Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Referendums
Neaizmirsīsim, ka šodien jādodas uz referendumu.
Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē
Izdarīt Latvijas Republikas Satversmē šādus grozījumus:
1. Izteikt 78. pantu šādā redakcijā:
78. Ne mazāk kā vienai desmitai daļai vēlētāju ir tiesība iesniegt Valsts prezidentam pilnīgi izstrādātu Satversmes grozījumu projektu, likuma projektu, lēmuma projektu par Saeimas atlaišanu, kuru prezidents nodod Saeimai. Ja Saeima to nepieņem bez pārgrozījumiem pēc satura, tad tas ir nododams tautas nobalsošanai.
2. Izteikt 79. pantu šādā redakcijā:
79. Tautas nobalsošanai nodotais Satversmes pārgrozījums ir pieņemts, ja tam piekrīt vismaz puse no visiem balsstiesīgiem.
Tautas nobalsošanai nodotais likumprojekts, lēmums par Latvijas dalību Eiropas Savienībā vai būtiskām izmaiņām šīs dalības nosacījumos, lēmums par Saeimas atlaišanu ir pieņemts, ja balsotāju skaits ir vismaz puse no pēdējās Saeimas vēlēšanās piedalījušos vēlētāju skaita un ja vairākums ir balsojis par likumprojekta pieņemšanu, Latvijas dalību Eiropas Savienībā vai būtiskām izmaiņām šīs dalības nosacījumos, Saeimas atlaišanu.
Atbildes (49)
Эксперты давно говорили, что очень хитро день выбран....
Многие в Аглону подались из тех, кто пошел бы на референдум, и там им уж точно не до того. У них другим сейчас голова забита.
Наш участок днём был совсем пустой, народ как вымер - на пляжах все что ль (вроде день был пасмурный).
Man ārkārtīgi žēl, ka dzīvojam vienai dienai. Šis referendums pierādīja arī tādu faktu, ka mums ir vienalga, kas šeit notiek. Iedzīvotājiem nav ticības, nav viedokļa. Manuprāt šajā referendumā stāvēt malā nevajadzēja. Katram cilvēkam jābūt viedoklim.Navpat būtiski par vai pret. Bet nobalsot vajadzēja.Mēs esam parāk kūtri.Apmēram tā: ko tad es varu, es jau neko nevaru un nekas taču nemainīsies.Man patiešām žēl, ka šāds iznākums.:'(
Arī man ļoti žēl, ka tāds rezultāts.
Šorīt visi pamodās savās gultās, laikam apmierināti ar visu kā ir.
Vispār jau nožēlojami.
Nekas nav ne nožēlojami, ne vaimanu vērts.
Ja tas nav saprotams šobrīd, tad pēc rezultātu vispusīgas, nopietnas analīzes - secinājumi noteikti ir un būs visnotaļ pozitīvi valsts sekmīgākai virzībai kā demokrātijas ziņā, tā arī lidzvarotākas ekonomiskās vides attīstībai. Norakt to visu tik vnk nevar. Tāpat kā panākt vēlamo ar vienas dienas soli ;īdz iecirknim.
Starp citu - iecirkņi bija tikpat kā ar uguni meklējami. Tas par to skaitu. Un tik un tā cilvji stāvēja rindā šajā viskarstākajā šīsvasaras dienā.
"būs visnotaļ pozitīvi valsts sekmīgākai virzībai kā demokrātijas ziņā, tā arī lidzvarotākas ekonomiskās vides attīstībai. " - боже, какая наивность! Они сами уже давно в другом измерении живут. Плевали они на нас, а теперь ещё больше плевать будут.
Мы с мужем тоже голосовали- после 9 вечера- очередь стояла...
Martinas, man vnk ir līdzvarotāka attiekme sakarā ar visu notiekošo.
Ну, если так легче жить, то конечно.
Kāds gan manis proponētam vērtējumam ir sakars ar *...если так легче жить, то конечно.

* ?!
Arī pēc manām domām, Jūs, Liepupe, "iebraucāt auzās".
Ja nu vienīgi esat no TP, TB/LNNK vai LPP/LC, tad gan var saprast.
Jūs laikam atbalstāt arī visu to demagoģiju, ko politiķi "bīdīja" pirms referenduma "... rīt pamodīsimies citā Latijā ..." utt.
Nepasakot līdz galam, ka līdz faktiskajai Saeimas atlaišanai ļoti tāls ceļš ejams.
Varbūt oponēsiet man?
Liepupe,savā laikā, kad tika ievēlēts tagadējais prezidents, viena pazistāmā persona parādīja vienu pazistāmu žestu pa logu tautai
Tagad "tauta"(tie, kas neatnāca uz referendumu) parādīja to pažu žestu pati sev
ko tad es varu, es jau neko nevaru un nekas taču nemainīsies.
--------------
Мне непонятна такая позиция. Чем стонать на кухне, да на форумах, сходи и проголосуй. Проверишь, изменится или нет.
Если уверен, что ничего не изменится, то по-любому хуже не будет. И ничего не теряешь, кроме получаса на прогулку в выходной день. Референдумы не каждый день проводятся, так что можно уж время найти.
Man var būt savs viedoklis - un tāds arī ir! Kādam tas var patikt - citam ļoti nepatikt, kā redzu, bet veidot provokācijas un provokatīvus secinājumus /kā Aivars007 03.08.2008 15:01/ uz tā bāzes, manuprāt - ir vēl nožēlojamāk. Precīzāk izsakoties - zemiski.
Par to ko teicu, man nav ko kaunēties. Tāpēc oevietoju to vēlreiz rūpīgākai izlasīšanai pilnībā :
Liepupe
ziņojumu: 3281 03.08.2008 11:59
Nekas nav ne nožēlojami, ne vaimanu vērts.
Ja tas nav saprotams šobrīd, tad pēc rezultātu vispusīgas, nopietnas analīzes - secinājumi noteikti ir un būs visnotaļ pozitīvi valsts sekmīgākai virzībai kā demokrātijas ziņā, tā arī lidzvarotākas ekonomiskās vides attīstībai. Norakt to visu tik vnk nevar. Tāpat kā panākt vēlamo ar vienas dienas soli ;īdz iecirknim.
Starp citu - iecirkņi bija tikpat kā ar uguni meklējami. Tas par to skaitu. Un tik un tā cilvji stāvēja rindā šajā viskarstākajā šīsvasaras dienā.
Nevajag zaudēt loģisko saikni posmā starp manis teikto un komentāriem ar visāda veida mudacībām, kas tiek man veltīti!
Liepupe,visu cieņu Jūsu viedoklim, tikai es Jūsos saklausu, tādu valdības vīru tekstu.....:-| Par kādu ekonomiku mums varbūt runa,ja mums ir importa pārsvars pār eksportu. Ražošana mums ir galīgā "tintē". Nodokļi augsti.Cenasapģērbam un pārtikai ir nepamatoti augstas.Inflācija turpinās. Cilvēki aizbraukuši labākas peļņas meklējumos.Viņi nav varējuši saskatīt savu vietu šajā valstī un šobrīd viņi dzīvo labāk , nekā daudzi šajā valstī. Tūrisms mums neattīstās, jo nav atbilstošas infrastruktūras.Deputāti atļaujas gulēt Saeimas sēdēs.Viņiem visu piedod un visam ir savi attaisnojumi.Viņiem ir politiska atbildība(bez sodiem), bet uzņēmējam šī atbildība ir reāla ar naudas sodiem.
Mums Jēkabpilī iecirkņi nebija kā ar uguni meklējami.Cilvēks, kurš vēlēsies nobalsot, nobalsos.Paldiestiem,kuri aizgāja un nobalsoja. Kā jau rakstīju nav svarīgi par vai pret.Viņi vismaz nebija apātiski.:-|
Vispārzināmas lietas nav nekāda vajadzība pārstāstīt. Vismaz man ne.
Netaisos veikt nekādu izglītošanu, bet vienu lietu tomēr atgādināšu - visā demokrātiskajā pasaulē un tās sabiedrībā referendumu rezultāti tiek vērtēti augstāk pat par vēlēšanu rezultātiem. Ceru, Aivareno, ka Jūs saprotiet - *kāpēc tā!*. Vispusīgu analīzi un adekvātumu sekojošā rīcībā tiks veikta un vērtēta ne tikai mūsu valstī, ne tikai sadraudzībā, kuras locekļi esam, bet arī citur. Tajā skaitā - pasaules mēdijos. Un tieši tāpēc sakot *Norakt to visu tik vnk nevar.* - nepieļauju lielu iespēju. ka būs iespēja visu to kā karstu kaptupeli ilgi muļļāt pa muti un pēc tam izspļaut, jo tas nozīmētu galu savai darbībai šajā jomā vispār. Ir jau vēl viena iespēja, ko var *izspēlēt*. Tomēr mums - sekojot visam līdz regulāri, rīkojoties adekvāti - situācijai zrī šādā variantānebūs iespēja mēru pārmēru piepildīt. Tas arī ir galvenais. IMO
Skaisti rūkts...

Lai neteiktu vairāk. Kā no grāmatas. Diezin kura lauku sieviņa šādu izskaidrojumu saprastu. Gluži kā Daudze, Kučinskis, Godmanis un citi - neejiet uz referendumu, neejiet, krievi nāk! Rīt pamodīsities sazin kur...! Un tādā garā.
Tas bija godīgi - tā musināt tautu? Manuprāt, tas bija augstākā mērā nekaunīgi, jo ko gan citu var sagaidīt, ja pat no Saeimas logiem tautai rāda nepiedienīgus žestus.
Dievs ar Jūsu viedokli - un diez vai Jums vajadzīga mana cieņa Jūsu viedoklim. Bet Jūsu demagoģijai nepiekrītu gan!
Ja Jums labpatīk, arī šo komentāru varat uzskatīt par provokāciju un par mudacību.
Kaut gan šaubos, vai Jūs vispār sajēdzat, ko nozīmē vārds "provokācija", ja to attiecinājāt uz kādu no maniem komentāriem.
Ну-ну. Они уже оценили.
Как сообщалось, на основании положения комиссии по конституционному праву президент Латвии Валдис Затлерс 3 июня подал в Сейм предложение внести в Конституцию поправки, наделяющие президента самостоятельными полномочиями распустить Сейм, не связывая это право с народным голосованием и возможной потерей поста, как это установлено сейчас.
Как вы себе это представляете? Был бы президент всенародно избранным - другое дело.
А поскольку у нас президента выбирает правящая коалиция в зоопарке из лиц, абсолютно далеких от политики, то очень попахивает диктатурой "рядовых членов" с номинальной фигурой во главе.
Или же это по ведомству Твайка.
03.08.2008 19:14
Tas bija godīgi - tā musināt tautu? Manuprāt, tas bija augstākā mērā nekaunīgi, jo ko gan citu var sagaidīt, ja pat no Saeimas logiem tautai rāda nepiedienīgus žestus.
------
Tad arī to vajag jautāt. Un tiem, kas to tā dara - prasīt atbildi, nevis te vārīt putru ar kāpostiem katrā reizē kad šo lapu pagodinat ar savu klātbūtni.
Tas tiesa - man Jūsu viedoklis un tā izpausmes nav lielā vērtē.
Jūsu viedoklis var pastāvēt tāpat kā visi citi.
Bēdīgākais ir tas, ka Jums viedokļa izteikšana ir ne tikai brīvas gribas izteiksme kā tāda, bet pārāk bieži kā sevis apliecinājums citu foruma dalībnieku teiktā nepamatotā izsmiešanā, bezkaunīgā apņirgšanā, izmantojot tieši tādas pašas metodes, par kādām Jūs un citi te šausminās.
Bet - Jums tas tikpat kā pīlei ūdens.
Tāda daba - iši sakot.
Jā,secinājumus izdarīs. Bet parastam ierindas cilvēkam vajag ko mugurā ģērbt un vēderā likt.Viņam jālaiž bērni skolā un jāapģērbj. Viņam nepietiek ar solījumiem.Var jau būt, ka Jums šīs problēmas ir svešas. Man gan ne.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture