По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Degvielas norakstīšanas akts Uz tēmu sarakstu

Degvielas norakstīšanas akts
Svieki!

Varbūt kāds var pastāstīt, kur atrast degvielas norakstīšanas akta paraugu? Vai varbūt var atsūtīt uz groba@inbox.lv

Jau iepriekš paldies!

Lai jauka diena.
Lienemjaj
Lienemjaj 19.07.2007 10:02
61 ziņojums

Atbildes (22)

Cleo failos.
Ilma
Ilma 19.07.2007 10:16
30495 ziņojumi
Bet Jūs neesat reģ. VGK+ netiksiet klāt, žēl.
Ilma
Ilma 19.07.2007 10:18
30495 ziņojumi
Pietiek taču ar ceļa zīmēm, ja Jūs domājat par automašīnām
Storno
Storno 19.07.2007 10:54
1392 ziņojumi
mozet estj u kogo akt priemki avtomasini u voditelja
Zubcik
Zubcik 19.07.2007 11:13
96 ziņojumi
Jā domāju par automašīnām. Bet kā procesuāli notiek. Esmu nomainījusi darbu un te viss ir savādāk. Vispirms uztaisa ceļazīmi, tad taisa drūmo norakstīšanas aktu. Iepriekš darīju tā, ka uztaisīju ceļazīmi, tad taisīju excel failā kopsavilkumu pa degvielas veidiem, iepirkšanas datumiem un daudzumiem un izlietošanu, atlikumiem un rezultātā dabūju atlikumu. Tā katru mēnesi un gada beigās iegrāmato atlikumu programmā. Kāda jūsu pieredze?
Lienemjaj
Lienemjaj 19.07.2007 13:12
61 ziņojums
Katru mēnesi ar aktu norakstu gāzi autoiekrāvējam un benzīnu GAZ, katru uz sava akta un GAZ vēl ir ceļa zime, mašīnām ir ceļa zīmes un atlikumus redz pēc ceļazīmes, ražošanas tehnikai pēc normām un darba stundām - gateri, autoiekrāvēji,hidromanipulators, tiem visiem taisu mēneša beigās aktu, pamatojoties uz meistaru izsniegto dīzeļdegvielas daudzumu. Uz uzņēmumu ir 6 degvielas debetkartes, varu nokontrolēt katru litru. Ziniet, cik ilgi es karoju ar tiem čekiem? 2.5 gadus un tagad man ir zelta dzīve ar degvielu.
Mickevin
Mickevin 19.07.2007 14:25
187 ziņojumi
Labi, bet kā lai es tieku pie atlikuma LVL, no ceļazīmēm?

Ā un vēl baigi jocīgā lieta g.grāmatvede nokontē rēķinu plus vēl caur avansa norēķiniem ievada katru čeku atsevišķi, varbūt var kāds pakomentēt?
Lienemjaj
Lienemjaj 19.07.2007 15:58
61 ziņojums
čeku no rēķina ar karti???? jeb tie ir čeki, kur degviela pirkta skaidrā naudā?
Cleo
Cleo 19.07.2007 19:03
19235 ziņojumi
Jā čeku no rēķina ar karti.
Lienemjaj
Lienemjaj 20.07.2007 09:02
61 ziņojums
tad jājautā, kā viņa kontē (kādi tieši ir grāmatojumi uz rēķina un kādi uz šiem čekiem ar karti) rēķinu un kā čekus, varbūt kontējumso ir kāda saistība. Pretējā gadījumā (ja kontē vienādi), tad degviela izmaksās aiziet dubultā.
Cleo
Cleo 20.07.2007 09:32
19235 ziņojumi
Grāmatojumi tādi:

Avansa norēķinā D 21101 D 23115 (18% PVN) K 2384

Nestes rēķinā D 2384 D 5721 K 53101

Un kā tad ir ar avansa norēķinu, tur taču atlikumus uzreiz rāda ne tādus kā faktiski ir. Es apskatījos ar "-" zīmi tūkstošos.
Lienemjaj
Lienemjaj 20.07.2007 13:38
61 ziņojums
dubultā degviela saprotu, ka netiek iegrāmatota, bet kāpēc gan rēķinu negrāmatot uzreiz uz D 21 Krājumi (vai 71 izmaksas) D 5721 PVN 18% K 53 Norēķini ar piegādātājiem ?. ļoti dīvains man šķiet grāmatojums D 2384 D 5721 K 5301 - it kā avansa norēķinu personas parāds tiktu segts ar kreditora parādu. Domaju, ka rēķina apamaksa notiek D 53101 K 2620.

Ja avansa norēķinā tiešām iegrāmatoti visi čeki, kas ir kopējā Nestes rēķinā, tad pēc idejas avansa norēķinā šis darījums iziet pa nullēm, jo gan pa debetu, gan pa kredītu būtu jāiziet vienai un tai pašai summai. Avansa norēķins mīnusā ir noteikti kādu citu iemeslu pēc, tie varētu būt vēl kādi pirkumi skaidrā naudā - čeki, kvītis... Laikam jau aizmirsts jeb nav grāmatots avansa norēķina dzēšanas kontējums - kad tiek izsniegta nauda avansa norēķinu personai skaidrā vai ar pārskaitījumu no uzņēmuma konta uz avansa norēķinu personas kontu. Iespējams ir lieli arī privātieguldījumi un nav naudas ko nogrāmatot kā avansa pārtēriņa atgriešanu (atmaksāt avansa nor.personaiiztērētos savus personīgos naudas līdzekļus, ja pietrūcis uzņēmuma naudaslīdzekļu)
Cleo
Cleo 20.07.2007 14:29
19235 ziņojumi
turklāt kaut kur jābūt nogrāmatotam 23115 PVN18% konta debeta apgrozījumam uz kredītu, nez ko viņa liek debetā tai gadījumā, jo 5721 jau nu noteikti nē, ja jau tas pa debetu parādās grāmatojot rēķinu.

Nespēju saprast, kāpēc daži grāmatveži paši sev dzīvi padara sarežģītāku ar savdabīgiem grāmatojumiem.
Cleo
Cleo 20.07.2007 14:32
19235 ziņojumi
Baigi jocīgi avansa norēķinā rāda baigos mīnusus, bet kad apskatās virsgrāmatā atlikumi pa nulēm. T.i. kā faktiski ir, jo mums ir tāda sistēma, ka vispirms ja pērk uz firmu kaut ko, tad atnes čeku un tad uzreiz atod naudu, bez nekādiem avansa pieprasījumiem. Bet kā tā var būt?
Lienemjaj
Lienemjaj 20.07.2007 14:44
61 ziņojums
vai grāmatvedību kārto programmā vai excel formās? Kā var virsgrāmatā būt nulles, bet avansa norēķinā lieli mīnusi atlikumā? Vai grāmatvedei nemēģinājāt pajautāt, lai pastāsta, kas un kā viņai tur sarakstīts?
Cleo
Cleo 20.07.2007 14:50
19235 ziņojumi
Apskatījos arī izvērsumu tam kontam 23115, nekādus pārgrāmatojumus neatradu.

Grāmatvedību kārto Tildē. Esmu jaunā un visu laiku plīties viņai virsū arī tā neērti, jo esmu ierindas grāmatvedis. Iepriekš strādāju arī ar Tildi, tāpēc liekas ka kaut kas nav īsti.
Lienemjaj
Lienemjaj 20.07.2007 14:55
61 ziņojums
ja uzskaitetiek vesta programmā tad nevar tā būt, ka par vienu un to pašu periodu virsgrāmatā 2384 ir pa nullēm, bet pašā avansa norēķinā par to pašu periodu ir cita summa. Varbūt Jūs ne uz to summu skataties, vai varbūt avansa nor'ēķins ir izdrukāts par citu periodu nekā virsgrāmata? Galu galā, tik dīvainai uzskaitei jābūt grāmatvedības nolikumam, ja ir neērti jautāt grāmatvedei, tad paprasiet lai parāda nolikumu, kur ir aprakstīts, kā dara Jūsu uzņēmumā. Par 23115 kontu nu gan pajautājiet, kur tad viņai tas PVN karājas visu laiku, ja tiek iekļauts jau priekšnodoklī no rēķina, tad kam vispār tas 23115 konts nepieciešams, tas galu galā ir bilances konts.
Cleo
Cleo 20.07.2007 15:01
19235 ziņojumi
varbūt avansa norēķins ir izdrukāts ātrāk nekā veikts grāmatojums par šo mīnusu segšanu? Jūs salīdzinat ko? Avansa norēķinu programmā ar virsgrāmatu programmā vai avansa norēķinu uz papīra ar virsgrāmatu programmā? Un pārbaudiet periodu, vai tiešām periods ir viens un tas pats?
Cleo
Cleo 20.07.2007 15:03
19235 ziņojumi
Uz summu es noteikti pareizo skatos, jo iepriekš man bija darīšana ar avansa norēķiniem un to lietu mazliet pārzinu. Tikai pieredze man nav ļoti liela, un domāju, ka varbūt var arī savādāk. JA tā paņem, tad tā čeku vadīšana, ja ir nestes rēķins ir pilnīgi lieka, ja pareizi saprotu?, jo grāmatojot rēķinu taču var sadalīt pa degvielas markām un satiksmes produkciju atsevišķi. Kādu dienu es viņai noteikti paprasīšu un tad izstāstīšu kas tur par zemūdens akmeni...
Lienemjaj
Lienemjaj 20.07.2007 15:07
61 ziņojums
jā, es nevadu čekus kas ir degvielas kartes norēķins- grāmatoju tikai kopējo rēķinu, bet čekus lieku pielikumā pie šī rēķina salīmētus uz lapas.
Cleo
Cleo 20.07.2007 15:09
19235 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.