По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Dažādi neklasificēti jautājumi

Virsstundas Uz tēmu sarakstu

Virsstundas
Labs vakars! No nākamā gada sākuma tika pieņemts, ka minimālā darba alga būs 160Ls, vai līdz ar to virsstundas likme arīdzen paliek lielāka? Paldies
Janis.k
Janis.k 07.08.2007 22:28
13 ziņojumi

Atbildes (36)

Es jau tieši tā arī domāju un gaidīju reakciju. Un tādēļ, lūdzu izrēķiniet man par 10 nostrādātajām virststundām pie darba algas 250 lati aprīlī, kad ir 19 darba dienas un tad to pašu, nu augustā, piemēram, kad ir 23 darba dienas?Ļoti, lūdzu, Amberas un Andaz versiju.
Vijoliite
Vijoliite 11.08.2007 18:40
1711 ziņojumi
Man te nav kalkulatora, lai rēķinātu, bet aprīlī par virsstundām summa lielāka, bet augustā - mazāka. Jo likumdošanā nav teikts, ka jādala ar kaut kādām vidējām dienām gadā. Un, ja darbinieks sāks tiesāties, uzņēmums pie tāda aprēķina zaudēs.
Andaz
Andaz 11.08.2007 18:45
27897 ziņojumi
250/150=1,67

250/184=1,36
Ambera
Ambera 11.08.2007 19:27
21759 ziņojumi
Nezinu, kā Jūs visi pārējie, bet es to visu saprotu daudz vienkāršāk. Un nekādas 168 stundas aprēķinos neizmantoju.

2007.gadaaprīlī darba laika norma ar 8 st. darba dienu bija 151 st., augustā - 184.

Ja darba alga ir Ls 250 mēnesī, un ja aprīlī nostrādātas 30 virsstundas (piemērs), par virsstundu darbu papildus darba algai aprīlī jāaprēķina Ls 49,67, augustā savukārt par virsstundu darbu (30 st.) - Ls 40,76.

Un visa mūzika.

Varat piemērot arī kaut kādus mistiskus gada vidējos, pusgada vidējos, ceturkšņa vidējos, kā arī piecgades vidējos vai septiņgades vidējos. Ļaujiet tik vaļu fantāzijai, nevienam tas nav liegts.

Es darba algas aprēķinu veicu par attiecīgo mēnesi, un nekā citādi.

Mans viedoklis var arī nesakrist ar pārējās auditorijas viedokli, un es par to neuztraucos. Katrs lai rēķina tā, kā viņš vēlas.
Aivars007
Aivars007 11.08.2007 19:40
26984 ziņojumi
Tieši tā. (tikai M.Lingaskalendārā aprīlī 150 stundas)
Ambera
Ambera 11.08.2007 20:03
21759 ziņojumi
Paldies! Bet kāpēc darbiniekam, kas aprīlī pārstrādāja 10 virsstundas ir aprēķināts vairāk par to pašu darbiņu, bet man, piemēram, kas to pašu pārstrādāja augustā jāsaņem mazāk?:-( Nu tas tā ļoti primitizējot, bet jebkurā gadījumā pēc iepriekšējiem komentāriem es jau biju sabijusies, ka esmu kaut ko savarīgu palaidusi garām.Un ne jau vienmēr uzņēmums zaudēs, mēnešos, kur ir mazāk par 21 dienu, taču vinnēs.

Manā uztverē pie noteiktas nemainīgas darba algas ir nemainīga arī 1 stundas likme, neatkarīgi, kuram mēnesim to piemēro.
Vijoliite
Vijoliite 11.08.2007 20:05
1711 ziņojumi
Mīļā sirsniņ, kurš tad mūsdienās var garantēt nemainīgumu visa gada garumā?:-O
Ambera
Ambera 11.08.2007 20:08
21759 ziņojumi
Mīļo sirsniņ (lasi - Vijolīte) - ja Jūs man atbildēsiet uz jautājumu "Kāpēc par Ls 250 aprīlī varēja strādāt tikai 151 stundu, bet augustā jāstrādā 184 stundas (33 stundas vairāk!!!), tad arī turpināsim diskusiju par taisnīgumu...

Diemžēl (vai par laimi), LR Darba likumā nav normas, ka, noslēdzot darba līgumu, ar laika darba apmaksu, atalgojums nosakāms un aprēķināms tikai, piemērojot vienas stundas likmi. No vēsturiskiem laikiem (domāju, ka ne tikai Latvijā) ir saglabājusies tā sauktā mēneša alga, kura nemainās neatkarīgi no darba stundu normas mēnesī. Tā nu tas ir, un nekādus jaunus velosipēdus neviens vēl nav izgudrojis. Un mūsu valsts gudrais Ministru kabinets arī joprojām apstiprina gan minimālo mēnešalgu, gan arī minimālo stundas likmi. Ar to liekot saprast, ka eksistē gan vies, gan otrs darba apmaksas veids.

Katru gadu būs tā, ka februārī viena darba stunda (diena) būs dārgāka, bet augustā - lētāka.

Ņemot vērā, ka ar visvisādiem pārgudreļu skaidrojumiem darba samaksas jautājumos pēdējos gados grāmatvežiem nu tā ir sačakarētas smadzenes, ka tālāk vairs nav kur, ja būtu mana teikšana, es sen jau būtu noteicis, ka atalgojums, pieņemot darbā, jānosaka ar stundas likmi, un tikai. Tad varbūt arī būtu tas taisnīgums, uz ko cer Vijolīte ("naivā nellija") - ja februārī strādāji 151 stundu - saņem par 151 stundu (īsāks mēnesis, arī ēst vajag mazāk, kaut gan par īri tāpat jāmaksā vienādi ar augustu, mēnešbiļete trolejbusā arī maksās vienādi ar augustu), ja augustā strādāji 184 stundas - saņem par 184 stundām. Taču arī šajā gadījumā sarežģījumu būs daudz - budžeta plānošanā utt. Kā arī tā pati īre un citi mēneša maksājumi, kas gada laikā ir konstanti lielumi, neatkarīgi no mēneša garuma.

Citiem vārdiem sakot (ne visai pieklājīgi) - grozies kā gribi - d**** kā pakaļa tā pakaļā.
Aivars007
Aivars007 11.08.2007 21:34
26984 ziņojumi
Kas tā tāda M.Lingaun ko viņa ēd ziemā, es nezinu, un negribu zināt.

Neesmu tik glups, lai pats nesaskaitītu darba stundas pēc kalendāra.

Tādi skaidrotāji un paskaidrotāji - lingas un tamlīdzīgi - man tikai uzdzen šermuļus, tāpēc es nekad tādiem nepievēršu absolūti nekādu uzmanību. Man sava nervu sistēma ir daudzkārt svarīgāka par visādu tur lingu skaidrojumiem. Vēl jo vairāk, ka neprot pat saskaitīt stundas.
Aivars007
Aivars007 11.08.2007 21:38
26984 ziņojumi
Aivars007

Kas tā tāda M.Lingaun ko viņa ēd ziemā, es nezinu, un negribu zināt.

Neesmu tik glups, lai pats nesaskaitītu darba stundas pēc kalendāra.

Aprīlī bija 19 darba dienas * 8 stundas dienā = 152 stundas mēnesī. No tām 19 darba dienām 5.aprīlis un 30.aprīlis bija pirmssvētku dienas, tātad īsas = 7 darba stundas !!!

Mēnesī sanāk 150 darba stundas ņemot vērā pirmssvētku dienas

Tākā, draudziņ, pirms lielīties vēl reiz jāpaskatās kalendārā
Meek
Meek 11.08.2007 23:58
5707 ziņojumi
Ai, es diskusiju negribu nemaz uzsākt, jo nav laika un vēlēšanās, un nav arī jēgas.Tas ir tikai mans viedoklis pēc tā, ko izteica Sarmis.

Man uzņēmumā ir darbinieki, kas strādā uz nepilnu darba dienu un PIK dienās, un man( es domāju, ka arī citiem grāmatvežiem) ir jāizrēķina vienas stundas likme( runa jau nav tikai par virsstundām), viņam uzsākot darbu, izejot no kaut kādas pamatlikmes citiem pamatdarbiniekiem, kas uz šo brīdi jau pamatā dara to pašu darbu( nu kaut vai no 250), un man jānonāk pie kaut kāda vienota izcenojuma par 1 stundu, un tas jāieraksta darba līgumā.Nu negribas un arī nevajag rakstīt "izejot no 250 latiem mēnesī ". Un darbinieki, kas strādā dažādos mēnešos neizbēgami pajautās viens otram "Cik Tev par 1 stundu maksā?" Nu vienkārši man tā ir.Esneticu, ka pieņemot darbinieku uz stundu likmi, Jūs neparēķināsiet, cik tad kopā aprēķinātā alga VIDĒJI sanāks, nostrādājot normālu darba laiku, un sareizināsiet klusiņām to ar 168 stundām.

Par darbu šodien vairāk nerunāsim, mēs šodien dodamies uz jūru!Lai viesiem jauka diena!
Vijoliite
Vijoliite 12.08.2007 08:21
1711 ziņojumi
Tiem, kuri, kā es, nemāk rēķināt: http://www.eirovest.lv/public/:'(
Ambera
Ambera 12.08.2007 11:05
21759 ziņojumi
Nekaitiniet zošus!
Mu-maija
Mu-maija 12.08.2007 11:39
15946 ziņojumi
A kas ir zoši?

Nu atzīstu - nepamanīju ātrumā to 30.aprīli.

Ja man pašam būtu bijis jāskaita priekš sevis, es būtu saskaitījis kā nākas.

A tādas lingas mani vienalga neinteresē. :'(
Aivars007
Aivars007 12.08.2007 15:25
26984 ziņojumi
Aivars007

ziņojumu: 11.08.2007 21:38 un 15:25

Sūdiņi ap sirdi apskrējās?Izlādējies?Vieglāk palika?:-<
Ivan_s
Ivan_s 12.08.2007 21:26
1208 ziņojumi
Man vienmēr ir viegli.

Tikai man nav pieņemami pārgudrie skaidrojumi, tajā skaitā arī sačakarētais Darba likums, no kura nevar saprast vairs ne rīta, ne vakara.
Aivars007
Aivars007 12.08.2007 23:47
26984 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.