Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Korekijas par apgādājamiem
Labdien, kolēģi esmu neizpratnē... es pati gāju uz VID uzlikt bērnu kā apgādājamo, VIDs teica, ka to var izdarīt tikai ar esošā mēneša sākumu, par iepriekšējiem periodiem jāsniedz deklarācija - nu man likās loģiski.
Šodien viens darbinieks devās uz VID RRI un viņam uzlika bērnu un sievu no gada sākuma, un pateikuši lai grāmatvede taisa korekcijas...

kādas korekcijas sociālo atskaiti IIEN tak nevar labot, ko tagad darīt???
Atbildes (7)
На социальных взносах это не отразится, а подоходный налог можно корректировать в текущем году.
kā var veikt IIEN korekcijas, sniedzot precizēto sociālo atskaiti par iepriekšējiem 5 mēnešiem??:-O
un ko es par to summu samazinu IIEN un palielinu darbiniekam izmaksājamo algu?
Tikko VID konsultatīvais tālrunis atbildēja, ka nevajag neko labot, darbiniekam jāsniedz deklarācija...
Я может не правильно выразилась, отчеты пересдавать не надо. Но вы можете применить льготы в текущих месяцах.
nu ja es jau ar tā sapratu un līdz šim tā darīju, bet ko tad VID domāja teikdams lai grāmatvedis veic korekcijas no gada sākuma??? vai arī gadījās labs konsultants VID?
Neredzu neko šausmīgo VID-a teiktos vārdos. Jā. Jūs varat nodot jaunas atskaites par katru mēnesi no gada sākuma, labojot tur tikai IIN. Tādas atskaites peņem, jo soc. nodokli Jūs neaiztiekat.
Varat neko nelabot, bet sākt piemērot atvieglojumus sākot no tekošā mēneša, bet tad jābrīdina darbinieku, ka viņam vajadzēs iesniegt gada deklarāciju, lai viņš saņemtu pārmaksāto nodokli atpakaļ.
Ziņojumos nekas nav jālabo.
Vienkārši sāksiet piemērpt atvieglojumus un Jums kādu laiku nebūs IIN (kamēr atvieglojums par visu periodu neietilpināsies algā) vai IIN būs mazāks par parasto.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture