Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.
amata aprakst Uz tēmu sarakstu
Atbildes (15)
patiešām gribētos to zināt, kaut gan es esmu sataisījis tos aprakstus, bet tomēr....

Storno 30.10.2007 14:56
1392 ziņojumi
1392 ziņojumi
Man šķiet, ka par grāmatvedi jāstrādā cilvēkam, kuram ir loģiskā domāšana!
Man tiešām gribētos strādāt Jam vadībā bez amata apraksta! Gribētos redzēt, kā jūs piespiestu man kaut ko darīt! darba līgumā man būtu rakstīts - grāmatvede. A kas man jādara kā grāmatvedei? Nekas! Jo nav man tāda apraksta ar pienākumiem!
Man tiešām gribētos strādāt Jam vadībā bez amata apraksta! Gribētos redzēt, kā jūs piespiestu man kaut ko darīt! darba līgumā man būtu rakstīts - grāmatvede. A kas man jādara kā grāmatvedei? Nekas! Jo nav man tāda apraksta ar pienākumiem!

un interesanti gan no kurienes darbinieks zinās kas viņam ir jādara? vai nav jādara? ko drikst vai ko nedrīkst?

Larao 30.10.2007 15:11
6767 ziņojumi
6767 ziņojumi
Логика то логика, только при чем здесь буХ?:-S
На фига буху сочинять апракст сантехнику?
На фига буху сочинять апракст сантехнику?

090909 30.10.2007 15:13
3245 ziņojumi
3245 ziņojumi
cik zinu Amata aprakstam ir jabut tikai ierēdņiem,... pārējiem neviens normatīvais akts to nenosaka, protams ir ieteicams detalizēts amata apraksts, ja nu gadījuma darbinieks grib iebilst pret kādu no darbiem, kas attiektos uz vina amata pienākumiem, bet cik zinams, parasti šos pienakumus ietver darba līgumā.Darba inspekcija apsekojot uzņēmumus it kā prasa, bet isti pamatojuma tam nav!!

Kolesnikova2 30.10.2007 15:18
19 ziņojumi
19 ziņojumi
Eshe raz osmeljus povtorit vopros "V kakom NORMATIVNOM akte napisano cto nuzhna instrukcija?" Ja ne sprachivala nuzhna ili net.
Spasibo Storno, kotoraja checno priznalas cto ne znaet.
To Larao: Parfrazejot jusu teikumu, no kurienes man jazin ka jataisa instrukcijas.
Ja Jus esat tik izglitoda galvena gramatvede atbildejet ludzu uz komkreto jautajumu.
Spasibo Storno, kotoraja checno priznalas cto ne znaet.
To Larao: Parfrazejot jusu teikumu, no kurienes man jazin ka jataisa instrukcijas.
Ja Jus esat tik izglitoda galvena gramatvede atbildejet ludzu uz komkreto jautajumu.
manā uzņēmumā ir kardu daļa, darabiniekam darba aprakstā ir ierakstīts, ka viņš veido darba aprakstu katram konkrētam amatam,
amata aprakstus ieviesis ir uzņēmuma vadība, pēc tiesāšanās ar vienu darinieku, kurš strādāja par šoferi un atnāca darbā iedzēris, un ceļu policija konfiscēja uzņēmuma auto, pēc tam kad darbinieks tiesu vinnēja un uzņēmumam bija jāsedz visi izdevumi, ko no darbinieka ieturēt nevarējām
līdz ar to man ir absolūti vienalga ir noteikts vai nav noteikts amata apraksts ar likumu vai MK.
amata aprakstus ieviesis ir uzņēmuma vadība, pēc tiesāšanās ar vienu darinieku, kurš strādāja par šoferi un atnāca darbā iedzēris, un ceļu policija konfiscēja uzņēmuma auto, pēc tam kad darbinieks tiesu vinnēja un uzņēmumam bija jāsedz visi izdevumi, ko no darbinieka ieturēt nevarējām
līdz ar to man ir absolūti vienalga ir noteikts vai nav noteikts amata apraksts ar likumu vai MK.

Larao 30.10.2007 16:12
6767 ziņojumi
6767 ziņojumi

Larao 30.10.2007 16:16
6767 ziņojumi
6767 ziņojumi
Darbinieka profesija (arods, amats) un vispārīgs nolīgtā darba raksturojums (DL 40.panta2.daļas 5.punkts). Darba līgumā jānorāda darbinieka profesija (arods, amats). Šīs likuma prasības izpildē, darba devējam jāievēro LR MK 2007.gada13.februāra noteikumi Nr.125 „Noteikumi par profesiju klasifikatoru, profesijai atbilstošiem pamatuzdevumiem un kvalifikācijas pamatprasībām un profesiju klasifikatora lietošanas un aktualizēšanas kārtību”. Noteikums par vispārīgu nolīgtā darba raksturojuma norādīšanu darba līgumā, saprotams kā darbinieka pienākumu uzskaitījums. Darba devējs nav tiesīgs darbiniekam prasīt to darbu izpildi, par kuriem puses nav vienojušās darba līguma ietvaros. Ieteicams, norādīt ne tikai vispārīgu nolīgtā darba raksturojumu, bet gan konkretizēt darbinieka izpildāmos pienākumus. Darbinieka pienākumi var tikt norādīti pašā darba līgumā vai atsevišķā dokumentā – amata apraksts, kas uzskatāms par darba līguma neatņemamu sastāvdaļu.

Ljale4ka 30.10.2007 16:27
16 ziņojumi
16 ziņojumi
Mums ari ir apraksti, bet zinkaribas pec gribeju zinat kura normativa akta rakstits ka vajag.
Par linku, Paldies, bet tas nav tas ko es mekleju.
Par linku, Paldies, bet tas nav tas ko es mekleju.
Jam
vai vēl kaut ko sameklēt vai ar šo ar pietiks
vai vēl kaut ko sameklēt vai ar šo ar pietiks

Larao 30.10.2007 16:30
6767 ziņojumi
6767 ziņojumi
Jam
ziņojumu: 36 30.10.2007 16:01
Eshe raz osmeljus povtorit vopros "V kakom NORMATIVNOM akte napisano cto nuzhna instrukcija?" Ja ne sprachivala nuzhna ili net.
--------------------------------------------------
Darba aizsardzības likums
14.pants Nodarbināto un uzticības personu instruktāža un apmācība
(1) Darba devējs nodrošina, lai ikviens nodarbinātais saņemtu instruktāžu un tiktu apmācīts darba aizsardzības jomā, kas tieši attiecas uz viņa darba vietu un darba veikšanu. Šādu instruktāžu veic, uzsākot darbu, mainoties darba raksturam vai darba apstākļiem, ieviešot jaunu vai mainot iepriekšējo darba aprīkojumu un ieviešot jaunu tehnoloģiju. Nodarbināto instruktāžu pielāgo darba vides riska pārmaiņām un periodiski atkārto.
(2) Darba devējs nodrošina uzticības personu papildu apmācību darba aizsardzības jomā mēneša laikā pēc to ievēlēšanas.
(3) Uzticības personu papildu apmācība darba aizsardzības jomā veicama darba laikā. Izdevumus, kas saistīti ar papildu apmācību, sedz darba devējs.
(4) Darba aizsardzības instrukcijām un apmācībai ir jābūt nodarbinātajiem saprotamai un piemērotai viņu profesionālajai sagatavotībai. Darba devējs pārliecinās par to, ka nodarbinātais ir sapratis darba aizsardzības instrukcijas un apmācību.
http://www.likumi.lv/doc.php?id=26020&menu_body=KDOC
ziņojumu: 36 30.10.2007 16:01
--------------------------------------------------
Darba aizsardzības likums
14.pants Nodarbināto un uzticības personu instruktāža un apmācība
(1) Darba devējs nodrošina, lai ikviens nodarbinātais saņemtu instruktāžu un tiktu apmācīts darba aizsardzības jomā, kas tieši attiecas uz viņa darba vietu un darba veikšanu. Šādu instruktāžu veic, uzsākot darbu, mainoties darba raksturam vai darba apstākļiem, ieviešot jaunu vai mainot iepriekšējo darba aprīkojumu un ieviešot jaunu tehnoloģiju. Nodarbināto instruktāžu pielāgo darba vides riska pārmaiņām un periodiski atkārto.
(2) Darba devējs nodrošina uzticības personu papildu apmācību darba aizsardzības jomā mēneša laikā pēc to ievēlēšanas.
(3) Uzticības personu papildu apmācība darba aizsardzības jomā veicama darba laikā. Izdevumus, kas saistīti ar papildu apmācību, sedz darba devējs.
(4) Darba aizsardzības instrukcijām un apmācībai ir jābūt nodarbinātajiem saprotamai un piemērotai viņu profesionālajai sagatavotībai. Darba devējs pārliecinās par to, ka nodarbinātais ir sapratis darba aizsardzības instrukcijas un apmācību.
http://www.likumi.lv/doc.php?id=26020&menu_body=KDOC
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt