Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.
Grafiks Uz tēmu sarakstu
Atbildes (18)
Не врубаюсь о чем вопрос.
Но у меня появился встречный, а вы уверены, что партнер не вычел предналог в апреле по получению счета, да и деньги он может в апреле отправил.
Если потом всплывет, то никакой ноликумс про переписывание счетов не поможет.
Но у меня появился встречный, а вы уверены, что партнер не вычел предналог в апреле по получению счета, да и деньги он может в апреле отправил.
Если потом всплывет, то никакой ноликумс про переписывание счетов не поможет.
1.Nesapratu, kāpēc nedrīks iegrāmātot šo rēķinu aprilī?
2.Konozīmē ši frāza: "Man būtu jāstāda kautkāds akts, par darbalaikiem?"
Kādiem darbiniekiem nu par ko akts?
2.Konozīmē ši frāza: "Man būtu jāstāda kautkāds akts, par darbalaikiem?"
Kādiem darbiniekiem nu par ko akts?
Kas tas bija par rēķinu? Jau par paveiktu darbu vai pakalpojumu vai pieg.precivai priekšapmaksas rēķins?
Bet ja man jau par aprili atskaites nodotas, es varesu to iegramatot junija? Tas neko neietekmes? Par to nolikumu, tas tapec, ka ja piemeram atskaite uzrakstit 1.maiju kur oficiali ka brivdiena, ka darbadienu... (atvainojiet, ja es nepareizi paskaidroju)
Если предоплата, то и ноликумсаов никаких не надо. Счет нигде не учитывается, а НДС учитывается по факту получения денег. Если банк работал в праздник деньги зашли на счет в этот день, то это уже проблема банка, а не ваша.
Tatad gramatojumu es varu veikt vel par aprili, tas ir so rekinu es varu ievadit ka aprila menesi un tas neko pie atskaitem nodotajam nemainis?:-)
Если у вас счет на предоплату, то он в учете вообще не показывается в момент выписки. В момент получения аванса (в мае) учитывайте аванс и начисляйте НДС.
Kādus grāmatojumus? Ja tas ir rēķins uz priekšapmaksu viņu grāmatot nevajag. Pirmais grāmatojums būs tikai maijā kad Jūs saņemāt naudu D2620 K5210 un protams nodoklis.
es katru menesi iegramatoju visus rekinus. Pienemsim so es butu gramatojusi 2310/6230; 2310/5721 , tas ir gramatojums par aprili. Un tad par maiju tas man uzraditos caur banku un tiesi 2620/2310. Bet dotaja gadijuma es so gramatojumu nebiju veikusi par aprili, bet par maiju man uzradisies gramatojums. tapec es pardzivoju, vai varu kautko mainit un ievadit tagad to aprila gramatojumu:'(
А зачем же вы авансовые счета приходуете как доход, да еще и НДС с них платите. Это не есть правильно. Может там весь учет у вас наперекосяк.
nebiedejiet mani, mani vispar neviens nemaca. Vecais gramatvedis aizgaja un es automatiski daru, censoties kautko saprast. Kautko jau vins paradija, bet ja cilvekam nav bijusi darisana ar gramatvedibu, tad diezvai tas biskin palidzes.....bet nu es censos, tapec jau lasu forumu un censos kautko gudrdu pajautat:-D

Значит учитесь.
Доход приходуется когда услуга выполнена и заказчиком одобрена. В этот момент и выписывается счет на выполненные услуги.
Если только подписали договор и захотели получить аванс, то дохода еще никакого нет.
Доход приходуется когда услуга выполнена и заказчиком одобрена. В этот момент и выписывается счет на выполненные услуги.
Если только подписали договор и захотели получить аванс, то дохода еще никакого нет.
Stoop
Avansa rēķins ar to arī atšķiras, ka to nekontē un nekādās atskaitēs neiekļauj.
Kontē tikai faktiski veiktos avansa maksājumus: saņemtos - debets banka, kredīts avansi un PVN, samaksātos - kredīts banka, debets avansi un PVN.
Avansa rēķins ar to arī atšķiras, ka to nekontē un nekādās atskaitēs neiekļauj.
Kontē tikai faktiski veiktos avansa maksājumus: saņemtos - debets banka, kredīts avansi un PVN, samaksātos - kredīts banka, debets avansi un PVN.
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/metodiskie%20materiāli/met_pvn_avanss.doc
Metodiskie materiāli par pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšanas un uzskaites kārtību avansa maksājumiem
Metodiskie materiāli par pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšanas un uzskaites kārtību avansa maksājumiem

Tatjana77 29.05.2007 01:08
7478 ziņojumi
7478 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt