Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Lielie uzkrajumi atvalinajumiem... Uz tēmu sarakstu
Lielie uzkrajumi atvalinajumiem...
Salidzinosi nesen stradaju saja uznemuma, bet esmu sastapusies ar to, ka ieprieksejos gados neviens nav pieversis uzmanibu atvalinajumiem, lidz ar to ir milzigi uzkrajumi izveidojusies neizmantoto atval.deel...Vai kads var pateikt, ko man dariit, ka meginat labot situaciju, lai mazak sapigi butu uznemumam un darbiniekiem?? Paldies!
Atbildes (26)
Sākt sūtīt darbiniekus atvaļinājumā.:-)
es arī ar to saskāros. piešķiram par pēdējo periodu, par kuru pienākas, bet par pārējo fiksēju - neizmantotas ...dienas no iepr.periodiem vai nu pakāpeniski piešķirs vai kompensēs, kad ies prom no darba
nu jaa, es jau ar visus tagad dzenu, nekas cits neatliek, bet ieprieksejo gadu uzkrajumi taa ari staav....
Nu pakāpeniski dzēsīsiet.
26.06.2008 14:22
...piešķiram par pēdējo periodu, par kuru pienākas, bet par pārējo fiksēju - neizmantotas ...
---
Jocīgi esat vai?!
Manuprāt arī tā nav īsti pareizi, jāpieškir ir sākot no vecākā gala.
bet atvaļinājumu var pārcelt tikai uz vienu gadu.
3) Izņēmuma gadījumos, kad ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma piešķiršana darbiniekam pilnā apmērā kārtējā gadā var nelabvēlīgi ietekmēt parasto darba gaitu uzņēmumā, ar darbinieka rakstveida piekrišanu pieļaujams pārcelt atvaļinājuma daļu uz nākamo gadu. Šādā gadījumā atvaļinājuma daļa kārtējā gadā nedrīkst būt īsāka par divām nepārtrauktām kalendāra nedēļām. Pārcelto atvaļinājuma daļu pēc iespējas pievieno nākamā gada atvaļinājumam. Atvaļinājuma daļu var pārcelt tikai uz vienu gadu.
Tas nebūt nenozīmē ka atvaļinājumu var piešķirt par vēlāku periodu atstājot nepiešškirtu par iepriekšejiem periodiem.Visamjānotiek hronoloģiskā secībā.
Mūsu grāmatvedei likās nepareizi piešķirt par periodu, teiksim, 2004/2005..... (es arī gandrīz vai piekrītu)
M/ac/ities vajag lai zinātu, !ad ar' ne liksies, bet būs kārtība.
neesmu grāmatvede
un ceru, ka te nav delfu komentāru stils - nevis par tēmu, bet par tās autoru īpašibām.....;-)
tad iznāk, ka, piemēram, ja "pamostas" kāds, kuram atvaļinājums nav piešķirts par 6 periodiem - viņš gadā var atpūsties 6 mēnešus? (6x28 dienas)???????
Jā var.Darbadevējs vainīgs ka nesūtīja darbinieku atvaļinājumā ik gadu kā tas paredzēts DL.Darbadevējs pārkāpis DL normas.
26.06.2008 15:31
neesmu grāmatvede
un ceru, ka te nav delfu komentāru stils - nevis par tēmu, bet par tās autoru īpašibām.....
------
Ak, Kungs!!!
Kas te pa īpašībām; te par kārtību uzskaitē Jums klāsta un stāsta... Jūsu pašu labā.
Tāpēc uztveriet to mierīgi, cik mierīgi vien varat.
Isti daudz neko nesapratu no jums bet paldies par to pasu
Vnk kkur dzirdeju ka kkaads uznemums esot nauda izmaksajis darbiniekiem par neizmantotajiem gadiem un it kaa VIDs neko nesot iebildusi jo tas atzits par labu darbiniekam. Tik gribeju uzzinat, varbut vel kadam kas lidzigs bijis. Likumus es pati zinu, par cik gadiem un kaa jamaksaa...
nu nevaru mierīgi uztvert tos gudriniekus, kas delfos un izskatās, ka arī citur mēģina apliecināt sevi, komentējot stilā "kā tad to var nezināt", "mācīties vajag" utt. ja cilvēks prasa padomu, tad viņš nezin un grib iemācīties vai arī pārbaudīt savu viedokli.
Kāpēc? laikam tāpēc, ka pati nekad tā nekomentēju, pat anonīmi nē un man nepatīk, ka kāds tā aizskar citus.
Ko tad VID šeit var iebilst. Ka tik nodokļi pareizi samaksāti tad VID viss OK:-)
To vardarīt tikai pie darbinieka atlaišanas. Skat. DL
Varbūt Jums dots neprecīzs atstāsts.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture