata, bez darba algas saglabāšanas.
Lai es varetu vinu atstadinat no amata, man ir vajadzigs dok.(uz ka pamata es atstadinu, akts?), varbut kādam ir bijusi līdžiga situācija.Pēc tam ir jāraksta rīkojums par atstādināšnu, vai es pareizi saprotu?
Tāpat darba devējs vēlas ieturēt zaudējumos par masinu no darbinieka algas.PecDL, tur ir ierobežojumi.
Ja kādam ir kaut kas līdzigs bijis, varbut var padalities ar pieredzi.?
es vel tikai macos..
Jau iepriekš paldies!!!
Atbildes (14)
А протокол из полиции есть, что работник вызвал аварию? И что в том протоколе написано?
Доком может быть распечатка из принтера сертифицированного алкометра.В Латвии только 2 модели таких.Он может быть или Ваш, или полицейский или в Наркологии.И соответсвенно подпись проверяемого на чеке из принтера.
Мая, может он в дерево на территории въехал и полицию не стали вызывать.:-)
У нас было похоже. Отстранить от работы -нет проблем. А вот зарпалту надо платить в соответствии с трудовым договором -за отработаное время. Или судится с работником, если он не согласен платить ущерб добровольно.
darba devējs vēlas ieturēt zaudējumos par masinu no darbinieka algas
Только с его согласия.
es saprotu, ka bez darbinieka piekrisanas, ieturejumus nevares izdarit, bet vins saprot situacijas nopietnibu un ir gatavs samaksat.
Vel tada nianse, ka avarija notika brivdiena, tikai ar darba auto!!
Kā, lai labak atstadinam vinu no amata, vai obligati ir vajadzigs sis protokols?Vai nevar vienkarsi pamatojuma uzrakstit:
"sakara ar to, ka darbinieks ir pārkāpis SIA “X” darba līguma noteikumu 1.6.punktuun darba kārtības noteikumu 8.4.2.p. un 8.4.3.p.Darbiniekuatstādināt līdz apstākļu noskaidrošanai, bez darba algas saglabasanas."
101.pants. Darba devēja uzteikums
(1) Darba devējam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu, vienīgi pamatojoties uz apstākļiem, kas saistīti ar darbinieka uzvedību, viņa spējām vai ar saimniecisku, organizatorisku, tehnoloģisku vai līdzīga rakstura pasākumu veikšanu uzņēmumā, šādos gadījumos:
2) darbinieks, veicot darbu, rīkojies prettiesiski un tādēļ zaudējis darba devēja uzticību;
3) darbinieks, veicot darbu, rīkojies pretēji labiem tikumiem, un šāda rīcība nav savienojama ar darba tiesisko attiecību turpināšanu;
4) darbinieks, veicot darbu, ir alkohola, narkotiku vai toksiska reibuma stāvoklī;
5) darbinieks rupji pārkāpis darba aizsardzības noteikumus un apdraudējis citu personu drošību un veselību;
Lūdzu, virkne likumdošanā norādīto iemeslu, lai tiktu vaļā nop darbinieka. Un dzērumā izraisītā avārijā "palien" zev visiem šiem punktiem.
У полиции можно копию протокола просить.
par atbrivosanu man ir skaidrs Andaz, man vairak sobrid interese, ka pareizi butu vinu atstadinat no darba, lidz apstaklu nosk.unpec tam jau atbrivot.
Vai par atstadinasans iemeslu var but Darba liguma not.parkapums?Vaiir nepiec.velcits dokumentals pamatojums(kā piemēram protokols, akts, uc.)
no ši materiala es saprotu, ka ir jakonstate fakts, vai jadabu no darbinieka paskaidrojums..
Paldies Andaz!
Lūdzu, lūdzu
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture