Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
atvaļinājuma kompensācija
Labvakar!
Vēlreiz paldies tiem, kas man jau vairākas reizes palīdzējuši, jo kaut zinu šoreiz, kas man jālasa, atbildi tur neatrodu, atkal ceru uz gudro grāmatvežu palīdzību. Situācija-darbinieks iet prom maijā. Viņam pienākas kompensācija par 15 dienām. Pēdējo 6 mēnešu periodā darbinieks bijis darbā vienā mēnesī 2 dienas un saņēmis algu Ls 50.00, bet tai pašā mēnesī viņam samaksāta prēmija Ls 500.00. Kā man rēķinā vidējop izpeļņu. Es zinu, ka prēmija jāņem vērā, bet programma izrēķina dienas vidējo Ls 304.06 (apmēram) Respektīvi, man viņam jāmaksā Ls 4500.Betmēš to nevaram atļauties. Kā rīkoties šajā situācijā? Ceru uz atsaucību?
Atbildes (19)
Tā varētu iznākt un tur neko darīt- jāmaksā.
Ja neuzticaties programmai pārrēķiniet :
6 mēnešu alga + prēmijas/ 6 mēnešos nostrādātās dienas * 15 dienas
15- календарных дней? А сколько из них работник должен был бы работать, если бы не уволился?
50+ 500=550 :2=275
rēķinu koeficientu cik proporcionāli nostrādāts dienām cik būtu jāstrādā pēc normālā darba laika par 6 mēnešiem provizoriski 20dienas x6=120
2:120=0,017 koeficients
kompensācija par 15 d.dienām = 275x15x0,017=70,12 kas arī tbilst patiesībai cik viņam būtu jāsaņem izejot no prp.nostr.laika
Var arī rēķināt kā iesaka Alda izejot no tā cik dienas bija jābūt šajās 15 dienās darbā, jāiznāk tam pašama apmēram. BET nevis tādam apsurdam kā rēķina Jūsu programma vai saka Sola:-D
"Pēdējo 6 mēnešu periodā darbinieks bijis darbā vienā mēnesī 2 dienas un saņēmis algu Ls 50.00, bet tai pašā mēnesī viņam samaksāta prēmija Ls 500.00. "
Atvainojos, bet no jautājuma sapratu, ka vienā mēnesī ( no šiem sešiem ) bija strādāts tikai 2 dienas, un par pārējiem 5 nekas nav teikts ka tajos vispār nav strādāts.
Piekrītu, jautājums nav uzdots konketizējot visus datus.Varsaprast dažādi.Un atbildes tad arī var būt dažādas.
5 mēnešus nav strādājis un neko nav saņēmis, bet novembrī 2 dienas strādāja un saņēma prēmiju Ls 500.00
Darba attiecības bija visus 6 mēnešus? Ko tad viņš darīja, ka nestrādāja?;-)
Darba attiecības visus 6 mēnešus. No 2007. gada novembra sāka slimot.
Es arī pie jums gribētu strādāt, slimoju 6 mēnešus un vēl tāda prēmija:-O
Ничего не поделаешь. Надо платить. Опять умные законодатели постарались, якобы чтобы работника не обидеть.
И были уже такие случаи неоднократно.
Если человек 2 дня работал и получил 600 латов, значит средний у него 300 латов в день.
Понятно, что премия выплачена за прошлое время, но у нас не предусмотрено делить ее на периоды.
Всякие пропорции - это уже выдумки, ничем в законодательстве не подтвержденные.
Можно, конечно, навесить работнику лапшу, вдруг проглотит. А не проглотит, то поимеете большие хлопоты.
Es Jums Maija pilnīgi piekrītu. Es tieši tā arī sapratu, bet domāju, ka varbūt ir kāds normat.akts kuru nezinu, kas atrunā šādas situācijas.
Milzīgs paldies Jums visām! YTiešām prieks, ka ir grāmatveži, kas neslēpj savas zināšanas lādē, bet padalās ar citiem
Nu redzams ka uzņēmumam nauda pietiek ja par 2 dienu darbu 6 mēnešos samaksā 550 Ls.Betpar Jūsu situāciju Varscrcac ( jupis kur sarežģīts niks mēli var izmežģīt):-) daudz aprakstījusi ž.Bilance Maija Grebenko un arī par proporcijām utt., vajag tikai pameklēt, kā arī uzlieciet šeit meklētājā arī daudz bijušas diskusijas.
Tā teikt - paši vainīgi, vajadzēja domāt līdzi:-)
Был такой нормативный акт давно - первая версия Закона о труде.
Там было написано, что делить надо не на отработанные дни, а на рабочие. Размазали бы те 600 латов на полгода и получилось бы по 5 латов в день.
Но тогда поднялся хор защитников униженных и оскорбленных (моя тезка тоже его поддерживала), что бедные работники, мало того что здоровья нет, так еще и отпускных лишают.
А я говорила, что коммерческая фирма занимается в первую очередь коммерцией. Больными и увечными занимается собес.
Отработал год ударно, заработал для фирмы денежки - отдыхай месяц с чистой совестью. А если то болел, то гулял, то еще невесть где был и толку с тебя для родного предприятия не было, то за что платить?
Тогда не послушались старую мудрую крысу (это я). А надо слушать. Она иногда дело говорит.
Paldies Jums Ilma. Tas niks tāds muļķīgs, jo kad reģistrējos, teikšu atklāti, nesapratu, ka tas būs niks.
Lasīšu un vēl prātošu, jo sanāk ļoti netaisnīgi pret pārējiem darbiniekiem.
Paldies par atsaucību!
Pamēginiet šādi:
ja prēmija bija pelnīta iepriekšējā ceturksnī, tad tā pienākas par tajā laikā nostrādatām dienām.
Ja prēmijas summu dalīsim ar nostrādatām dienām (piemēram, 62 ceturksnī), tad dienas vidējā prēmija ir Ls 8,06.
Šo vidējo saskaitam ar dienas vidējo par darbu (Ls 25), kopējā vidējā izpeļņa būs Ls 33,08.
Domāju, ka tā ir prātīgi.
Это вы так думаете. А в Законе о труде об этом нет ни слова.
Там сказано однозначно: заработок, включая все премии и доплаты, за 6 месяцев делится на количство отработанных дней.
Noformējiet nevis kā prēmiju gan kā pabalsts veselības uzlabošnaai un nekas vidējā izpeļņā nav jāiekļauj!
Tā iet, kad prēmijas maksā kā valsts un pašvaldību iestādēs - kad prēmiju apmērs pārsniedz algas apmēru...
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture