По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Dažādi neklasificēti jautājumi

Сотрудник без категории по латышскому языку Uz tēmu sarakstu

Сотрудник без категории по латышскому языку
Я знаю ,что принимать сотрудника без категории по латышскому языку нельзя,будет штраф.Он ходит на курсы и если он принесет оттуда справку,то можно ли его тогда принять на работу,а если не сдаст,может лучше не рисковать.Раньше штраф был 100 лат,а как сейчас?
Laguna
Laguna 14.08.2008 15:19
1219 ziņojumi

Atbildes (400)

Un kas tad vēl?
Ilma
Ilma 20.08.2008 17:42
30495 ziņojumi
Bet vai tad viņam par to būtu jānoņem pilsonība?

------------

Ну да. За пьянку никак нельзя. А за грехи предков, совершенные сто лет назад, можно.

И за мысли, не совпадающие с генеральной линией партии и правительства, очень хотелось, да обломалось.

А у власти они, родимые, националисты. И это не машает им pirmsvēlēšanu laikā sola vienu, bet dara pavisam ko citu.

Открыла наконец последние изменения к правилам о госязыке. Обалдеть. В старых список был на полстранички и только тех профессий, где это действительно надо - врачи, юристы, дикторы.

А сейчас список в целый талмуд.

Минюсту больше заняться было нечем, как язык у дежурного свалки и кастелянши проверять. Без аплиецибы теперича уже и портянки грязные пересчитывать не позволят.

Ладно бы на самом деле о языке беспокоились. Уж если очень надо, то как нибудь договорились бы. Это же фронт работ языковым комиссиям создали по крайней мере еще на три года. И штаты непременно расширить надо будет. А то как бедняжки, все свалки объедут и всех дворников проверят.
Maija
Maija 20.08.2008 17:44
28223 ziņojumi
Jā, Ivan, tieši tu, jo manuprāt, es ļoti pieklājīgā un normālā formā , argumentēti diskutēju ar cilvēkiem un nevienu tāpēc, ka savādāks viedoklis, par ultrakreiso nacionālistu nesaucu.
Otija
Otija 20.08.2008 17:45
1772 ziņojumi
Maija , es bŗīžam jūsu valodu gan nesaprotu, jo rakstāt tādā dziļā krievu valodā:))Bet domu jau sapratu... Es viena nevaru atbildēt par visu Ministriju darbu un lēmumiem. Jūs satrauc valodas likums, mani vairāk satrauc stāvoklis medicīnā.

Nu un tad , ja arī tas sētnieks, kas te Latvijā mūžu nodzīvojis un it kā netaisās uz Īriju, bet gan te arī grib pensijuas kapeikas saņemt - nu un tad, ja viņš mācēs latviršu valodā labrīt pateikt un lūdzu un paldies????
Otija
Otija 20.08.2008 17:52
1772 ziņojumi
А у власти они, родимые, националисты. И это не машает им pirmsvēlēšanu laikā sola vienu, bet dara pavisam ko citu.

Kāpēc jūs tik kategoriski apgalvojat?????Jūs vispār zināt, kas ir nacionālisti???Lūk tie nedomājot pieņems likumu Uzvaras pieminekli pārcelt uz Latgali,un lojalitātes eksāmenus kārtot, nevis tikai valodas.
Otija
Otija 20.08.2008 17:56
1772 ziņojumi
Да известно зачем принимаются такие правила.

Дворник и без справки может сказать спасибо и до свидания. А нет - не велика потеря. Лишь бы улицы исправно подметал.

Зато потом пойдет толпа проверяющих по офисам и начнет штрафовать тех работодателей, у которых дворники без справок. Это же сколько рабочих мест в комиссиях, где можно ничего не делать. А иногда можно будет и "договориться", что тоже приятно во всех отношениях.
Maija
Maija 20.08.2008 18:09
28223 ziņojumi
stāvoklis medicīnā такое,что без отката никак нельзя.

И всё говорят, что мало зарабатывают......

Вот чем гордиться в этой стране можно, так медициной это точно. А ещё есть прикол в одной большой больнице,что даже если фирма с учредителями латышами предложит дороже, то взять надо именно у них.Так что национализм и здесь прижился прочно.
Luiza
Luiza 20.08.2008 18:10
7714 ziņojumi
Nu - Luize - ja jūs sākat par tenderiem, tad labāk jau nevajag....Muļķības konkrētas runājat, pat smiekli nāk.

Maija - un ar ko tad labāki grāmatvēdības , vai nodokļu likumi? Vai tie arī nav tikai tam, lai uzņēmēju sodītu par to un par šito???? Ka tik kādu iemeslu atrast?ka tik kādu soda naudu saņēmt un valsts budzetu papildināt? Un arī , gribat teikt, ka tikai latvieši pie visa vainīgi???? Nu murgi jau nu tiešām kaut kādi....
Otija
Otija 20.08.2008 18:19
1772 ziņojumi
Только или не только, кто его знает.

Но в органах управления русские фамилии по пальцам пересчитать можно. Партии, за которые голосуют русские, к коалиции на пушечный выстрел не подпускают, как бы те об интеграции ни твердили. Лучше сами как пауки в банке грызться будут, да кабинет каждых полгода менять. От этого еще и компенсации капают.

Зато электорату регулярно промывают мозги о "злых русских", от которых все беды, несчастных вымирающих латышах. И ведь верят многие.
Maija
Maija 20.08.2008 18:25
28223 ziņojumi
Vai visas valstis necīnās par to, ka ierēdņu par daudz?Komisiju par daudz , likumi par bargiem ? Bet kāda izeja - ja kuģis grimst , tad kā žurkām to pamest?? Kādi risinājumi ,jūsuprāt???? Es arī varu nosaukt daudzas lietas , kas ir slikti...Bet - man negribas tāpēc šo zemi nozākāt, man negribas tādēļ domāt, ka mēs - latvieši , esam pie visa vainīgi, ka dzīve slikta....
Otija
Otija 20.08.2008 18:25
1772 ziņojumi
Otijai pirms gulētiešanas:

Kungs, tu labāk zini par mani, ka laikam ritot, novecoju un kādu dienu būšu pavisam veca. Neļauj man kļūt par pļāpu un par visu vairāk pasargā mani no liktenīgajiem maldiem, ka katrā lietā un vietā man jādara zināmas savas domas.

Atbrīvo mani no neremdināmas vēlmes jaukties citu darīšanās. Liec man būt gādīgai, bet ne īgnai, liec izpalīdzēt, bet ne izrīkot. Žēl, protams, ka nevarēšu likt lietā savu gadu gadiem krāto gudrību, bet tu kungs zini, ka gribu saglabāt kaut pāris draugu. Pasargā mani no vēlmes iegrimt sīkumos. Dod man spārnus, lai uzreiz nonāktu pie lietas būtības.

Lūdzu žēlastību un pacietību, lai spētu uzklausīt citus runājam par savām slimībām, bet apzīmogo manas lūpas, lai es nebilstu ne vārda par savām sāpēm -drīz tās pieņemsies spēkā, un katru gadu aizvien pieaugs vēlme runāt par tām. Dod man spēku izciest tās.

Neuzdrošinos lūgt, lai tu uzlabotu manu atmiņu, tā vietā neliedz pazemību un aiztaupi pašpārliecinātību, kad tas, ko es atceros, ir pretrunā ar pārējo atmiņām. Neliedz man saņemt šo brīnišķo mācību, ka arī es varu kādreiz kļūdīties.

Sargā mani savā pieticīgajā maigumā. Negribu būt svētā - līdzās svētajiem reizēm grūta dzīve, bet taisnība ir tā, ka vecs, ķildīgs sievišķis ir Nelabā augstākais sasniegums.

Dod man spēku saskatīt labo lietās un cilvēkos, no kuriem tas ir vismazāk sagaidāms. Un palīdzi man, dievs, savā žēlastībā darīt to viņiem zināmu. (Lūgšanas izcelsme nezināma, par to uzskata kādu 17.gs dzīvojušu mūķeni).
Ivan_s
Ivan_s 20.08.2008 18:27
1208 ziņojumi
Maija , - nu man tagad Jums jāprasa - kāpēc tika daudz naida???Vai tad nejūtat, ka arī latvieši nav apmierināti ar notiekošo valdībā????ja vēlēšanās Jūsu izvēlētās partijas netiek koalīcijā, tad tas taču atkarīgs no vēlētāju skaita - tātad - no jums.
Otija
Otija 20.08.2008 18:30
1772 ziņojumi
Ivan - tu patiešām neesi vesels:)))))
Otija
Otija 20.08.2008 18:32
1772 ziņojumi
Да очень просто все решается. Дали бы всем гражданство 17 лет назад и понадобилось бы в департаменте иммиграции 20 человек для тех, кто действительно является иностранцем и хочет сюда приехать.

Отмени к чертовой матери все языковые правила и не нужна языковая инспекция вообще. Лучше уж ученым заплатили, чтобы действительно языком занимались и народ просвещали, чем этих полуграмотных комиссаров содержать.

Потом и министерство интеграции не понадобилось бы. Все и без того давно интегрировались.

С чиновниками иначе бороться нельзя, как только лишить их функции. Еще можно как-то понять налоговую и продовольственную инспекцию. Вроде как об интересах государства и здоровье населения пекутся. Но эти же полностью надуманные.

Гайдис бы лучше делами в судах озаботился, чем дворниками и слесарями.
Maija
Maija 20.08.2008 18:32
28223 ziņojumi
kāpēc tika daudz naida?

------------

А что же мне их целовать прикажете? Тех, которые мою страну довели до ручки?
Maija
Maija 20.08.2008 18:35
28223 ziņojumi
Vai tādēļ jāizjūt naids pret visu tautu???
Otija
Otija 20.08.2008 18:37
1772 ziņojumi
Piekrītu par pilsonību, to vajadzēja darīt toreiz. Daudzi krivvalodīgie arī uz barikādēm stāvēja un izvēlējās neatkarīgā valstī dzīvot. Kas gribēja - jau sen aizbrauca.Valodaslīmeņiem arī piekrītu - vadošiem darbiniekiem, ārstiem,utt ..ir jāzin latviešu , krievu un arī angļu valoda. Tāpat - pasta darbiniekiem, sakaru utt ,veikalos, kur komunikācijas ar dažādu tautu cilvērkiem.Nepiekrītu oficiālai divvalodībai, bet piekrītu, ka cilvēkam ir tirsības saņemt informāciju sev skaidri saprotamā valodā. Nevar būt, ka mammīte aiziet uz pastu un viņai atbild tikai latviešu valodā, bet pārdevēja nerunā krieviski....
Otija
Otija 20.08.2008 18:44
1772 ziņojumi
Nu - Luize - ja jūs sākat par tenderiem, tad labāk jau nevajag....Muļķības konkrētas runājat, pat smiekli nāk.

Речь не о тендерах, а о закупках по национальному признаку,о коррупции в нашем "славном"государстве, о налогах,которые платят как граждане, так и неграждане.Так что глупости говорите вы,пропагандируя гражданство и чувство любви к Родине.
Luiza
Luiza 20.08.2008 18:48
7714 ziņojumi
Jā, un visos valsts iepirkumos tikai viltīgie, korumpētie latvieši sēž, kas vainīgi visas valsts nedienās:)))

Kāda mēs gan esam varena tauta!!!! Visas nelaimes tik no mums!!!!
Otija
Otija 20.08.2008 18:54
1772 ziņojumi
С чего вы взяли, что я народ ненавижу? Я не люблю "лучших" его представителей.

А народ только жалеть остается, что понадобилось им за 20 лет загнать себя в ж...пу, чтобы начать думать. Да и то после продолжительной политинформации на 300 постов.
Maija
Maija 20.08.2008 18:54
28223 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.