Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Klubs (jautājumi, novēlējumi, domas)
Черника Uz tēmu sarakstu

Inst 26.07.2007 15:27
nav ziņojumu
nav ziņojumu
Atbildes (9)
Taisa arī kompotu. ļoti garšigi un vienkārši.Saliek mellenes burciņā pārlej ar karstu cukura sīrupu , uzliek vāciņu un pasterizē 0,5 l 20 min. lielākas drusku ilgāk , aizvalcē vai aizgriež vāciņus.
var arī bez cukura, ziemā tādu burciņā mellenes ir kā tikko no meža

Larao 26.07.2007 15:37
6767 ziņojumi
6767 ziņojumi
я чернику тру с сахаром, в банки и в холодильник

Februaris 26.07.2007 15:46
3562 ziņojumi
3562 ziņojumi
сырую? а пропорции?

Inst 26.07.2007 15:46
nav ziņojumu
nav ziņojumu
сырую, 1кг ягод +1кг сахара

Februaris 26.07.2007 16:08
3562 ziņojumi
3562 ziņojumi
"и делают ли из нее компоты?" - ещё как! Я этот рецепт привезла из Польшы. Любую ягоду засыпаете в банку (чернику в том числе), сверху сахар (разное количество для разных ягод) и заливаете всё кипячёной водой. Закрываете завинчивающей крышкой и ставите на пастеризацию. В кастрюлю положите ткань, на неё банки и залейте воды на 2/3 высоты банок. После вскипания пастеризовать (небольшое бульканье на среднем или меньше огне) около 15 минут. После остывания крышки будут прикручены герметично. Хранить можно при комнатной температуре.
Сейчас ничего не делаю, но сын у меня вырос на этих компотах.
Сейчас ничего не делаю, но сын у меня вырос на этих компотах.
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt