Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Pakalpojums par iepriekšējo gadu Uz tēmu sarakstu
Pakalpojums par iepriekšējo gadu
Labdien! Izlasījos forumu, bet tik vienkāršas "problēmas" šeit netiek apspriestas.
Sakiet lūdzu, kur likt rēķinu, kas izrakstīts aprīlī par 2007.gadapakalpojumu. Ielaist tas ir 31.dec uz izdevumiem caur K5310(rēķ.bez PVN). Sanāk, ka šajā gadā tas nekādi neparādās!? Vai man to fiziski paņemt un ielikt decembrī?
Laikam jau Jums tā liekas vienkārša lieta, bet man tas "no A līdz Z" ir pirmā firma...
Atbildes (20)
Aprīlī arī jāiegrāmato, būs iepriekšējo gadu izdevumi un palielināsies apliekamais ienākums.
bet kāds tad aprīlī sanāk grāmatojums, ja decembrī ir D7xxx K5310!? Viņš ir uzlikts uz Norēķini ar piegādātājiem nevis Uzkrātās saistības!
Uzreiz nesapratu jautājumu.
Decembrī vajadzēja
D 7 grupa K Uzkrātās saistības
un tagad
D Uzkrātās saistības K
Nor.arpiegādātājiem
Bilancē kur parādījāt šo summu?
Domāju ka vajadzētu gr-bas izziņu sastādīt.
Tur jau ir tā lieta, ka šo grāmatvedību pārņēmu pēc gada pārskata, un tagad mēģinu saprast kas ir kas. Decembrī tas ielikts bez kādām izziņām, tā it kā tas rēķins jau eksistētu. Tapēc arī nevaru saprast ko darīt tālāk!
par kādu summu vispār iet runa?
Es pati uzrakstītu izziņu par decembra grāmatojumu, pamatojoties uz aprīļa rēķinu, lai tas stāv 5310 kontā, galvenais lai bilancē būtu uzkrātās saistības. ja summa ir nebūtiska un bilancē ir atstāta parādos piegādātājiem, tad tur arī atstātu.
Uz aprīļa rēķina vienkārši atzīmētu faktu, ka rēķins iegrāmatots decembrī.
Manuprāt jāraksta grāmatvedības izziņā stornējumam no D 7*** D par PVN daļu, ja tāda pastāv un ir parakstīts salīdzināšanas akts no klirnta puses.
Pastulbi gansanāk.
Bet tagad taču tam būtu vai/nebūtu jābūt. Ja nē - un ir salīdz. akts, tad neaistikt pavisam un basta.
Saprotu, ka PVN nav dec.parādīts.Ko tagad daudz gurot iegrāmatots 2007.g.izdevumiir 2007.G.unviss kārtībā.Tagad tikai pie apmaksas D 5310 un D 5721.
varbūt rēķins no PVN nemaksātāja.
ja arī rēķinā ir PVN, un decembrī iegrāmatots pareizi , tas ir tikai izmaksu daļa, tad aprīlī atskaita tikai priekšnodokli un lieta darīta.
Kā jau teicu neredzu tur nekādu problēmu.
Es arī neredzu nekādas problēmas.
Jā, pvn nav! Summa ir Ls 200. Rēķins ir no pašas iepriekšējās grāmatvedes, un salīdz.aktus viņa ar sevi nav taisījusi.
Tātad, vai es pareizi sapratu- rakstu gr.izziņu par faktu- rēķinu, un to visu(izz., rēķinu) lieku decembrī.?! Vai arī tikai rēķinu lieku decembrī bez kādām izziņām?
Jūs šeit problēmas nesaskatat, bet man kā iesācējam tā tomēr pastāv!
Rēķinu aprīlī atstājat.
izziņu decembrī, lai grāmatojumams būtu pamatojums.
17.07.2008 11:32
Nu, nu ....
tāpēc, ka izmaksu daļa 2007. nepamatoti palielināta. tāpēc tikai tā korespondecw par PVN daļu ar 5310 man nebūt neliekas pareiza.
Nez ko saka autore par PVM ir/nav.
Tā iet, kad dara divus darbus reizē.:-( Ceru, ka var izlasīt.
Vispār summa nav būtiska un nav ko daudz galvu lauzīt.
Bet, ja būtu ievērojamāka, tad gan es paliktu pie sava.
Tātad, rēķinu lieku aprīļa bankā pie apmaksas, bet decembrī izziņu!
Liels paldies!
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture