По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Stulbie čeki :((( piedodiet ... atkal jau ... Uz tēmu sarakstu

Stulbie čeki :((( piedodiet ... atkal jau ...
Nu ka tagad man čeks avansa nor. degviela pirkta NESTE summa bez PVN 35.60 zīmoga aizmugurē nav, rekvizītu čekā nav... norakstīt varu, bet bez PVN ?

Piedodiet ka atkartojos:(
Rumbinja
Rumbinja 10.07.2007 15:18
1000 ziņojumi

Atbildes (47)

Tas Rumbinjas šefs "pildās" tur, kur tuvākā šļūtene un viņam "do lampočki" kā grāmatvedis ar to tiks galā
Ambera
Ambera 11.07.2007 11:47
21759 ziņojumi
Ja jau reiz šeit tēma par čekiem, tad vēlētos uzprasīt - vai grāmatvedībā var pienemt čkus, uz kuriem ir tikai preč. tirgotāja rekvizīti, bet nav manas firmas rekvizītu, savukārt ir zīmogs uz čeka?
Stoop
Stoop 11.07.2007 15:19
198 ziņojumi
56. Ja kases čekā nav norādīti visi likumā "Par grāmatvedību" un likumā "Par pievienotās vērtības nodokli" noteiktie rekvizīti, lietotājs pēc darījuma partnera pieprasījuma izsniedz saskaņā ar minētajiem likumiem noformētu attaisnojuma dokumentu (kvīti), kurā papildus citiem attiecīgajos likumos noteiktajiem rekvizītiem norāda kases čeka datumu un numuru, vai izdara papildu ierakstu kases čekā, norādot nepieciešamos rekvizītus un ierakstu veikušās personas uzvārdu, kā arī ierakstu apliecinot ar parakstu un spiedogu, kurā norādīts lietotāja nosaukums, nodokļu maksātāja reģistrācijas kods un juridiskā adrese. Kases čeku izmanto par pievienotās vērtības nodokļa rēķinu likumā "Par pievienotās vērtības nodokli" noteiktajā kārtībā.
Dimma
Dimma 11.07.2007 15:32
1727 ziņojumi
"vai grāmatvedībā var pienemt čkus, uz kuriem ir tikai preč. tirgotāja rekvizīti, bet nav manas firmas rekvizītu, savukārt ir zīmogs uz čeka?"

Varēt var!
Andaz
Andaz 11.07.2007 17:34
27897 ziņojumi
Es ar ieteiktu uztaisīt Nestes vai kādas citas degvielas firmas kartes un miers, beigās būs rēķins un būs mazāk ķēpas...
Haidija
Haidija 11.07.2007 18:28
185 ziņojumi
Beigās šodien uzpeldēja čeks par 485 Ls, K-RAUTAS veikalā... preces jau uzskaitītas visas čeks garš kā desa, bet protams uzņ.rekvižiti iedrukāti nav, pat zīmoga aizmugurē nav - pārdevēja:( vispār depresija iestājās, tas tik kliedz:( es pērku ar kredītkarti tad kam tad vēl loģiski ka uzņēmumam bla bla... saku, ka nav nekur teikt, ka nepērc savas mājas remontam tur tā lieta!
Rumbinja
Rumbinja 11.07.2007 20:04
1000 ziņojumi
Rumbinja, liekat tad uz ar saimniecisko darbību nesaisiītajiem
Dimma
Dimma 11.07.2007 20:11
1727 ziņojumi
beidzās ar to, ka viņš pateica raksti papīru kuru parakstīšu, ka nesu pilnu atbildību par tiem čekiem ka tie ir uzņ.izdevumi. Uzrakstīju visus čekus aprakstīju utt. šis parakstīja, jo bļāva, ka jānoraksta izdevumos un PVN jāņem arī uttt!!!!
Rumbinja
Rumbinja 12.07.2007 07:31
1000 ziņojumi
Rumbinja

Jūtu Jums līdzi. Varu mierināt ar to, ka tā ir ļoti daudzos uzņēmumos. Lai vai kā kamols spŗiežas kaklā, tas viss jānorij un "ar labu" jāmēģina sakārtot to, kas ir sakārtojams - lūgt sagādnieku aizbraukt vēlreiz uz veikalu - lai vismaz uzliek zīmogu, vai labākajā gadījumā lai iedod PPR. Nu ja nesanāk, tad tiešām viens no variantiem ir tāds, kā piedāvā priekšnieks - papīrs par viņa atbildību. Bet ar priekšniekiem konfliktēt nevajadzētu, jo neaizmirstiet - 1. Priekšniekam vienmēr taisnība. 2. Ja priekšniekam nav taisnība, skat. 1.p.

Es, piemēram, vienmēr visus čekus līmēju uz baltas papīra lapas, kur blakus pircējam lūdzu pierakstīt, kur čekā norādītais pirkums izlietots (izmantots), apstiprinot ierakstu ar amatu, parakstu un datumu.

Tā esmu mācīts no vecajiem "nepareizajiem" laikiem, un tā daru joprojām. Arī tad ir mazāk satraukuma pārbaudes laikā, ja šādi uzraksti pie katra čeka ir. Un to jau faktiski arī pieprasa visi normtīvie akti grāmatvedības uzskaites kārtošanas jomā.
Aivars007
Aivars007 12.07.2007 07:49
26984 ziņojumi
Vadītājam, vai citam darbiniekam, kas pērk preces iedotiet lapiņu ar uzņēmuma rekvizītiem, ko var turēt blakus norēķinu kartēm un vienmēr, kad iepērkas, lai iedrukā čekā rekvizītus. Vēl var izdrukāt likuma un MK noteikumu punktus par atbilstošajiem rekvizītiem, lai cilvēks palasa, kad brīvs laiks.
Dimma
Dimma 12.07.2007 09:37
1727 ziņojumi
Ai, dotiet vai nedotiem tam darbiniekam un vadītājam tos rekvizītus! Tukšs numurs!

Man arī viena tāda firma ir, es sevišķi zinis neliekos - brīdināts ir vairākkārt, pats atbildēs!
Andaz
Andaz 12.07.2007 09:40
27897 ziņojumi
Par uzņ. rekvizītu lapiņām.

Noformēju to laminētu un parocīgu lietošanai.

Atmaksājas.

Tā kā par *tukšu nummuru* to nenosaukšu.
Liepupe
Liepupe 12.07.2007 13:38
nav ziņojumu
Arī es visiem esmu izdalījis tādas lapiņas.

Kaut gan atrodas jau arī citi "brīnumi" - pavadzīmēs sarakstītas tādas adreses, kādi objekti nekad nav bijuši. Ja ne viens, tad otrs. Kas nu kuram kurā brīdī ir galvā, bet grāmatvedis kā ugunsdzēsējs...
Aivars007
Aivars007 12.07.2007 15:43
26984 ziņojumi
A Rumbiņas šefs pilnīīīgs kretīns diemžēl!

Neste automātiskajās stacijaš ir dežūrējošais darbinieks. Ir tel numurs pielīmēts uz tās budkas... noteiktā laikā var aizbraukt, dabūt parakstu un zīmogu. Unja čeks zem Ls 20 bez PVN, tad var nebūt iekšā iedrūkāti. A citādi, manuprāt arī kvīts nelīdzēs (priekš PVN, UIN vajadzībām derēs), ja nu vienīgi stingrās uzskaites kvīti tad lai raksta.

To čeku par 30Ls bez rekvizītiem un zīmoga uz saimn.izdlikt nevarēs, attiecīgi arī PVN tutū. Ja dabūsi zīmogu un parakstu no šiem, pati pieliksi klāt savus rekvizītus un varēsi vismaz UIN atskaitīt.

A par to atbildēšanu priekšnieks var bļaustīties, cik grib. Likumā teikts, ka par to atbild vadītājs, nevis grāmatvedis, līdz ar to.... nekādi tur papīri, ka tu uzņemies atbildību, nebūs spēkā. Drošības pēc, lai uzraksta rīkojumu, ka to un to čeku uzdod likt saimn.darbības izdevumos un atskaitīt PVN. Būs vismaz tev pierādījums, ka esi pēc vadītāja rīkojuma darbojusies.

Savas "grāmatvedes dzīves" laikā nevienu tādu priekšnieku-ampli par laimi neesmu satikusi
Zvirbulis
Zvirbulis 27.07.2007 08:53
nav ziņojumu
Labdien.

Arī man čeks 95.50 lati, (automazgāT)

mūsu rekvizītu nav, bet klāt ir kvīts (parastā ar ierakstītiem rekvizītiem)

Smadzenes "uzkārās jau" skatos un nezinu ko darīt?
Dimma
Dimma 06.09.2007 16:43
1727 ziņojumi
Ja kvītī visi rekvizīti atbilstoši PVN 8.pantamtad viss OK.
Ilma
Ilma 06.09.2007 16:47
30495 ziņojumi
Paldies, Ilma

Nu jau atkal pārlasiju likuma pantu, uzskaitot visu pa punktiem. Noderīgi.

Dimma
Dimma 06.09.2007 17:00
1727 ziņojumi
Neko tā mazgāja autiņu gandrīz par simts lašiem!!!
Andaz
Andaz 06.09.2007 17:05
27897 ziņojumi
Ta nē, kvītī atkl rakstīts, ka autoremonts, šarnīru maiņa.
Dimma
Dimma 06.09.2007 17:16
1727 ziņojumi
Andaz
Andaz 06.09.2007 17:22
27897 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.