Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Pareizrakstības kļūdas pavadzīmēs Uz tēmu sarakstu
Pareizrakstības kļūdas pavadzīmēs
Vēlētos pakonsultēties, kā dara pieredzējušie grāmatveži.
Vai sūtāt labot pavadzīmi, ja tur ir pareizrakstības kļūdas- garumzīmes nevietā,'' lauku teritorija'' vietā ''pagasts'', burti samainījušies vietām, u.tml ??!
Mums tā gadās diezgan bieži, esmu zvanījusi dažam firmām un trikusi, lai pārlabo savā programmā mūsu rekvizītus, bet nākamajā reizē atkal tas pats, vai arī kļūda citur. Tādā veidā mūsu preču izsniegšanas vietas adrese jau ir ieguvusi kādus 5 nosaukumus vienu par otru smieklīgāku.
Un galu galā, ja jau nezin, kā ir pareizi, vai tad nevar pameklēt pa 117 vai kā citādi noskaidrot?!
Izsakiet, lūdzu, viedokli.
Paldies.
Atbildes (17)
Mūsu šoferis - sagādnieks visu pārbauda pie preces saņemšanas un kļūdainās pavadzīmes neparaksta.
Arī, ja piegādā pati firma, kas izrakstījusi kļūdaino pavadzīmi, - neparakstam un liekam atvest izlaboto variantu.
Nu es gan arī pa internetu nemeklētu svešu firmu nosaukumus! Iedodiet šoferim lapiņu ar rekvizītiem, lai iesniedz partneriem!
Tādā veidā mūsu preču izsniegšanas vietas adrese jau ir ieguvusi kādus 5 nosaukumus vienu par otru smieklīgāku.
Atvainojiet- nevis izsniegšanas, bet gan saņemšanas vietas adrese (es te kaut ko par pareizrakstību

)Nu bet doma tika saprasta.:))
Bet ir jau tā, ka viņiem ir mūsu rekvizīti un tie ir pastāvīgie piegādātāji,ar kuriem katru mēnesi sadarbojamies.
Esmu izmisumā, jo 50% pavadzīmes ir kļūdainas. Varbūt tas skaidrojams ar to, ka pārsvarā tas ir Latgales reģions, kur daudzi krievu tautības pārstāvji un klibo latviešu valoda.
Kašķēties par pareizrakstību var vienīgi tad, ja galīgi nav ko darīt. Kāda starpība, ja darījuma partneri piegādā preces, saņem preces, piekrīt summai un to apmaksā... galvenais, lai darījums ir saprotams. Mani personīgi arī tracina visādas kļūdas, bet laiks dārgāks, lai es viņu izlietotu tik neracuināli
Atkarīgs no tā, kur ir kļūdas un kādas. Atnāks VIDs un satracinās vēl vairāk! Tā, ka labāk panākt, lai kļūdas tiek izlabotas un pavadzīmes pareizas. Var šoferis pats izlabot uz visiem eksemplāriem, pierakstīt "Labotam ticēt" un paprasīt parakstus.
nu re kā pilnīgi nejauši tās kļūdas rodas, jo jāraksta būtu "neracionāli", nevis tā kā iepriekš. nu man laikam tagad kāds uzbruks, ka esmu no Latgales vai krieviete...
Te nu neviens uz pareizrakstību neskatās
Bet pavadzīmēs, tā ir cita lieta.
:)) Tur jau tā lieta, ka darīt ir ko un tas tiešām tracina
Mani satrauc vai VID pārbaudē nepateiks:'' Kāda jums ir preču saņemšanas vietas adrese? Struktūrvienība piereģistrēta ta'dā adresē, bet šis taču ir pavisam cits nosaukums!Maksājiet!''
Ptu, ptu, ptu, tā nav bijis, bet domējiet VID pie tādas lietas nevarētu piekasīties?!
VIDs var piekasīties! Jo tur pat nav sevišķi jāpiepūlas, lai atsratu veidu kā uzrēķināt - gan priekšnodokli izņemt, gan sodu par p/z nepareizu noformēšanu uzlikt.
Marikasp - piekrītu, VIDs jau nu ļoti kārs uz tādiem kumosiņiem.
nu man laikam tagad kāds uzbruks, ka esmu no Latgales vai krieviete...

Nevēlējos apvainot ne latgaliešus, ne krievus, bet tiešām tā tas ir, ak mūsu sadarbības partneri ir no Rēzeknes, Daugavpils, Viļāniem un tieši no turienes nāk kļudainas pavadzīmes.
Mums te Madonā ļoti sakarīgs VIDs un par visādiem sīkumiem nepiesiesies. Novēlu visiem tādu

kad plāns jāizpilda, tad neviens nav sakarīgs!
Es savējos ātri pārmācīju, kā nepareiza pavadzīme tā neskaitīju naudu, līdz iemācijās pareizi rakstīt, jo citu variantu vairs nevarēju iedomāties. Bija ātri un efektīgi
Marikasp - ok, es pat Rīgas piegādātājiem esmu skaidrojusi, ka vairs vav "preču pavadzīme - rēķins", bet vienkārši "pavadzīme".

Bet toties es strādāju programmā, kur no vienas vietas ir gramatikas kļūdas (kas arī šausmīgi tracina), toties programmiņa ir super - vienkārša, ātra un neiedomājami sakarīga.
Paldies Zita22 par novēlējumu:))
man liekas, ka jābūt kaut kādam vidusceļam - nevar visu labot un nevar visas kļūdas pieņemt. Droši vien būtu jānošķiro būtiskas no nebūtiskām. Piegādes adrese kļūdaina - tā būtu būtiska kļūda, bet vai garumzīmes un citi sīkumi būtu jālabo - diez vai
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture