Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Darba likumdošana, darba attiecības. Darba drošība.
Darba samaksa mazāka par minimālo Uz tēmu sarakstu

Indzina80 24.04.2007 15:36
86 ziņojumi
86 ziņojumi
Atbildes (43)
Paldies par viedokli!!;-)

Indzina80 24.04.2007 15:40
86 ziņojumi
86 ziņojumi
Lūdzu, kas tas ir "... obligāti jābūt dokumentētam darba laikam..."
Kā to obligāto dokumentēšanu veic?
Kā to obligāto dokumentēšanu veic?
To obligāto dokumentēšanu veic sastādot darba laika uzskaites tabulu , kurā atzīmē cik dienas un cik stundas strādājis:-D
zaključite dogovor na razovuju rabotu

Darja0405 24.04.2007 16:17
123 ziņojumi
123 ziņojumi
To varētu ja vestu grāmatvedību vienu mēnesi , bet ja katru mēnesi , tad to tā kā nevarētu nosaukt par vienreizēju darbu;-)
Nodibinājiet firmu grāmatvedības pakalpojumu sniegšanai.

Tatjana77 24.04.2007 16:25
7478 ziņojumi
7478 ziņojumi
Darja0405, зачем договора на разовую работу, если это делается из месяца в месяц? Tatjana77, зачем открывать бухфирму, ради 50 латов в месяц?

Indzina80 raksta: "...ja es kāgrāmatvedis taisu grāmatvedību vairākām fimrām..." x Ls50 = Ls "daudz";-)

Tatjana77 24.04.2007 21:05
7478 ziņojumi
7478 ziņojumi
На неполный рабочий день всем "taisīt grāmatvedību" и все работодатели платят соц. и подоход. налог и риск

Tatjana77 24.04.2007 21:13
7478 ziņojumi
7478 ziņojumi
У нас это рядовая ситуация: сколько отработал, столько заплатили. Отработал 5 часов, и соответственно. Зарплата получается меньше минималки. У него почасовая. Да и при окладах - тот же результат. Все отражается в табеле учета рабочего времени. При социализме ведь было то же.

Konsultacija 24.04.2007 21:44
1562 ziņojumi
1562 ziņojumi
Ilma
"To obligāto dokumentēšanu veic sastādot darba laika uzskaites tabulu , kurā atzīmē cik dienas un cik stundas strādājis..."
Nezināju, ka kāds maksā algu bez darba laika uzskaites tabulas. Bet var jau būt.
Un tagad to sauc gudri - par dokumentēšanu. Man tā šķiet pati par sevi saprotama lieta, tāpēc jau uzdevu jautājumu - kas tā tāda "obligātā dokumentēšana".
Kaut gan droši vien, ka kāds tūlīt pat uzrakstīs, ka esmu atpalicis, un ka visapkārt visi tikai tā vien dara - nekādas darba laika uzskaites tabulas nesastāda.
"To obligāto dokumentēšanu veic sastādot darba laika uzskaites tabulu , kurā atzīmē cik dienas un cik stundas strādājis..."
Nezināju, ka kāds maksā algu bez darba laika uzskaites tabulas. Bet var jau būt.
Un tagad to sauc gudri - par dokumentēšanu. Man tā šķiet pati par sevi saprotama lieta, tāpēc jau uzdevu jautājumu - kas tā tāda "obligātā dokumentēšana".
Kaut gan droši vien, ka kāds tūlīt pat uzrakstīs, ka esmu atpalicis, un ka visapkārt visi tikai tā vien dara - nekādas darba laika uzskaites tabulas nesastāda.
Jā kad sākās neatkarība un sabruka vecā padomju sistēmas grāmatvedības uzskaite tad labi kā šodien atceros biju seminārā kur teica nekādas darba laika uzskaites tabulas nav vajadzīgas , BET tagad kā izrādās tomēr ir vajadzīgas.Neesat , neesat atpalicis un katrs kārtīgs grāmatvedis taisa darba laika uzskaites tabulas. Kā tad savādāk.:-D
Ilma
Atļaušos tēmu turpināt. Jums taisnība - daudzreiz dzīvē tā ir, ka šo tabulu raksta grāmatvedis (mazās firmās). Bet pēc tiesas un taisnības šī tabula ir rakstāma katrā struktūrvienībā, katru dienu, un to sastāda kāds no struktūrvienības darbiniekiem, bet paraksta struktūrvienības vadītājs. Un tikai pēc tam to (gatavā veidā) iesniedz grāmatvedībā.
Vismaz manis apkalpotajās firmās tā dara. Esmu uzskatījis un joprojām uzskatu, ka tā ir pareizi. Jo kā gan grāmatvedis var zināt, kurš mūrnieks šodien bija darbā un kurš nebija, vai arī kurš šoferis brauca un kurš mājās izgulēja dzērumu.
Atļaušos tēmu turpināt. Jums taisnība - daudzreiz dzīvē tā ir, ka šo tabulu raksta grāmatvedis (mazās firmās). Bet pēc tiesas un taisnības šī tabula ir rakstāma katrā struktūrvienībā, katru dienu, un to sastāda kāds no struktūrvienības darbiniekiem, bet paraksta struktūrvienības vadītājs. Un tikai pēc tam to (gatavā veidā) iesniedz grāmatvedībā.
Vismaz manis apkalpotajās firmās tā dara. Esmu uzskatījis un joprojām uzskatu, ka tā ir pareizi. Jo kā gan grāmatvedis var zināt, kurš mūrnieks šodien bija darbā un kurš nebija, vai arī kurš šoferis brauca un kurš mājās izgulēja dzērumu.

Es Jums pilnībā piekrītu , grāmatvedim d.l. uzskaites tabula nav jātaisa , ja nu vienīgi pašam par sevi ( kā Indziņai 80).
strādāju par grāmatvedi kopš "tiem"
laikiem, arī direktors tas pats
un nevienu mirkli neienāca prātā atcelt darba uzskaites tabeles
. Tas ir uzskatāmi un ērti !!

Zumka 25.04.2007 10:22
637 ziņojumi
637 ziņojumi
Zumka
Ne tik daudz par ērtībām jārunā. Tas faktiski ir viens nogalvenajiem dokumentiem (atskaitot darba līgumus un rīkojumus), uz kura pamata grāmatvedis katru mēnesi attiecīgi aprēķina darba algu konkrētama darbiniekam.
Šo dokumentu atcelt var tikai galīgais nejēga un nesapraša.
Tādas ir manas domas.
Ne tik daudz par ērtībām jārunā. Tas faktiski ir viens nogalvenajiem dokumentiem (atskaitot darba līgumus un rīkojumus), uz kura pamata grāmatvedis katru mēnesi attiecīgi aprēķina darba algu konkrētama darbiniekam.
Šo dokumentu atcelt var tikai galīgais nejēga un nesapraša.
Tādas ir manas domas.
Nu tieši tā ! Arī, ja pārbaude nāk, viņi pamielo aci, ka ir "iznestas" darba stundas, nakts stundas virsstundas, svētku stundas, galā tā visa apmaksa un vairs nemaz "tik dziļi nerok", atvadās ar vārdiem, ka tik drīz vairs neredzēsimies...LOL

Zumka 25.04.2007 10:28
637 ziņojumi
637 ziņojumi
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt