Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
atvaļinājums
Labdien!
Palīdziet lūdzu tikt skaidrībā!
Situācija tāda, ka darbinieks iet atvaļinājumā no 01.09.07-28.09.07. Tatad apmaksātas ir 28 dienas jeb 160 stundas. Rēķinot vid. stundas izpeļņu sanāk 0,72.
Apmaksātais atvaļinājums 0,72*160=115,20Ls
Darba alga sanāks par septembri 0,72*5=3,60Ls
Kopsummā mēneša ienākumi 115,20+3,60=118,80Ls
Darbinieka ikmēneša alga ir 121Ls
Tatad darbiniekam ir vēl jāpiemaksā 121-118,80=2,20Ls(piemaksa)
Sakiet lūdzu vai es pareizi domāju, vai varbūt ir jāpalielina stundas vid. izpeļņa?
Atbildes (22)
ja atvaļinājums no 1-28 sept, kapēc tad par šo periodu apmaksātās ir 28 dienas? Atvaļinājuma aprēķinam vajag vid dienas izpeļņu (tā es to saprotu) Kādā veidā tad darbiniekam vēl kaut kas ir jāpiemaksā, vai par ti, ka viņš iet atvaļinājumā
kapēc jūs par septembri rēķinat algu izejot no stundu tarifa likmes, ja viņam ir noteiktā alga- 121 ls?
Es atvainojos apmaksātas 160 stundas Atvaļinājums ilgst 28 dienas.
darbiniekam ir noteikta alga 121 par pilnu mēnesi bet vinam sanāk, ka ir jānostrādā septembrī vēl tikai 5 stundas.
bet es tad nesaprotu Jums darbiniekam ir noteikta apmaksa pēc stundas likmes vai ikmēneša likme?
Uzņēmumam darba laiks ir no pirmdienas līdz pietdienai no 9-16, sestdien no 9-14. Uzņ noteikta ka darbiniekiem mēn alga ir 121Ls , bet situācijās kad darbinieks nav nostrādājis pilnu mēnesi tad es rēķinu piem. augustā, darba stundu skaits 181- 121Ls ,nostrādātas ir 160 stundas, tad 160*121/181=106,96Ls.
bet ja darbinieks strādā pilnu mēnesi tad darba alga121Ls
neskatoties uz to cik mēnesī ir darba stundu
kapēc tad gribat pīt iekšā stundas, ja viņam noteikta mēnešalga, tad arī izrēķinat proporcionāli cik pienākas par septembrī nostrādātajām DIENĀM
man jau liekas ka nevar ta metaties, darbiniekam apmaksa ir vai nu pec mēneša likmes vai pēc stundas likmes, nevar tak tā kā kuru mēnesi izdmāju tā rēķinu!
ja rēķina pēc nostrādātajām dienām , tad sanāk ka piem pirmdienu kur jāstrādā 7 stundas Jūs pielīdziniet sestdienai kur jāstrādā tikai 5 stundas.
Ja darba līgumā ir minēta mēneša alga, tad kāpēc jūs pārrēķinat uz stundām? Darbinieks nostrādās septembrī vienu dienu, tad alga par to dienu ir 121/25=4,84 (pavisam jums septembrī ir 25 darba dienas)
nu tā nav mētāšanās! Krikliepa pastāstiet kā Jūs tad rēķinātu?
bet kā var pirmdienu pielīdzināt sestdienai, darbinieks taču pirmdien ir nostrādāji vairāk nekā sestdien?
es saprotu par ko Jūs visi runājiet! Tāds variants manuprāt derētu ja strādā no pirmdienas līdz piektdienai pa 8 stundām.
Rēķinātu tā kā norādīja jau Lienebe, piekrītu viņai!
bet ja Jums ir no pirmdienas līdz sestdienai darba grafiks un ir noteikta mēneša likme darba līgumā, tad darbiniekam ir jānostrādā attiecīgajā mēnesī darba stundas nu piemēram augustā ja ir 23 darba dienas viņam jānostrādā 23*8=184 stundas par kurām viņš saņem 121LVL, neatkarīgi kad viņš strādājis pirmdien vai sestdien!
Krikliepa sakiet lūdzu , a kā Jūs rēķinātu, ja darbinieks ir nostrādājis tikai pusi dienas a otru pusi nav kaut kādu iemeslu dēļ?
Ja gribat rēķināt par stundām, tad arī darba līgumā ir jābūt norādītam, ka ir stundas tarifa likme. To jau var mainīt. Uzrakstiet vienošanās protokolu ar darbinieku(pielikumu darba līgumam)un rēķiniet par stundām.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture