Uzmanību! Jūs šobrīd skatāties forumu ierobežotā režīmā - autorizējaties (lapas augšdaļā) vai reģistrējaties lai piekļūtu visām foruma iespējām (tēmas / atbildes izveidošana, piekļuve sarakstiem «Atlasītās», «Manas tēmas», «Neizlasītās»).
Pieaudzis bērns - nodokļa atvieglojums??? Uz tēmu sarakstu
Pieaudzis bērns - nodokļa atvieglojums???
Labdien, mīļie kolēģi! Pasakiet, lūdzu, kā jārīkojas darbiniekam, ja viņa pilngadību sasniedzis bērns turpina mācīties, bet darbinieks vēlas saņemt algas nodokļa atvieglojumu par šo bērnu? Zinu, ka mācību iestāde izdot izziņu ar apliecinājumu, ka bērns mācās. Kur to izziņu jāiesniedz?
Un kas savukārt jādara grāmatvedim? Vai man tagad ir jāseko līdzi visiem manu darbinieku bērnu dzimšanas datiem, lai zinātu, kad viņi sasniedz pilngadību, kā arī kad viņi beigs mācīties?
Atbildes (15)
Izziņa ir pamats grāmatvedim piemērot darbiniekam atvieglojumus par apgādājamiem. un ir jāseko darbinieku bērnu dzimšanas datiem, jo ja to nedarīsiet dabūsiet pēc kāda laika tāpat veikt pārrēķinus
Skumīgi bet faksts
Putra kaut-kāda...

Un ja man, teiksim, 100 dabinieki? Tas taču nav iespējams...
Только по отметкам ВИДа бухгалтер работает, если нет отметки, то всё считайте, как прежде. Единственно, за сокрытие информации перед ВИДом отвечает работник.;-)
Es uzrakstīju aprakstu, ka darbinieki ir brīdināti par to, lai paši seko ierakstiem nodokļu grāmatiņā un iepzīstināju ar šo raksttu visus darbiniekus, par ko arī viņi man parakstījās un es par šo problēmu aizmirsu
Swet-a , tak zna4it mne vsjo-taki otpravljatj rabotnika v VID za otmetkoj v nalogovoj knizhke?
Bet ja gads ir noslēdzies darba devējs vairs neko nevar pārrēķināt, tad pašam vaininiekam jāiet uz VID deklarēties un nodokli piemaksāt pašam.
Un ko tad VIDs tur ierakstīs??? Vēlreiz to pašu?
Larao, bet nodokļa grāmatiņa atroda grāmatvedībā... Domāju, ka darbinieki diez vai zin, kas tajās ir ierakstīts ...
Guntina100
ziņojumu: 106 13.04.2007 14:50
Bet ja gads ir noslēdzies darba devējs vairs neko nevar pārrēķināt, tad pašam vaininiekam jāiet uz VID deklarēties un nodokli piemaksāt pašam.
Gribējās gan, un nekā nebija, pameklēšu par šo tēmu noteikumus
Da;ziem no maniem darbiniekiem nodokļa grāmatiņā VID atzīmēts LĪDZ kuram datumam atvieglojums piemērots... Bet tas ir tikai dažiem...
Tieši tāpēc es savācu parakstus un veicu "instruktāžu", ka viņi ir atbildīgi par savām nod.grāmatiņām
Tikko sazvanīju VID konsultāciju. Teica, ka man jāseko tam, kas rakstīts nodokļu grāmatiņā. Izziņa no mācību iestādes ir jāiesniedz katru gadu VID-am, a grāmatvedis piemēro atvieglojumu tik ilgi, kamēr PATS DABINIEKS nepabrīdinās par to, ka viņa bērns ir pārstājis mācīties vai arī strādā algotu darbu. Lūk tā...
Būtu labi ja kāds atrastu kādu noteikumu, bet mēs jau sen tā daram. Pagaidām viss kārtībā. Ja reiz māk paņemt atbildībā, lai zin arī paši noņemt un ja nemāk lai maksā... Tagad daudzi ir gudrāki pat par mums
Labi, ja apgādājamos ir tikai bērni, jo ja bērns sāk strādāt, tad viņam bez vecāku grāmatiņas (ja nekļūdos)neiedos vi;na grāmatiņu. Sliktāk ir tad, ja apgādajamos ir sieva, kurai nodokļu grāmatiņa ir mājās un vienā brīdī viņa atgriežas darbā, bet no vīra apgādības netiek noņemta
Aizvērt
Īss pārkāpuma apraksts
Aizvērt
Rediģēšanas vēsture