По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Uzņēmējdarbība, komerclikums, darījumi. Sabiedriskās un bezpeļņas organizācijas, budžeta iestādes

Zaudējumu norakstīšana no rezervēm Uz tēmu sarakstu

Zaudējumu norakstīšana no rezervēm
Lūdzu palīdziet ar padomu. Es strādāju pašvaldības bezpeļņas uzņēmuma slimnicā. Iepriekšējā gadā slimnicai bija zaudējumi, kurus šogad ir jānoraksta no rezervēm. Rezerves nesedz zaudējuma summu. Zver.revidenteieteica pierakstīt iesniegumu (tā ir oblig.prasība pirms paš-bas sēdes) pašvaldībai lai atļautu zaudējumus norakstīt uz rezerves summu, bet parēja summa paliks ka nesegtie zaudējumi. Sēde notiks jau nākošnedēļ, un kā parasti deputātiem rādīsies jautājums, kā zaudējumus var norakstīt no rezervēm? Palīdziet man pašai arī tikt skaidrībā, uz kāda pamata tas ir izdarams. Tā ir mana pirmā sēde un es pat nezinu ko es varētu uz āķīgiem deputātu jautājumiem atbildēt. Paldies.
Vijasha
Vijasha 05.03.2004 18:44
25 ziņojumi

Atbildes (2)

Ja Jūs strādājiet ar peļņu, tas nozīmē, ka ieņēmumi pārsniedz izdevumus un starpība tiek ierakstīta (ieskaitīta) rezervē. Ja citos periodos izdevumi pārsniedz ieņēmumus, starpība tiek norakstīta no rezervēm (samazina tur uzrādīto summu). Tā ir normāla parādība.
Mu-maija
Mu-maija 21.03.2004 11:43
15944 ziņojumi
Посмотрите устав предприятия. Там должно быть определено, что предприятие формирует резервеый капитал. Его можно использовать для покрытия превышения затрат над доходами в период таксационного года. Также подсказку найдете в законе о Бесприбыльных организациях.
Llena
Llena 22.03.2004 22:42
20 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.