Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
summetais darba laiks
vai nosakot darbiniekam summeeto darba laiku obligati nepiecieshams noteikt arii stundas likmi? cieto algu summeetajam darba laikam nevar noteikt? kursh likuma pants sho jautaajumu regulee?
paldies!
Atbildes (14)
Vispār jau strikti nekur nav noteikts, ka summētajam darba laikam jāatbilst stundas likmei, vienkārši tā lielākā daļa dara ērtības labad, jo pie summētā darba laika stundu skaits mēnesī parasti ir mainīgs, līdz ar to nav it kā korekti maksāt nemainīgu algu. Mums, piemēram, daudziem darbiniekiem ir cietā alga pie summētā laika. Vienkārši darba līgumā ir noteikts stundu skaits mēnesī un tabelēs tas atbilst + - dažas stundas;-) . Un ir labi.
Paldies par info!
Mana priekšniece, likumus nepārzinot, bet klausoties, ko kāds, nezin kurš ir teicis, apgalvo, ka likums obligāti nosaka, ka jābūt stundas likmei pie summētā darba laika, taču likuma pantu un pat likumu viņa nosaukt nevarot! mums darbinieki mēnesī nostrādā visas nepieciešamās stundas! summetais darba laiks ir tāpēc, ka viņi nestrādā katru dienu 8 sundas, bet dažādi - maiņās!
Ļoti gribētu atrast kādu likuma galu vai metodiskos norādījumus, kur kaut kas šaja sakarā teikts, lai tai priekšniecei parādītu, savādāk viņa ir pārliecināta, ka viņai taisnība, bet es te aplamības runāju
Bet ja līgumā paredzēta mēnešalga, vat tad tas nav normalajs darba laiks(
sask.arDL).Nu un tad iznāk ka nedrīkst strādāt sesdienās, ir duibult jamaksā.
bet, ja kopsummā mēnesī nostrādātās stundas nepārsniedz atļauto stundu skaitu, tad taču nav jāmaksā dubultā! atšķirība tā, ka darbinieks nestrādā katru dienu 8 stundas, bet gan, piemēram, vienu nedēļu pa 10 stundām dienā, tad nedēļu atpūšas!
Manā uztverē, normālais darba laiks = pilns darba laiks (saskaņā ar DL 31.nodaļu). Kā alternatīva ir nepilns darba laiks (DL 134.pants). Un tas nekādi nav saistīts ar mēnešalgas jēdzienu, vismaz to nekur darba likumā neatradu.
Ja pavisam godīgi, es neesmu 100% pārliecināta par to, ka darau pareizi, bet tā šeit bija pieņemts jau pirms manas atnākšanas, un es, palasījusi labi likumu, neatradu iemeslu šo kārtību mainīt. Bet, ja kāds mani pārliecinās, konkrēti ar likuma pantu, es būtu gatava reformām
Tabele!
Vienā nedēļā noteikti nedrīkst strādāt pa 10 stundām dienā visu nedēļu! Pie summētā laika stundu skaits nedrīkst pārsniegt 56 stundas nedēļā (DL 140.pants).
paldies par atsaucību!
Es ar zinu tikai DL 140.pantu kur kaut kas minēts par summēto d.l.,
bet vēljoprojām neesmu tikusi skaidrībā par to, vai obligāti nepieciešams noteikt stundas likmi šim darba laikam!
Es domāju ka- gan Jums , gan darbiniekam būs vieglāk, ja būs noteikta stundas likme.
Tieši tā, pašu ērtībai. Kā rēķināsiet šādam darbiniekam 1 nostrādātu nedēļu (piemēram saslimst, aiziet atv utt), ar ko tad to cieto algu dalīsiet un ar ko reizināsiet ???
vai tad cieto algu nevar dalīt ar tā mēneša kopējām noteiktām stundām, nosakot stundas likmi un reizināt ar nostrādātām stundām? OK, varbūt lieka darbība, bet tas nav nepareizi!
Un ja viņam tā "nostrādātā" pēc grafika būs brīva nedēļa, tad neapmaksāsiet to vispār ???????????
apmaksāsim visas nostrādātās stundas!
jūs neatbildējāt uz manu konkrēto jautājumu
Cien. Zumka! Laikam neizprotu jūsu jautājumu

Uzņemumā darbiniekam jebkurā gadījumā tiek samaksāts par nostrādātajām stundām, kas lielākoties katru mēnesi ir pieļaujamas!
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture