Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Darba algas izmaksas datums
Izmeklējos arhīvā, bet viennozīmīgu atbildi neatradu, tamdēļ jautāju jums pēc padoma! Līdz šim visiem mūsu uzņēmuma darbiniekiem darba līgumos bija norādīts, ka alga tiek izmaksāta vienu reizi mēnesī, nākamā mēneša 15.datumā. Šobrīd tiek pieņemta jauna darbiniece, kura ļoti vēlētos, lai viņai algu pārskaita līdz 8.datumam(jo viņai šajā datumā atskaita kredīta maksājumu no konta....). Būtībā nebūtu jau nekādu problēmu viņas darba līgumā norādīt, ka algu izmaksā nākamā mēneša 8.datumā, un to arī izdarīt. Taču!!! Ziņojumā par VSAOI, IIN un riska nodevu ir jānorāda darba algas izmaksas datums, un līdz šim es tur visu laiku uzrādīju 15.datumu Taču ko darīt tagad, kad daļai darbinieku alga tiks maksāta 15.datumā, bet daļai 8.datumā? Esmu apmulsusi... Vai tā vispār drīkst??? Un kādu datumu tad rakstīt ziņojumā?
Atbildes (27)
Vienkārši 8. datumā vai dienu ātrāk regulāri pārskaitiet darbiniekam un nosauciet to par avansu, lai viņam tur kontā ir tā naudiņa,ja viņam
vajag.Nuprotams, ne jau algas apmērā, bet tik, cik viņam vajag. Algu gan tā regulāri, kamēr nav VSAOI visiem darbiniekiem nomaksātas, Jūs nevarat vienam cilvēciņam pārskaitīt.
Nezinu, bet man arī ir šis 15 datums un algu , nodokļus vienmēr maksājam no 1.-15. datumam, kā mums izdevīgāk, jo darbienieku nav daudz un nekad nav problēmu.Galvenais ir izmaksāt līdz atskaitē norādītajam datumam.
Nu, viņam ar avansiņu nepietiks, man jāskaita visa alga tajā 8.datumā.

Nesaprotu, ko lai dara....
Sakiet, lūdzu, kuros normatīvajos aktos ir minēts, ka algu nevar pārskaitīt, kamēr nav nomaksātas VSAOI?
Squirrel, vai jūs esat pārliecināta, ka likumdošana atļauj darba līgumā kā darba izmaksas laiku norādīt nevis konkrētu datumu, bet gan periodu (piemēram, no nākamā mēneša 1.-15.datumam)? Ja tā tiešām drīkstētu darīt, tas būtu visideālākais variants! Taču tad jau atkal sanāk neskaidrība par datumu, kurš jānorāda ziņojumā par VSAOI, IIN un riska nodevu
Algas dienā jānomaksā arī visi nodokļi.
Uz šo brīdi nepateikšu normatīvo aktu, pati priekš sevis to esmu ielāgojusi, bet droši vien ne bez pamata.:-) Man jādodas citos darbos, es paskatīšos, varbūt kāds cits to pateiks.
Bet, manuprāt, katram uzņēmumam taču VID atsūta paziņojumu par datumu, līdz kuram ir jānomaksā VSAOI. Citiem tas ir 10.datums citiem 15.datumsu.tml. Mūsu uzņēmumam ir atsūtīts paziņojums ar norādi, ka VSAOI maksājumi jāveic līdz nākamā mēneša 15.datumam Tamdēļ gribētos zināt, kur ir minēts, ka VSAOI jānomaksā līdz ar algas izmaksu darbiniekam!
Ienākuma nodoklis algas izmaksas dienā, bet sociālais līdz VID paziņotajam datumam.
Man algas diena ir 10., bet VSAOI samaksas termiņu VID noteicis 22. Un arī algas pārskaitām, tiklīdz ir sarēķinātas 2.,3.,4. ... Manuprāt, problēma radīta bez iemesla...
Mums arī bija pienācis tāds paziņojums. Tagad uz sitiena neizvilkšu to likumu, jo darbi sauc ,bet algas dienā jānomaksā visi attiecīgie nodokļi par darbinieku.Mēs algu un nodokļus izmaksājam līdz 15. datumam.Algasdienu noteikt ir uzņēmuma kompetencē.
t.i., mēs maksājam visus attiecīgos nodokļus.
Jā, algas dienas noteikšana ir uzņēmuma kompentencē, to ļoti labi saprotu! Bet vai šī algas diena var būt katram darbiniekam atšķirīga? Piemēram, vienam izmaksāt 8.datumā, bet citam 15.datumā! Vai tā drīkst?
Es jūsu vietā sirdsmieram paņemt to pašu paziņojumu un tur ir VID darbinieka telfons un pazvanītu kā īsti ir.Esmutur zvanījusi arī nomaksas neskaidrības gadījumos, kad IIN pārskaitījies ātrāk- 31. datumā un bija jāmaksā nokavējuma nauda.
Статья 69. Время выплаты оплаты труда
(1) Работодатель оплату труда обязан выплачивать не реже двух раз в месяц, если работник и работодатель не условились о выплате оплаты труда раз в месяц.
(2) Если время выплаты оплаты труда не установлено или оплата труда начисляется за определенный период времени, то оплата труда соответственно объему выполненной работы выплачивается по окончании работы или соответствующего периода времени, но не реже раза в месяц.
(3) Если день выплаты оплаты труда совпадает со днем еженедельного отдыха или с праздничным днем, то оплата труда выплачивается до соответствующего дня.
(4) Оплат за время отпуска и оплата труда за проработанное время до отпуска выплачивается не позднее чем за один день до отпуска.
(5) Оплата труда и связанные с ней обязательные взносы государственного социального страхования являются первоочередными платежами работодателя.
69.pants. Darba samaksas izmaksas laiks
(1) Darba devējam ir pienākums izmaksāt darba samaksu ne retāk kā divas reizes mēnesī, ja darbinieks un darba devējs nav vienojušies par darba samaksas izmaksu reizi mēnesī.
(2) Ja darba samaksas izmaksas laiks nav nolīgts vai tā aprēķināma par noteiktu laikposmu, darba samaksa atbilstoši paveiktajam darbam izmaksājama pēc darba pabeigšanas vai attiecīgā laikposma beigšanās, bet ne retāk kā reizi mēnesī.
(3) Ja darba samaksas izmaksas diena sakrīt ar nedēļas atpūtas dienu vai svētku dienu, darba samaksu izmaksā pirms attiecīgās dienas.
(4) Samaksu par atvaļinājuma laiku un darba samaksu par līdz atvaļinājumam nostrādāto laiku izmaksā ne vēlāk kā vienu dienu pirms atvaļinājuma.
(5) Darba samaksa un ar to saistītās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas ir pirmās kārtas maksājumi, ko veic darba devējs.
70.pants Darba samaksas izmaksas veids
Darba samaksa aprēķināma un izmaksājama skaidrā naudā. Darba devējam ir tiesības izmaksāt darba samaksu bezskaidrā naudā ar pārskaitījumu tikai tad, ja darbinieks un darba devējs par to ir noteikti vienojušies.
Vispār jau nav man atrodams likums par to, ka nedrīkst izmaksāt algas atškirīgās dienās. Visam jābūt atrunātam Darba līgumā.nodokļu nomaksas laiks ir zināms.
Manuprāt, IIN jāiemaksā budžetā algas izmaksas dienā (likums par IIN), bet VSAOI, datumā, ko noteicis VID (piemēram mums tas ir 20.)
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture