По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.

Atvaļinājums 23.,24.06 un nevienlīdzība. Uz tēmu sarakstu

Atvaļinājums 23.,24.06 un nevienlīdzība.
Sanāk tā, ka ja es eju atvaļinājumā teiksim uz vienu nedēļu, periodā, kurā iekri 23., 24.06. datums, es atputīšos nevis 7 kalendārās dienas (18-24.06), bet 9 kalendārās dienas(18-26.06) ? un man ir priekšroka salīdzinājumā ar darbinieku, kurš šajā nedēļā strādājis un atvaļinājumā bijis citā laikā, jo viņam tad ir tikai 7 kalendāras dienas???? Veidojas nevienlīdzība.

Ja svētki 23,24.06 būtu darbdiena, mums abiem būtu vienāds brīvdienu skaits - man 9 kal.dien jeb 7 kalendārās dienas ejot atvaļinājumā un 2 svētku dienas 23 un 24. un viņam arī, 23,24 - 2 brīvdienas un pēc tam kaut kad vēl 7 kal.dienasatvaļinājums.
Olga21
Olga21 05.07.2007 10:27
55 ziņojumi

Atbildes (10)

Mūsu Saeimā 100 "gudrās galvas" to vien dara, kā kopē visādas stulbības no citu valstu likumiem, vai tad Jūs tikai tagad to pamanījāt?

Drīz viss gads būs vienos karogos - vienu dienu bez melnās lentas, otru dienu ar melno lentu - pamīšus, un vienās svētku dienās un piemiņas, atceres un sazin kādās tur vēl dienās.

Arī man tas šķiet vairāk kā stulbi, bet pie mums ir demokrātija - mazākums pakļaujas vairākumam. Mazākums domā ar galvu, vairākumam - ka tikai svinēt un dzīvot uz citu rēķina. Visa "gudrība".
Aivars007
Aivars007 05.07.2007 10:38
26984 ziņojumi
Да ладно уж вам. Вот вчера слово умное сказали как это называется.

Кверулянтство - болезненное стремление отстаивать свои якобы ущемленные права, бороться против мелких (мнимых) обид путем бесконечных жалоб.

Не последний день живем и не последний раз гуляем. Ну не догуляли в этом году два дня, в следующем берите отпуск на праздники.
Maija
Maija 05.07.2007 10:42
28223 ziņojumi
Maija

Es personīgi nesūdzos par to - Jūs esat aplam sapratusi. Es tikai piekrītu, ka tas nav taisnīgi, un vēl jo vairāk - mana pārliecība ir, ka visa šī neskaitāmā svētku svinēšana ir muļķīga.

Bet man ar Jums ir pilnīgi atšķirīga mentalitāte. Un tas, ka Jums (jūsu nācijai) - jo vairāk svētku jo labāk, tas nevienam nekad nav bijis noslēpums.

Tikai neņemiet nu ļaunā, un nesāciet apsaukāties, kā to dara citi. Tā nu tas ir.
Aivars007
Aivars007 05.07.2007 10:48
26984 ziņojumi
Pilnīgi piekrītu, ka tas ir netaisnīgi.
Bellita
Bellita 05.07.2007 10:53
92 ziņojumi
Почем вы знаете какой я нации? Русской, если имеете ввиду, то только по паспорту.

А в праздники мне так даже убыток. Получаю по выработке. Нет работы, нет и денег. Гуляю при этом по настроению. Из тех же соображений.

Но не повод это ЕСПЧ напрягать. Кому-то в этом году повезло, кому-то повезет в следующем, а через два года Лиго попадет на будние дни и будут гулять все. Ну что же делать, если праздники по определенным датам, а дни недели двигаются.
Maija
Maija 05.07.2007 10:57
28223 ziņojumi
Bet pēc lietas būtības - vai tiešām jāpagarina, neesmu nekur darba likuma skaidrojumos neko par to atradusi atradusi, nekur šis nevienlīdzības jautājums netiek skarts, tas, ka vienam darbiniekam sanāks atvaļinājums 22 darba dienas (jo ir vēl 25, 26.06), bet citam - 20 darba dienas, jo bija atvaļinājumā citā mēnesī????
Olga21
Olga21 05.07.2007 11:01
55 ziņojumi
Aivars007, tas nu gan ir strīdīgs jautājums, kurai nācijai vairāk patīk svētki. Paklausieties tv3 - bez tabu - tie taču ir tās akcijas iniciatori. Par cik Daugavpilī dzīvo daudz poļu, varu teikt, ka viņiem tiešām ļoti patīk baļļuki

Ambera
Ambera 05.07.2007 11:06
21759 ziņojumi
Ūdens nešana caurā sietā!

Lūk, kas tas ir! Nesaprotu, kāpēc jābendē sev nervi ar šādiem jautājumiem? Sevišķi, ja tiem nav atbilžu!

Nepatīk kaut kas - rakstiet uz MK un izsakiet savas pretenzijas un domas.

N-tās reizes viens un tas pats - pagarināt-nepagarināt, taisnīgi-netaisnīgi! Ne jau mēs pie tā vainīgi!

Kāpēc velti tracināt cilvēkus ar bezjēdzīgiem jautājumiem?
Andaz
Andaz 05.07.2007 11:06
27897 ziņojumi
Согласна с Andaz.
Leka2503
Leka2503 05.07.2007 11:09
152 ziņojumi
Darba likums.149.pants

1) Ikvienam darbiniekam ir tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu. Šāds atvaļinājums nedrīkst būt īsāks par četrām kalendāra nedēļām, neskaitot svētku dienas.

(vakar arī saskāros ar šo jautājumu);-)
Bellita
Bellita 05.07.2007 11:09
92 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.