По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

1) PVN korekcija. 2) EKA konts Uz tēmu sarakstu

1) PVN korekcija. 2) EKA konts
1) Lai PVN kurš tiek uzskaitīts atgriežot preci piegādātājam parādītu pareizi PVN deklarācijā atvēru kontu 57212 , taču ko darīt, lai tas PVN šajā kontā neatrodas mūžīgi.

2)No šī gada tvēru katrai struktūrvienībai EKA kontu. Uz kāda dokumenta pamata es izdaru ierakstus šajā kontā? EKA žurnāls? Nu cita dokumenta nav.

Vispār tā pārgrāmatošana mani mulsina.Svaidiun svaidi to ciparu no konta kontā!LOL
Aivareno
Aivareno 06.01.2008 18:38
6641 ziņojums

Atbildes (8)

Aivareno

Jo mazāk visādu starpkontu, jo labāk. Es esmu par to, lai tādu starpkontu gandrīz vispār nebūtu.

Par PVN.

Atpakaļ nosūtītajai precei (atgriež tikai, piemēram, aploksni ar šķērēm) un anulētajiem rēķiniem atsevišķs PVN konts, pēc manām domām, nav nepieciešams. Ne jau simtiem preču katru mēnesi Jūs nosūtāt atpakaļ, un ne jau katru dienu anulējat rēķinus, tāpēc šādus gadījumus varat paturēt prātā līdz mēneša beigām (vai piezīmēt kaut kur), lai mēneša beigās nebrīnītos, kāpēc summas nesaskan.

Man PVN ir starpkonts tikai maksājumiem, jo katra mēneša beigās PVN debeta un kredīta atlikumus pārgrāmatoju uz šo starpkontu "PVN maksājumi", un redzu, cik jāmaksā budžetā. Un tā katru mēnesi īstajā PVN kontā 5721 (arī 57211 priekš 5%) man vienmēr ir tikai attiecīgā mēneša apgrozījums, un nav nekādas galvas jaukšanas, un ir viegli salīdzināt visus skaitļus.

Par EKA.

Arī man priekš EKA ir savs konts 2660.

Iegrāmatojot kasē saņemto naudu no EKA D2610 K2660

Mēneša beigās iegrāmatoju ieņēmumus un PVN D2660 K61XX K5721

EKA konts 2660 mēneša beigās paliek uz 0.

Grāmatojumu nosaucu par "Akts Nr.2660-1" janvārī utt.

Saņemto naudu savukārt iegrāmatoju ar kases ieņēmumu orderi, kuri tiek numurēti gada laikā, sākot no Nr.1.
Aivars007
Aivars007 06.01.2008 19:26
26984 ziņojumi
Айварено, чего сам себя запугал

1. Я закрываю в конце года на 5721, после того, как все декларации сданы.

2. Думаю, достаточно ЕКА-журнала.
Albina
Albina 06.01.2008 19:28
64891 ziņojums
Tur jau tā lieta, ka ne simtiem preču.Vienkārši es šo kontu izveidoju, lai PVN deklarācijā viņš nokļūtu automātiski.Pāgājušā gadā dabūju pārtaisīt PVN deklarāciju, jo biju iegrāmatojis kā aprēķināto PVN.VIDamnepatika.Patiesībā laikam atstāšu un gada beigās pārgrāmatošu. Jo gada laikā nav man daudz to darījumu.Man gan nav PVN nekādu starpkontu vairāk.Es vados no virsgrāmatas. Jo man ir tikai ieņēmumi (nav avansa maksājumu) un preču pavadzīmes, kā arī daži rēķini.Paši mēs nekādu rēķinus neizrakstam.

Man jau arī mēneša beigās būs šajos EKA kontos nulle.Jovisa nauda tiek sadalīta - skaidra nauda uz kasi, bezskaidra uz bankas kontu.Vēl viens labums no šiem EKA kontiem - analītiska uzskaite katrai struktūrvienībai.

Aivareno
Aivareno 07.01.2008 09:16
6641 ziņojums
Зачем конца года ждать. НДС у нас по месяцам платится. Промежуточные счета использовать удобно - не мешается все в одну кучу.

По окончании месяца после составления декларации закройте все на один счет, на котором будут расчеты с бюджетом.
Maija
Maija 07.01.2008 09:20
28223 ziņojumi
Man arī ir starpkonts, pie tam katram PVN-am savs - ES precēm - savs, ES pakalpojumiem savs, atgrieztai precei - savs, norēķiniem ar PVN budžetā - savs, atmaksai no valsts - savs. Man šķiet, ka vieglāk pārbaudīt un programmā ērtāk.

Kad vēl darbojos ar EKA - arī katram EKA biju izveidojusi savu kontu. Veic grāmatojumu (pēc žurnāla), paskaties vai atlikums sakrīt un uzreiz zini - pareizi vai nē.

Nav vairs nekas papildus jāskaita vai jātaisa.
Andaz
Andaz 07.01.2008 09:55
27897 ziņojumi
Промежуточные все же надежнее закрывать в конце года. Мало ли, что-то выплывет и за месяц декларацию нужно будет пересдать.
Albina
Albina 07.01.2008 10:03
64891 ziņojums
Я тоже закрываю промежуточные счета на один счет "Расчеты с бюджетом по ПВН после того, как сделаю годовую декларацию.
Martinas
Martinas 07.01.2008 10:29
38532 ziņojumi
Tas jau pats par sevi saprotams, ka liekos kontus gada beigās slēdz.
Andaz
Andaz 07.01.2008 15:38
27897 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.