Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.
Расчет отпускных при неполном рабочем времени Uz tēmu sarakstu
Atbildes (10)
Pēc likuma tā arī ir. Darbiniekam tas jau ir ļoti izdevīgi.
Esmu gan lasījusi, ka piemēro "faktisko darbā piedalīšanās koeficinetu", bet cik tas likumīgi nezinu teikt.
Esmu gan lasījusi, ka piemēro "faktisko darbā piedalīšanās koeficinetu", bet cik tas likumīgi nezinu teikt.
(5) Dienas vidējo izpeļņu aprēķina, pēdējo sešu mēnešu darba samaksas kopsummu dalot ar šajā periodā nostrādāto dienu skaitu. Ja darbiniekam ir noteikts summētais darba laiks, dienas vidējo izpeļņu aprēķina, pēdējo sešu mēnešu darba samaksas kopsummu dalot ar šajā periodā nostrādāto stundu skaitu un reizinot ar astoņi (darbinieka normālais dienas darba laiks stundās). Nostrādāto dienu skaitā neietilpst pārejošas darbnespējas dienas, atvaļinājuma dienas un dienas, kad darbinieks nav veicis darbu šā likuma 73.pantapirmajā, otrajā un ceturtajā daļā minētajos gadījumos.

Larao 31.01.2008 10:08
6767 ziņojumi
6767 ziņojumi
es rēķinu vidējo par stundām, piemēroju vidējo pēc fakta

Larao 31.01.2008 10:10
6767 ziņojumi
6767 ziņojumi
Вот и попробывала начислить работнику среднедневную с 4часовым раб.днём. я раньше начисляла: 6месяч.зарплат(359,12) на отработанные дни в этот период(106)получается 3,39. А если начислять как ссумированным 106дней*4 часа в день=424 часа выходит 359,12/424*8=6,78 получается что больше в 2 раза, а как правильно?
Из закона я поняла, что на работника, занятого неполное рабочее время распространяются те же условия, что и на работника занятого нормальное рабочее время, а значит среднедневной для отпуска=оплата труда за 6 мес/кол-во проработанных дней. Правильно?
atvaļinājuma naudu es rēķinu tāpat kā algu, ja cilvēks strādā dienā 3 stundas tad atvaļinājums arī par 3 stundām, jo vairāk viņa nav pelnījis

Larao 31.01.2008 10:49
6767 ziņojumi
6767 ziņojumi
Я всем начисляю одинаково /часы*8.

Inst 31.01.2008 11:28
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt