По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

Atvaļinājuma nauda un personīgais konts Uz tēmu sarakstu

Atvaļinājuma nauda un personīgais konts
Labdien! Sakiet lūdzu, vai jūs personīgajā kontā, izmaksājamo atvaļinājuma naudas summu rakstāt ailē avanss?
Panteera
Panteera 21.07.2008 14:15
193 ziņojumi

Atbildes (7)

Ja ir pa tekošo mēnesi atvaļinājums tad tas ir atvaļinājums - nekāds avanss, bet nākošo mēneša atv.summuizmaksas tekošajā mēnesī iet kā avanss.
Ilma
Ilma 21.07.2008 14:17
30495 ziņojumi
Kas liedz uztaisīt atsevišķi aili - par iepriekšējo (nākamo) periodu izmaksātā atvaļinājuma nauda?
Andaz
Andaz 21.07.2008 14:59
27897 ziņojumi
Nu ja rēķina datorprogramma, tad vispār jau katrā ir savādāk. Man tiešām ir ērtāk nosaukt mēneša vidū izmaksājamo atvaļinājuma naudu par avansu un mēneša beigās protams pie aprēķina viņa tiek nosaukta par atvaļinājuma naudu. Piem. man daudzi darbinieki nemaz negrib saņemt atvaļinājuma naudu pirms atvaļinājuma - viņi ļoti protestē pret tādu kārtību. Bet grib saņemt kā parasti avanss + alga. Tad kā lai es šo izmaksājamo summu nosaucu? - laikam par avansu.
Zita22
Zita22 21.07.2008 15:23
102 ziņojumi
Nav svarīgi, ko grib un ko negrib darbinieks.

Vienmēr ir pastāvējusi kārtība, ka vienu dienu pirms atvaļinājuma tiek izmaksāta attiecīgā mēneša darba alga līdz atvaļinājuma dienai un atvaļinājuma nauda par visu atvaļinājuma periodu.

Par atvaļinājuma naudas izmaksu ir norādīts Darba likumā.
Aivars007
Aivars007 21.07.2008 19:39
26984 ziņojumi
Personīgajā kontā atspoguļo dalīti - cik atvaļinājuma dienas uz kuru mēnesi attiecas, tādu summu arī attiecīgajā mēnesī kontā ieraksta.

Izmaksas ir izmaksas, konts ir konts.
Aivars007
Aivars007 21.07.2008 19:40
26984 ziņojumi
21.07.2008 15:23

Piem. man daudzi darbinieki nemaz negrib saņemt atvaļinājuma naudu pirms atvaļinājuma - viņi ļoti protestē (!!!?) pret tādu kārtību.

-------------

Kāda vajadzība darbiniekiem protestēt un ko tas nozīmē?!

Lai iesniegumā par atvaļinājuma piešķiršanu tā arī raksta kā un kad vēlas atv. naudu saņemt.

Bet grib saņemt kā parasti avanss + alga.

--------

Skat augstākizklāstīto.

Tad kā lai es šo izmaksājamo summu nosaucu? - laikam (!!@) par avansu.

-------

Kas no tā mainās ?

Uzskaita aprēķināto tāpat pēc izmaksu veida.

Kāpēc tāds jautjums? Ja aprēķinat piemaksu par darba stāžu, tad taču Jums nenāk ne prātā kaut ko tādu teikt.

Vai varbūt ir lielāki robi kā domāJU.
Liepupe
Liepupe 21.07.2008 19:58
nav ziņojumu
Zita22

ziņojumu: 99 21.07.2008 15:23

Nu ja rēķina datorprogramma ...

Neviena programma neko pati nerēķina! Rēķina grāmatvedis! programma ir liels kalkulators, kas palīdz saskaitīt, sadalīt,'sareizināt un sarakstīt visās nepieciešamajās atskaitēs!

Tiem, kuriem, visu "rēķina datorprogramma" arī rodas šādi jautājumi!

Bet tā nu galīgi nav programmas vaina!

MVVNACFDV
Andaz
Andaz 22.07.2008 10:14
27897 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.