Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Dažādi neklasificēti jautājumi
Kur likt zābakus ? Uz tēmu sarakstu
Atbildes (45)
Autovadītājs brauc uz saltām zemēm, kur reizēm iznāk rakt no sniega mašīnu, nu varbūt, ka arī vajadzīgi, man kā grāmatvedim grūti iedomāties. Zābaki ir nopirkti, tagad man jādomā, kur varētu likt ?
Manas domas - zābaki nopirkti novembra beigās un šogad jau nu viņus nolietot nevar,tātad šogad izmaksās likt nevar. Nākamo periodu izdevumos arī- it kā viņiem nav vietas. Paliek tikai PL, jo šādus zābakus visu gadu nenēsās, bet tikai sezonāli - nu divus gadus jau nu varētu lietot. Vienā gadā (ziemā) nonēsēt būtu izšķērdība.
nu es gan liktu tad uz darba apģērbu ar direktora rīkojumu, ja reiz saskaņā ar darba drošību šāds darba apģērba aprīkojums nepieciešams. Vai tad Jūs darba apģērbus liekat pamatlīdzekļos? Vēl jau var mazvērtīgajos uzskaitīt un norakstīt pa daļām.
Likt zābakus PL arī man liekas jocīgi, bet nezinu kur citur ? Uzskaitīt mazvērtīgos - varbūt, ka tas būtu pieņemams variants. Kādu kontu jūs ieteiktu mazvērtīgajam inventāram , jo līdz šim neko neesmu mēģinājusi uzskaitīt mazvērtīgajos, bet vajadzētu?
nu man kontu plānā ir paredzēts konts 1270 Mazvērtīgie un ātri nolietojamie priekšmeti, kur uzskaita tikai tādus priekšmetus, kuru saglabāšanu uzņēmums grib īpaši kontrolēt. Varat atvērt kontu 1270 un nosaukt "darba apģērbi" vai kā tamlīdzīgi, kā jau paši izlemsiet.
ja nemaldos pēc standarta - pamatlīdzekļi — materiāli aktīvi, kurus uzņēmums tur, lai izmantotu preču ražošanai vai pakalpojumu sniegšanai, iznomāšanai vai administratīvām vajadzībām, un kurus tas plāno izmantot ilgāk nekā vienu gadu, un kuri nav iegādāti pārdošanai.
Darba apģērbs jau nu gluži netiek turēts preču ražošanai. Darba apģērbs arī Āfrikā ir darba apģērbs. IMHO.
Darba apģērbs jau nu gluži netiek turēts preču ražošanai. Darba apģērbs arī Āfrikā ir darba apģērbs. IMHO.
man gan ir gan celtniecībā darba jakas un zābaki, gan mežizstrādē... nu mums šie darba apģērbi labi ja gadu nokalpo, a to i nenokalpo. Gucci jau nepērk

Piekrītu ! Ar jauno gadu būs jāpalielina summa (jāpārliecina vadība), bet līdz šim šefs tā vēlējās, un grāmatvedim bija jāklausa.
Mums darba apģērbus un apavus uzskaita noliktavas pārzinis. Kad tiek strādājošam izsniegts, tas parakstās kartiņā par saņemšanu. Kad novalkāts, tad noliktavas pārzinis ar iekšējās kustības pavadzīmi noraksta uz attiecīgo nozari.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt