По-русски
Piemēram: PVN deklarācija

Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).

Grāmatvedības uzskaites jautājumi. Lietvedība

Operatīvā noma vēlreiz :? Uz tēmu sarakstu

Operatīvā noma vēlreiz :?
Atvainojos, ka rakstu atkal taču nezinu kā pareizi man tagad darīt. Pirmkārt, noskaidrojās, ka tie nemaz nav mūsu pamatlīdzekļi, bet gan prece, ko iznomājam operatīvā nomā. Lūk līgums spēkā no 01.01.07. preces tika atdotas pa daļām līdz marta beigām atdots viss. Saskaņā ar līgumu ir konstanti ikmēneša nomas maksājumi, bet pirmais rēķins jāpiestāda par I ceturksni. Tā arī tika izdarīts un aprīlī ienākusi nauda par 4 mēnešiem, kas nez kāpēc nogrāmatota uz 5210 saņemtie avansi. Deklarācijā viss ok - iekļauts PVN. Bet tagad maijā izrakstīju kārtējo maija rēķinu, izveidoju kontu plānā jaunu kontu "ieņ.no oper.nomas kur arī grāmatošu. Jautājums ko man ar to aprīļa summu par 4 mēnešiem darīt? Nevaru jau to pārgrāmatot uz jan-aprīlis 6 grupu tad nesakritīs šo mēnešu virsgrāmatas un apgrozījumi... brrr.... nezinu vai man aprīlī pārgrāmatot no 5210 uz 6 visu 4 mēnešu summu un tagad uz priekšu pareizi ?

liels paldies
Rumbinja
Rumbinja 26.05.2007 13:43
1000 ziņojumi

Atbildes (3)

Ja jau iznomājiet tad taču tie ir Jūsu PL. Kāda tad varētu būt prece ko iznomā. Tā kā nevaru iedomāties.Un manuprāt pareizi būtu grāmatot D2310 K 6XXX K5721 un D 5210 D 5721 K 2310.
Ilma
Ilma 26.05.2007 13:50
30495 ziņojumi
Kāpēc jūs tā brīnaties ? Nodarbojamies ar skaņu aparatūras tirdzniecību - profesionālo. Ne jau visi grib pirkt, citi to paņem uz nomu - kaut vai uz 1 koncertu utt.
Rumbinja
Rumbinja 27.05.2007 14:25
1000 ziņojumi
Nu tad gan tā laikam ir prece:-)
Ilma
Ilma 27.05.2007 17:29
30495 ziņojumi

Paldies pateica

Nosūtīt ziņojumu Pievienot Kontaktiem

Vietnes izmantošanas laiks bez autorizācijas ir beidzies!

Lai varētu turpināt izmantot vietni, jums ir jāautorizējas vai jāreģistrējas.

Pēc 10 sekundēm jūs automātiski novirzīs uz reģistrācijas lapu.