Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
pamatlīdzekļu nolietojums
Sakiet lūdzu, vai pamatlīdzeklim tagad ir jārēķina nolietojums līdz 0Ls atlikusī vērtība.
Piem. dators -makā 500Ls nolietojujms līdz 2007 gadam ir 495Ls. Man tie 5 lati stāv kā atlikusī vērtība jeb uzskaites vērtība, vai arī no šiem 5 Ls man jārēķina nolietojums priekš 2007.gada Vai var stāvēt uzskaitē šie 5 Ls un es nerēķinu nolietojumu 2007 gadam?
Atbildes (13)
2007.gadā nolietojums būs 5 Ls un atlikusī vērtība 0.
Tātad man tomēr ir jārēķina nolietojums siem 5 Ls. Tāda gadijumā vairs nebūs vispār atlikušās vērtības- vai tas ir pareizi. Man uzrādīsies tikai skaits -gab, ja?
nu es gan neuzsatu, ka datoram atlikusī vērtība var būt 0.00 ls, jo ja dators iziet no ierindas, jebkurā gadījumā paliek kaut kādas detaļas, sliktākā gadījumā kaste, kuraī arī ir kaut kāda vērtība.
Jāpalasa LGS 7., un moteikumi Nr. 556. par'atlikušo un lūžņu vērtību
Jā, ja nolietojumu rēķinat gada beigās, tad sākot ar 2008.gaduatlikusī vērtība būs nulle.
Vakar tieši par šo tēmu bija diskusija.
Meklētājā vēl vismaz 10 atradīsiet!
Bet tad es varu nerēķināt nolitojumu šiem 5Ls? Man viņi stāvēs uzskaite kā atlikusī vērtība? vai tomēr nevaru?
Inese! Paņemat vismaz LGS par PL un izlasat!
Inesite23
ziņojumu: 11 24.10.2007 10:02
Bet tad es varu nerēķināt nolitojumu šiem 5Ls? Man viņi stāvēs uzskaite kā atlikusī vērtība? vai tomēr nevaru?
varat vai nevarat tas ir jābūt rakstītam Jūsu uzņēmuma metodikā, "kad ko cik par ko"
Var vispār nerēķināt neko!
Нельзя не начислять износ по причине маленькой остаточной стоимости.У меня такие "штучки" стоят в учете с нулевой стоимостью и входят в акт инвентаризации.Когда нужно снять с учета делаю проводку D "накопленный износ"-К "основное средство".
LGS paredz arī tādu lietu kā "likvidācijas vērtību":-x
LGS paredz arī tādu lietu kā "likvidācijas vērtību":-x
atvainojiet
pat no apēstā un kuņģī pārstrādāta ir "atlikusī" vērtība
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture