Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Grāmatvedis uz nepilnu laiku
Labdien!
Lietas būtība:
Man ir pamatdarba vieta un firmiņa kur piestrādāju. 2.darbavietā strādāju uz nepilnu laiku un kur tabelē rakstu 52 stundas mēnesī. Vai es varu maksāt sev par 52 stundām pēc minimālās stundu likmes, t.i. 37 Ls mēnesī?
Iepriekš jau saku paldies!
Atbildes (20)
а чиновнику разрешение есть?;-)
Protams,ka var,tikai līgumam jābūt ar stundu likmes apmaksu un uzrādīt likmi.
Liels paldies! Vnk VID uzrakstīja kāpēc tik maza nauda un es domāju, ka esmu nepareizi izdsarījusi:-)
Tad arī tā jāatbild VIDam, ka ir cits pamatdarbs un stundas likme ir ne mazāka par MK noteikto. Ar to arī pietiek.
VIDam šad un tad patīk stulbas vēstulītes atsūtīt, itkā ķertu uz muļķi, galvenais nesamulst. Man pat pēc 5 uzņēmuma gadiem ,kuriem pēc likuma nav PVN maksātāji atnāca vēstule, ''vai gadījumā mēs nevēlētos reģistrēties par PVN maksātājiem''!!!!Es viņiem tikpat stulbi arī pazvanīju un atbildēju,ka ziniet nevēlamies, pēc tam vēl mums atvainojās....nav ko teikt:-@
Zināt, es jau gadus piecus vairs neesmu grāmatvede vienam uzņēmumam yn vienalga man zvana - viņiem, redziet, neesot citam kam piezvanīt!!!
Principā, ja ir 2 darba vietas, vislabāk abās strādāt pēc summētā darba laika, jo pēc Darba likuma nav pieļaujams, ka darbinieks regulāri strādā 12 stundas diennaktī, tas ir pretrunā ar atpūtas laika regulējumu Darba likumā un Satversmi! Pirmās darba vietas tabelē attiecīgi var rakstīt 4 vai 6 stundas, otrās darba vietas tabelē - 2 vai 4 stundas.
Vai tad summētais neattiecas uz vienu darba vietu ?
Nekad neesmu dzirdējusi, ka pārbaudes laikā grāmatvedim jautātu, kādās firmās viņš vēl piepelnās un sāktu meklēt citu firmu tabelesLOL
Man ir gadījies aci pret aci sniegt paskaidrojumus par šo lietu: es skaidroju, ka abās darba vietās es strādāju par grāmatvedi pēc summētā darba laika: pirmajā ar stundas tarifa likmi Ls … / stundā, otrajā ar stundas tarifa likmi Ls … / stundā, kas pārsniedz valsts noteikto minimumu.
Pēc summētā darba laika taču var strādāt kaut n-tās firmās, bet stundu uzskaite būs katrā sava.
Wilow,
Insanti,kuru liks pie sienas par to,ka strādāju divās firmās un abās pilnu darba laiku;-)
Kāpēc nevar noformēt kā gabaldarbu?
Sataisīju PVN - 50 lati
Aprēķinu algas un sataisu atskaites - atkal 50 lati
Savadu finanšu dokumentus - atkal... lati!
Un kuru gan var interesēt, cik ilgi strādāju! Uzskaitu gabalus, ne laiku!
... var strādāt arī tā, kā Rivža strādā - 16 darba vietās

jautājums, ko viņa katrā spēj padarīt
Es pieļauju domu, ka 1 grāmatvedis var apkalpot 4 mazus uzņēmumus, izpildot visus grāmatveža darba pienākumus, taču vai vairāk - nezinu.
Var arī vairāk. Tas atkarīgs no astrādājamo dokumentu skaita.
Mans rekords 7 gada pārskati, tātad 7 uzņēmumiem grāmatvedības un vienai pašai, bez palīgiem. Bet tad gan sauli neredzēju.
Par AKORDDARBU - kā tu novērtēsi, cik maksā 1 kontējums

Un cik maksā 1 salīdzināšanas akts

Cik maksā 1 grāmatvedības izziņa

Cik maksā 1 kļūdu labošana

Cik maksā naudas plūsma ar netiešo metodi un cik ar tiešo metodi
Tāpat kā novērtēt patērētās stundas!
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture