Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Rīkojums par ieturējumu izdarīšanu Uz tēmu sarakstu
Rīkojums par ieturējumu izdarīšanu
Labdien.
Saņemts rīkojums no tiesu izpildītāja par ieturējumu izdarīšano no parādnieka darba samaksas, par uzturlīdzekļu piedziņu (rīkojuma datums 12. maijs), alga vēl par aprīli nav izmaksāta, kad ir jāuzsāk izdarīt ieturējumus no darbinieka samalsas? Vai jau par aprīļa mēnesi?
Paldies.
Atbildes (21)
Tātad par aprīli. Jāpārtaisa tik algu saraksts, grāmatvedim darbs....
Paldies, Mu-maija
Vai tad tiesu izpildītāja izdotajā rīkojumā nav minēts datums,kad un kādos apmēros ieturējumi jāveic???;-)Cik man nācies saskarties ar šiem ieturējumiem,visos gadījumos ir precīzi noteikts datums un ieturējuma apmērs!!!Tā grāmatvedis nemaz nedrīkst pats uz savas galvas kaut ko rēķināt.
Datums ar kuru ir jāietur ieturējumi rīkojumā nav gan norādīts. Ir tik rīkojuma sastādīšanas datums (rakstīts rīkojuma augšā, zem rīkojuma izdošanas vietas nosaukuma. Protams, ka rīkojuma tekstā ir norāde izdarīt ieturējumus 30% apmērā. Bet saņēmu šo rīkojumu šodien (ierakstītā vēstulē)Ir jāaizpilda paziņojums par rīkojuma saņemšanu un jānorāda datums par ieturējumu uzsākšanu. Tamdēļ arī jautājums.
Bet ir jau vēl viens,ja darba alga jau ir aprēķināta,tad ieturējumu var mierīgi piemērot ar nākošo darba samaksas aprēķina mēnesi un vadības pieņemtajā rīkojumā tā arī piezīmēt!!Mums ir nolikums līdz kuram ir jāaprēķina darba algas un neviens tiesu izpildītājs nav tiesīgs likt grāmatvedim darīt papildus darbu(pārrēķināt jau sarēķināto):-) Bet tas tikai mans viedoklis;-)
arī piekrītu, un tā arī paši darām.
tiesu izpildītājs nav tiesīgs likt grāmatvedim darīt papildus darbu(pārrēķināt jau sarēķināto)
Sakiet man kā nesaprātīgai būtnei, kurā brīdī ir jāpārrēķina algas
Ja tiesu izpildītāja rīkojums ir attiecināms tikai uz izmaksājamo summu?
Sakiet man kā nesaprātīgai būtnei, kurā brīdī ir jāpārrēķina algas
Думаю, что месяц туда-сюда это не принципиально. Потому и просят указать, с какого начнут удерживать.
В бухучете вообще ничего задним числом не делается. Когда получили бумагу, тогда и начинаем исполнять. Если к тому времени зарплата уже начислена и выплачена, значит опоздал со своей бумагой. Жди следующей очереди.
Я бы не пересчитывала.Алга за апрель, письмо- в мае, с какой стати?
Paldies visiem, visiem par atsaucību un padomiem. Ļoti noderēja jūsu padomi.
Varbūt, ka izteicos neprecīzi, algu jau nepārrēķina, bet izmaksājamā summa būs cita.
bet grāmatojumi tikpat jāmaina, tā ka mierīgi ar maiju.
Sibylla
ziņojumu: 992 15.05.2007 14:44
bet grāmatojumi tikpat jāmaina,
Kādi grāmatojumi???
Kāda starpība, kam izmaksā? Darbiniekam vai tiesu izpildītājam
Larao, darbiniekam saņemamā suma bus taču cita. Vai nepiekrītat?
Jā! Summa kopējā izmaksai 150 Ls
Darbinieks saņem
105.Ls
Tiesu izpildītājs
45.Ls
Kur problēma
Vienkārši neciešu parādniekus, un ilgi ar to esmu cīnījusies, tāpat reibjas uzturlīdzekļu nemaksātāji

, pie kā ir vainīgs bērns, ka grāmatvedim mistiskie kontējumi jāmaina
Piedodiet, ja par skarbu, bet šāda veida tēmas mani aizskar līdz sirds dziļumiem
un cik atceros, ka tiek rakstīts, ieturējumus uzsākt nekavējoties - tātad ir ierakstīta vēstule, kur ir datums par saņemšanu un arī ir datums par algas izmaksu, un parasti šo vēstuļu beigās tiek pierakstīta atbildība par rīkojuma neizpildi
Viss ir tieši tā, kā Jūs sakat, Larao: "riebīgie uzturlīdzekļu nemaksātāji". Pilnīgi vienisprāt ar Jums
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture