Grāmatvedības pārņemšana
Lieta sekojoša- pats tādā hobija līmenī savam SIA kārtoju visu grāmatvedību un mēnešus 8 atpakaļ mans viens draugs palūdza, vai es arī viņam to nevarētu darīt! Piekritu! Tikai tāda nianse, ka, ja nemaldos, tad viņš šo uzņēmumu vienkārši pārrakstīja no mātes vārda (tikai pēc tam reģistrējās pats par PVN maksātāju), laikam pat nomainīja nosaukumu, juridisko adresi... un sāka darboties pats! Visu laiku es viņam jautāju, kas ir ar iepriekšējās g-vedības galiem, bet viņš tik saka, ka ex g-vede visu sākās esm nobeigusi pa nullēm! It kā jau būtu ok, bet tajā pašā laikā VID nodokļu izdrukās redzu kaut kādas nodokļu pārmaksas, parādus. Un ne man kaut kāds pamatkapitāls, ne iepriekšējie zaudējumi zināmi! Respektīvi, tagad jau jātapina Gada Pārskats par 2007. gadu, bet man ir tikai tie g-vedības dati, ko es pats kārtoju! Piemēram, no VID viedokļa, kā būtu vispareizāk tagad darīt? Varbūt pašā VIDā jāmēģina dabūt uzņēmuma pēdējais iesniegtais GP, ja bijusī g-vede neko nevar iedot! Galu galā kaut kādiem sākuma datiem 2007. Gada pārskatā vajag būt, ne tā? Īsāk sakot, palīdziet!

Procesā (no jūsu komentāriem izejot) mēģināšu sīkāk no tagadējā īpašnieka izzināt to situāciju!