По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

Personu apliecinošu dokumentu likums Uz tēmu sarakstu

Personu apliecinošu dokumentu likums
Sakiet kolēģi kā Jūs rīkojaties. Es, pieņemot darbā, par personu apliecinošu dokumentu (reizēm )pieņemu arī cilvēkam izsniegto autovadītāja apliecību. Līdz šim likās, ka tas ir pietiekams personu apliecinošs dokumnts. Bet ja tā kārtīgi palasa minēto likumu, tad tas nesatur pilnīgi visu likumā uzskaitīto informāciju. Vai jūs izmantojat vad.apliecības un ko par to sakat?
Lacens
Lacens 30.11.2007 16:20
86 ziņojumi

Atbildes (12)

Es prasu pasi.
Andaz
Andaz 30.11.2007 16:22
27897 ziņojumi
Es arī 97% gadījumos to prasu un saņemu. Bet ir gadījumi kad tās ir aizmirstas vai arī cilvēks taisa jauno pasi un viņam tās šobrīd nav. Kā tad?
Lacens
Lacens 30.11.2007 16:23
86 ziņojumi
Dabūs jauno, tad arī atnesīs.

Vēl jau ir arī dzimšanas apliecība.
Andaz
Andaz 30.11.2007 16:34
27897 ziņojumi
Nu tad sanāk, ka kā darbinieku es viņu nevaru pieņemt kamēr nav pases. Jo tad nav vispār nekā. Dzimšanas apliecības ir , tas jā, bet ja tagad vajadzētu atrast....īpaši jauniešu daļai, kas sen ir pametuši tēva mājas.
Lacens
Lacens 30.11.2007 16:36
86 ziņojumi
В Законе четко сказано,что является Personu apliecinošu dokumentu - это все разновидности паспорта и personas apliecības.

3.pants Personas apliecība

(1) Latvijā tiek izsniegtas šādas personas apliecības:

1) pilsoņa personas apliecība;

2) nepilsoņa personas apliecība;

3) personas apliecība personai, kurai piešķirts alternatīvais statuss;

4) nerezidenta, tas ir Latvijā akreditētas ārvalsts vai starptautiskas organizācijas diplomātiskās vai konsulārās pārstāvniecības personāla locekļa, personas apliecība;

5) personas apliecība personai, kurai piešķirta pagaidu aizsardzība.

(2) Personas apliecība ir obligāts personu apliecinošs dokuments personai, kura ir Latvijā akreditētas ārvalsts vai starptautiskas organizācijas diplomātiskās vai konsulārās pārstāvniecības personāla loceklis.

Аutovadītāja apliecībа,таковым не является.
Giza
Giza 30.11.2007 16:41
6532 ziņojumi
Es jau to esmu lasījusi. Tāpēc arī jautāju par rīcībām dzīves situācijās. Un mani drusku mulsina - pilsoņa personas apliecība; Vai ar to ir domāta dzimšanas apliecība (tai taču nebūtu sakara ar pilsonību)vai kas?
Lacens
Lacens 30.11.2007 16:45
86 ziņojumi
Я все-таки думаю,что dzimšanas apliecība не является personas apliecība.

А может Вам не заморачиваться,паспорт сейчас быстро делают. Получит Ваш сотрудник паспорт и будет Вам законный personas apliecība.
Giza
Giza 30.11.2007 16:59
6532 ziņojumi
Es jau pat īpaši par to nedomāju, kamēr situācija izvērtās strīdīga. Tad nu arī sākām diskutēt - darbinieks ir noformējies, bet šobrīd bez pases, tikai vad.apliec Vai es tā drīks'teju vai nedrīkstēju. Man likās, ka tas nekāds ''nāves'' grēks, bet ir arī pretējs viedoklis.
Lacens
Lacens 30.11.2007 17:04
86 ziņojumi
nu ja galīgi nav par ko diskutēt,labāk parunāt"pro bab"LOL
Ivan_s
Ivan_s 30.11.2007 17:58
1208 ziņojumi
es ari prasu pasi
Sindija
Sindija 30.11.2007 20:14
988 ziņojumi
kāpēc vispār grāmatvedim jāsatraucas par direktora pieņemto personu? Direktors pieņem darbinieku, tātad arī direktors pārliecinās vai šīs persona ir tā, par kuru uzdodas un pārliecināties var arī ieskatoties vadītāja apliecībā. Lai pieņemtu darbā nav jāglabā nekādi personu apliecinošie dokumenti vai to kopijas, sastādot darba līgumu ir tikai jāpārliecinās par šo personu.

Es vispār neprasu ne pasi, ne apliecību- esmu grāmatvede un nedibinu darba attiecības ar darbiniekiem- tās dibina direktors - uzņēmuma īpašnieks- tātad tas ir viņa pienākums pārliecināties. Man grāmatvedībā ir nepieciešams tikai darba līgums (abu pušu parakstīts) un algas nodokļu grāmatiņa (ja tā nav iesniegta citā darba vietā).
Cleo
Cleo 01.12.2007 08:53
19235 ziņojumi
Darba likuma - 35.pants Darba līguma sagatavošanai nepieciešamie dokumenti

(1) Sagatavojot darba līgumu, pretendentam ir pienākums:

1) uzrādīt personu apliecinošu dokumentu....

turklāt no visiem personas apliecības dokumenta rekvizītiem (informācijas), kas noteikta personas apliecinošo dokumentu likumā vadītāja apliecība nesatur vienīgi:

1) pilsonība vai cits personas tiesiskais statuss Latvijas Republikā, - to attiecīgi var noskaidrot mutiski vai saņemot personas iesniegumu ar lūgumu pieņemt darbā, lai uzrāda vai ir pilsonis vai nepilsonis vai kādā citā statutsā.

2) dzimums, - tas es domāju arī bez dokumenta redzams un ar fotoattēlu var salīdzināt to, kas uzrāda dokumentu un to, kas stāv Jūsu priekšā.
Cleo
Cleo 01.12.2007 09:05
19235 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.